Τι θα δούμε στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Tα μουσεία γιορτάζουν με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και ελεύθερη είσοδο
 

 

Η μεγάλη γιορτή των μουσείων είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσουμε τα μουσεία της πόλης μας και να βρεθούμε ανάμεσα σε σημαντικά έργα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και σύγχρονα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Φέτος, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Δωρεάν ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα,  ημερίδες και εκδηλώσεις, μπορούμε να απολαύσουμε στα μουσεία όλης της χώρας, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων από τις 17 έως τις 20 Μαΐου. Ανήμερα του εορτασμού, η είσοδος σε όλα τα μουσεία θα είναι ελεύθερη ενώ προγραμματίζονται ειδικά προγράμματα ανά μουσείο.

Η Αθήνα γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με μια σειρά εκδηλώσεων σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους. Μερικές από τις εκδηλώσεις είναι και οι εξής:

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Κυριακή 20 Μαΐου. Ξεναγήσεις στο Μουσείο. «Bits και bytes στο Βυζαντινό Μουσείο ή αλλιώς πώς το πραγματικό γίνεται εικονικό…». Εκπαιδευτική δράση για παιδιά 12-15 ετών. Θα γνωρίσουν  αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης και με τη βοήθεια του διαδικτύου θα τα προβάλουν από την ιστοσελίδα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Ώρες έναρξης: 10.00 και 12.00. Είσοδος ελεύθερη,  Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 213-2139500.

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: Σάββατο 19 Μαΐου.  Συνεργασία με το Δημοτικό Ίδρυμα «Μουσείο Κώστα Τσόκλη». Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 εκτίθενται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων έργα του Κώστα  Τσόκλη και τεκμήρια για τον ρόλο που διεδραμάτισε  ως διεθνώς καταξιωμένος πρωτοπόρος της σύγχρονης  τέχνης. Σάββατο. 19 Μαΐου, Συνεργασία με το Arc for Dance Festival .Προτείνονται δύο νέα site-specific έργα των  Ι. Μανταφούνη και Στ. Τσάτσου με τον τίτλο ARC_hitects . Οι καλλιτέχνες ερευνούν τα ρευστά όρια ανάμεσα στον χορό και την performance  . Ώρες 18.00 (Στ. Τσάτσος), 21.00 (Ι. Μανταφούνης).
ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ: Παρ. 18 Μαΐου. «Τα μουσεία (μας) ταξιδεύουν». Ξενάγηση στην έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία», επιδείξεις κατασκευής χαρτιού και εκτύπωσης και προβολή δραστηριοτήτων του Μουσείου . Ώρα 18.30

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ – ΚΤΗΡΙΟ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σάββατο 19 Μαΐου. «Μια μικρή γεύση αρχιτεκτονικής για τα παιδιά» . Εκπαιδευτικές δράσεις στο αίθριο του Μουσείου. Ώρες 11.30-14.00. «Πρόσωπα και εικόνες» . Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Δύο διαδρομές στην έκθεση . «Τόποι Αναφοράς. Από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος». Ώρες 11.00-12.30 και 13.00-14.30. Κυριακή 20 Μαΐου: Η «Σχεδία» στο Μουσείο Μπενάκη. Παρουσίαση της δράσης του περιοδικού «Σχεδία» με εκπαιδευτικά εργαστήρια, ομιλίες και εκθέσεις. Ώρες 10.00-18.00.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλη την Ελλάδα, μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Πηγή

Top