Εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» – Κέντρο Εθνομουσικολογίας

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2021-2022

Το Μουσείο μας είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους του με εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες κάθε βαθμίδας.

Έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια όλων και κυρίως των παιδιών, η διεξαγωγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα πραγματοποιείται σε ομάδα ενός (1) τμήματος (έως 25 παιδιά) τηρώντας με αυστηρότητα τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδίδονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον ΕΟΔΥ και αφορούν όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας.

Στους χώρους διεξαγωγής των εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιούνται με φυσική παρουσία, έχουν προβλεφθεί και εφαρμόζονται πλήρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας (αερισμός, τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και αντισηπτικού υγρού, καθημερινή σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση επιφανειών, τοπική απολύμανση των μουσικών οργάνων και όσων αγγίζονται από τους μαθητές, κενό χρονικό διάστημα μεταξύ των σχολικών ομάδων με σκοπό τον αερισμό των χώρων).

Για τη σχολική χρονιά 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν τα εξής προγράμματα:

– “Παίξτε τα λαλούμενα, βροντήξτε τα κουδούνια”
Ανακαλύπτουμε τα ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια! (το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνση Τουμπακάρη). Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

– “Αερόφωνα λαλούν…”
Από την ανθρώπινη ανάσα στα αερόφωνα μουσικά όργανα…Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

– “Το ταξίδι του Καραγκιόζη στις μουσικές της Ελλάδας”
Μια μουσική εξερεύνηση στην ελληνική μουσική παράδοση μέσα από τους ήρωες του θεάτρου σκιών!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

– “Εκείνα τα χρόνια τα παλιά, να πώς ‘παίζαν τα παιδιά”
Παίζοντας, ανακαλύπτουμε ηχητικά παιχνίδια και παιχνίδια με τραγούδια! Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Για να κρατήσετε θέση μπορείτε να τηλεφωνείτε στο τηλ. 2103254119 και ώρες 10:00-13:00.

 
Πηγή, facebook
Top