#μένουμε σπίτι με μουσικές δραστηριότητες που εσείς μας προτείνετε

O Δημήτρης Ανδρώνης, εκπαιδευτικός μουσικής στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας μας προτείνει δημιουργικές δραστηριότητες με τη μουσική, στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

  1. ΕΜΜΕΛΕΙΑ, Το Μουσικό Χωριό

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό για την Μουσική Α’ – ΣΤ’

Σκοπός του Μουσικού Χωριού είναι η γνωριμία των παιδιών με τους ήχους του περιβάλλοντος, είτε αυτό είναι το φυσικό περιβάλλον, είτε είναι το ανθρωπογενές περιβάλλον, ενώ σαν ξεχωριστή κατηγορία αντιμετωπίζονται οι ήχοι των μουσικών οργάνων.

 

2. Ακουσε και διάλεξε το σωστό όργανο

Ο μαθητής καλείται να διαλέξει το όργανο που ταιριάζει στον ήχο που άκουσε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασκήσει την ικανότητα της ακουστικής διάκρισης διαφορετικών μουσικών οργάνων.

 

3. Ο γύρος του κόσμου με όχημα τη “μουσική”

Διαδραστική δραστηριότητα αντιστοίχισης μουσικών αποσπασμάτων, οργάνων και χωρών. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι η εξοικείωση των μαθητών με τα μουσικά όργανα και τη μουσική παράδοση επιμέρους χωρών του κόσμου. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ακούσουν επιλεγμένα μουσικά αποσπάσματα και να τα αντιστοιχίσουν αφενός με το κυρίαρχο μουσικό όργανο που ακούγεται σε καθένα από αυτά και αφετέρου με τη χώρα προέλευσης της συγκεκριμένης μελωδίας.

 

Για περισσότερες δραστηριότητες μπορείτε να επισκεφθείτε τα παρακάτω blogs:

Μουσικά παιχνίδια με οδηγίεςhttps://dimandron.sites.sch.gr/wordpress/?cat=301

Μουσικά Διαδικτυακά Παιχνίδιαhttps://dimandron.sites.sch.gr/wordpress/?p=2020


Για τις online δραστηριότητες ενδέχεται να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τον Flash Player στο πρόγραμμα περιήγησή σας.

Top