Τα δωρεάν του Νοεμβρίου

9 Σταθμοί πολτισμού σε όλη την Αθήνα


 

Ρωσική Πρωτοπορία #ΕΚΘΕΣΗ #ΠΡΟΒΟΛΕΣ #ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Ένας ζωντανός καλλιτεχνικός διάλογος με επίκεντρο την Ρωσική Πρωτοπορία και την Τέχνη, από το 1917 έως σήμερα. Ρεσιτάλ πιάνου, προβολές, χορευτικές performances, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, ποίηση και μια όπερα τσέπης, απαρτίζουν την πολύπλευρη αυτή έκθεση. Δείτε το πρόγραμμα εδώΚέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων, έως 30 Νοεμβρίου.

Κeep Shelly in Athens #ΣΥΝΑΥΛΙΑ #ΚΠΙΣΝ: Τα Music Escapades του Κέντρου Πολιτισμού Νιάρχος συνεχίζουν τη διαδρομή τους. Επόμενη στάση, Keep Shelly in Athens: ο RΠЯ και η Jessica Bell, μέσα από την downtempo ηλεκτρονική μουσική τους με ατμοσφαιρικά στοιχεία και τα χαρακτηριστικά dreamy vocals προσεγγίζουν και εμπνέονται από τους ρυθμούς της καθημερινότητας στις πόλεις, των προσωρινών και γρήγορα εναλλασσόμενων συναισθημάτων και το αναπόφευκτο του χρόνου που περνάει. Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 21.00, Φάρος

Ισπανικός Κινηματογράφος  #ΣΙΝΕΜΑ #ΣΙΝΕΦΙΛ: Ο Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου επιστρέφει για 4η χρονιά. Κάθε Τετάρτη του Νοέμβρη, οι αντιπροσωπευτικές ταινίες, προσφορά των εταιρειών διανομής, Seven Films και Spentzos Film, θα προβάλλονται με Ελεύθερη Είσοδο. 8, 15, 22 & 29 Νοεμβρίου. Στις 19:30. Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 2ος Όροφος.

Enter Afrofuturism #ΣΤΕΓΗ #ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Το Enter Afrofuturism χαρτογραφεί το πολιτιστικό και πολιτικό ρεύμα του αφροφουτουρισμού, μέσα από συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια και προβολές ταινιών. Στο πλαίσιο του 6ήμερου φεστιβάλ που πραγματοποιείται εντός και εικτός Στέγης, θα βρεθούν στη σκηνή οι A Guy Called Gerald, Sun Ra Arkestra, Actress, Dopplereffekt, ενώ πολλοί προσκεκλημένοι θα βρεθούν στη Στέγη, καλεσμένοι των διαλέξεων και των ανοιχτών συζητήσεων, όπως οι The Otolith Group, Reynaldo Anderson, Louis Chude-Sokei κ.ά. Enter Afrofuturism, 7-12 Νοεμβρίου.

Θησαυροί της Σαγκάης #ΕΚΘΕΣΗ #ΜΟΥΣΕΙΟ: Εκθέματα από το μουσείο της Σαγκάης φιλοξενούνται στο Μουσείο Ακρόπολης, στα πλαίσια της συνεργασίας τους. Ένα μαρμάρινο άγαλμα αρχαϊκής Κόρης (520-510 π.Χ.) και ένα κάλυμμα λεκανίδας με διονυσιακή σκηνή (350-325 π.Χ.), αποτελούν την πρώτη σημαντική πολιτιστική ανταλλαγή. Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης, Μουσείο Ακρόπολης, έως 30 Απριλίου.

Exile Room #ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Κάθε μήνα, το Exile Room προβάλει ταινίες περισσότερο ή λιγότερο γνωστές, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, πάντα με αγγλικούς υποτίτλους και ελεύθερη είσοδο. Για τον Νοέμβριο, το πρόγραμμα προβολών έχει τα εξής:  
Πέμπτη 9/11 στις 21:00, Brimstone & Glory (2017). Σκηνοθεσία: Viktor Jakovleski / Χώρα: ΗΠΑ. Στα ισπανικά με αγγλικούς υπότιτλους.
Πέμπτη 23/11 στις 21:00,  Into the Inferno (2016). Σκηνοθεσία: Werner Herzog / Χώρα: Αγγλία, Γερμανία, Καναδάς / Διάρκεια: 104’
Σε διάφορες γλώσσες με αγγλικούς υπότιτλους. Προβολές στο Exile Room, 9 και 23 Νοεμβρίου

Ασλί Ερντογάν #ΜΕΓΑΡΟ #ΟΜΙΛΙΑ: Η ακτιβίστρια, συγγραφέας και γυναίκα-σύμβολο της αντίστασης του δημοκρατικού λόγου στον αυταρχισμό του τουρκικού κράτους, η πολυβραβευμένη Ασλί Ερντογάν, θα μιλήσει στο Μέγαρο για τη “Γραφή ως αντίσταση και ανάσταση”.  Η Ασλί συνελήφθη από το καθεστώς Ερντογάν, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και αποφυλακίστηκε υπό όρους το 2016. Αποσπάσματα κειμένων της διαβάζει η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση. Ασλί Ερντογάν στο Μέγαρο, 9 Νοεμβρίου.

Η Κλασική Βιέννη στην Τεχνόπολη #ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων μας μεταφέρει στη μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Βιέννη του τέλους του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, με έργα των πιο διάσημων συνθετών που έζησαν και μεγαλούργησαν εκεί. Η κλασική Βιέννη στην Τεχνόπολη, 14 και 18 Νοεμβρίου.

Δωρεάν Εξετάσεις #ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ #ΥΓΕΙΑ: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος της όρασης σε βρέφη, παιδιά και μη συνεργάσιμους ασθενείς. Την εξέταση συνδιοργανώνουν η Λέσχη Lions Κνωσσός, ο Δήμος Μαλεβιζίου, το Γραφείο Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές. Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος, 4 Νοεμβρίου, 11:00, Δημαρχείο Μαλεβιζίου.


Πηγή
Top