Μουσικά παιχνίδια με τα Boomwhackers για παιδιά νηπιαγωγείου

Παίζοντας με τα χρώματα των Boomwhackers – Δραστηριότητες με τους μουσικούς σωλήνες για παιδιά νηπιαγωγείου:

 

  • Τα παιδιά κάθονται σε κύκλο και τους δίνουμε από ένα BW. Αναλόγως με το χρώμα που τους δείχνουμε, χτυπούν ρυθμικά το αντίστοιχο σε χρώμα BW.
  • Μοιράζουμε στα παιδιά από ένα BW σύμφωνα με τη σκάλα του Ντο. Τραγουδάμε με ρυθμό τη φράση «αν έχεις το κόκκινο BW χτύπα τώρα».  Χτυπάνε τα παιδιά που έχουν το κόκκινο BW δύο φορές σε τέταρτα και λένε ταυτόχρονα με το χτύπημα τη λέξη ΤΩ-ΡΑ. Αυτό γίνεται με όλα τα χρώματα. Το ίδιο τραγουδάκι χρησιμοποιούμε και για τις νότες. Τραγουδάμε με ρυθμό «αν έχεις τη νότα ΝΤΟ χτύπα τώρα».  Στο τέλος μπορούμε να τραγουδήσουμε με ρυθμό «αν είστε χαρούμενοι χτυπήστε όλοι» και όλα τα BW χτυπάνε μαζί τη λέξη Ο-ΛΟΙ δύο χτυπήματα σε τέταρτα.
  • Φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά κάρτες με τα χρώματα των BW. Δείχνουμε τις κάρτες ανακατεμένες και τα παιδιά χτυπούν κάθε φορά που βλέπουν το χρώμα τους.
  • Συνδυάζουμε 2, 3 και 4 χρώματα μαζί. Σηκώνουμε τις κάρτες, τις βλέπουν και χτυπούν. Ένα παιδί μπορεί να αναλάβει το ρόλο του μαέστρου και να δείχνει τις κάρτες ενώ τα υπόλοιπα να χτυπούν.
  • Μαθαίνουμε να τοποθετούμε τα BW με τη σειρά των χρωμάτων του ουράνιου τόξου.
  • Χωρίζουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Απέναντι και σε απόσταση έχουμε τοποθετήσει τα BW. Δείχνουμε σε κάθε ομάδα μια χρωματιστή κάρτα και ένα παιδί από κάθε ομάδα τρέχει να πάρει το σωστό BW. Μόλις το πάρει, το σηκώνει ψηλά και αναφέρει τη νότα. Συνεχίζουμε μέχρι να παίξουν όλα τα παιδιά.
  • Συνδυάζουμε το δυνατά, σιγανά, γρήγορα, αργά με τα χρώματα των BW (π.χ. τους ζητάμε να παίξουν τα κίτρινα τα και πράσινα δυνατά και αργά).

Kάρτες Νότες Χρώματα
Κατέβαστε το αρχείο που δημιουργήσαμε, εκτυπώστε το και έχετε έτοιμες τις κάρτες με τις νότες στα χρώματα των Boomwhackers. Προτείνουμε να τις εκτυπώσετε σε χαρτόνι και να τις πλαστικοποιήσετε για να σας διατηρηθούν.

Μια ομαδική δραστηριότητα από το βιβλίο “Παίζω εύκολα μουσική με τα Boomwhackers

Δείτε όλα τα σετ των μουσικών σωλήνων

Top