«Διαστημικά Φρουτένια Μουσικά Όργανα!» με τον Γιάννη Μυγδάνη

Με μεγάλη χαρά το Baby Maestro Cyprus θα φιλοξενήσει τον Γιάννη Μυγδάνη, μουσικό, μουσικοπαιδαγωγό και υποψήφιο διδάκτορα Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και δημιουργό της ψηφιακής εφαρμογής Synth4kids.
 
Είναι δυνατόν ένα μήλο να βγάζει ήχους; Αν ναι… πώς θα ακούγεται;
Τι μουσική βγαίνει από μια μπανάνα;
Μπορούμε να παίξουμε ντραμς με νερό;
Πώς θα ήταν άραγε ένα πιάνο από κέρματα;
 
Αν ψάχνετε απαντήσεις στα παραπάνω, ελάτε το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 15:00 μ.μ. στο Baby Maestro Cyprus να φτιάξουμε τα δικά μας πρωτότυπα μουσικά όργανα με φρούτα, καλώδια, υπολογιστές, πλαστελίνη, κέρματα, αλουμινόχαρτο, ζωγραφιές και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!! Και δεν τελειώσαμε, μετά θα δημιουργήσουμε τη δική μας πρωτότυπη μουσική για ταινία και θα μεταφερθούμε στο διάστημα!
 
Σας περιμένουμε στο Baby Maestro Cyprus!
 
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών και έχει διάρκεια δύο ωρών. Τα παιδιά θα πειραματιστούν με την ψηφιακή εφαρμογή Synth4kids και τη διεπαφή Makey-Makey, όπου θα δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα μουσικά όργανα. Καλό είναι, αν μπορούν, να φέρουν μαζί τους ένα φρούτο ή ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
 
Ημερομηνία: Σάββατο, 4 Ιουνίου, 2022 – 15:00 μ.μ.- 17:00 μ.μ.
Χώρος: Baby Maestro Cyprus, Πηνελόπης Δέλτα 1Α, 1076
Αριθμός συμμετεχόντων εργαστηρίου: 15 παιδιά
Εγγραφή: 10€
Hardware: Βιντεοπροβολέας Υψηλής Ευκρίνειας, Φορητοί Υπολογιστές, Ηχοσύστημα, Ασύρματη σύνδεση WiFi
Για προκρατήσεις στο τηλέφωνο: 97-778714
 
Ο Γιάννης Μυγδάνης είναι μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός και υποψήφιος διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη Μουσική Παιδαγωγική (M.Mus.) από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Advanced Teaching (M.Ed) από το University of the People και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα Πληροφοριακά Συστήματα (M.Sc.) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει μουσική για θέατρο, ταινίες μικρού μήκους, παραμύθια και έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους με κύκλους τραγουδιών με μελοποιήσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 20 διεθνή επιστημονικά συνέδρια για θέματα που αφορούν τη μουσική, την εκπαίδευση και τη τεχνολογία, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων, συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά. Η ψηφιακή εφαρμογή Synth4kids που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει ψηφιακό διδακτικό εργαλείο σε πλήθος εργαστηρίων, σεμιναρίων και ερευνών. Είναι μέλος της International Society for Music Education (I.S.M.E.) καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.).
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.yannismygdanis.com
 
Πηγή, facebook event
Top