Έκθεση για το Κουκλοθέατρο «Το θέατρο στ’ ακροδάχτυλα»

Ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό η έκθεση για το Κουκλοθέατρο “Το θέατρο στ’ ακροδάχτυλα”, (από το ομότιτλο βιβλίο του M.Meschke), που διοργανώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το “Εργαστήρι Μαιρηβή“, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, στις 7μ.μ. 

Στον εκθεσιακό χώρο γίνεται ξενάγηση με ιστορική αναδρομή της πορείας της κούκλας μέσα στο χρόνο και τον κόσμο. Κούκλες από όλο τον κόσμο που εκτείνονται χρονικά από τις αρχές του 1900 έως τις μέρες μας. Πραγματοποιούνται εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις. 

 
Έκθεση για το Κουκλοθέατρο Το θέατρο στ’ ακροδάχτυλα - Εικόνα 2

Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι να ανατρέψει τη στερεοτυπική αντίληψη ότι το κουκλοθέατρο απευθύνεται μόνο σε παιδικό κοινό, επιχειρώντας μια νέα προσέγγισή του ως καλλιτεχνικού είδους που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων τριημέρου
• Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 8μ.μ.: “Οι κυνικοί στον Άδη” – Θέατρο Σκιών από το Μικιό Θέατρο Σκιών 
• Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στις 8μ.μ.: “Τι άκουσε η κούκλα” – Αφηγήσεις με ιστορίες ζωής, μύθους και παραμύθια από τον Στέλιο Πελασγό 
• Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στις 8μ.μ.: “Μισοκοκοράκος” – Κουκλοθέατρο από το “Εργαστήρι Μαιρηβή”.

Στη συνέχεια η έκθεση θα είναι μόνιμη και με ωράριο λειτουργίας κάθε Πέμπτη, 2μ.μ. – 8μ.μ. και καθημερινές για σχολεία και ομάδες κατόπιν συνεννόησης.

 
 
Top