Ντυθείτε πειρατές και μουσικοί!

Έρχονται οι απόκριες και ο Πειρατής Σιντόρε – Ντορεσί σας προτείνει την παρακάτω θεατρική δράση, ντύνοντας την μια ομάδα πειρατές και την άλλοι μουσικούς!

Θεατρικό παιχνίδι «Φάλτσες Νότες»

α) χωρισμός σε ομάδες
Καθόμαστε σε κύκλο και μοιράζουμε στα παιδιά φουσκωμένα μπαλόνια που μέσα έχουν ένα χαρτάκι με τη λέξη «Μουσικός» ή «Πειρατής». Στη συνέχεια το κάθε παιδί σπάει το μπαλόνι του (μπορεί να καθίσει επάνω) και βρίσκει το χαρτάκι του. Χωριζόμαστε σε δύο ομάδες «πειρατές» και «μουσικοί».

β) αντικείμενα
Δίνουμε στην ομάδα των Πειρατών χρωματιστά πανιά και τους βοηθάμε να τα δέσουν στα κεφαλάκια τους. Δοκιμάζουν μερικές από τις εκφράσεις/γκριμάτσες των πειρατών από τις εικόνες του βιβλίου.
Δίνουμε στην ομάδα των Μουσικών διάφορα μουσικά όργανα (φλογέρες, ξυλάκια, σείστρα) ή αυτοσχέδια όργανα όπως πλαστικά κουτιά, σουρωτήρια, ξύλινες κουτάλες κ.λπ.

γ) δράση
Βάζουμε το τραγούδι «Είμαστε εμείς» με το οποίο εμφανίζονται οι Πειρατές, οι οποίοι εκτοπίζουν τους Μουσικούς που τρομαγμένοι κρύβονται.

Έπειτα ακούγεται το τραγούδι «Νότες Μυστικές» και οι κρυμμένοι Μουσικοί εμφανίζονται παίζοντας «φάλτσες» νότες, ανάκατους ρυθμούς, σχηματίζουν κύκλο και «περικυκλώνουν» τους Πειρατές. Οι Πειρατές κλείνοντας τα αυτιά τους αποχωρούν.
Αφού τελειώσει η δράση, καθόμαστε όλοι μαζί πάλι σε κύκλο, ακούμε το τραγούδι «Νότες μαγικές» και συνοδεύουμε με κρουστά στο ρυθμό 7/8. Μπορεί να μας βοηθήσει η φράση «Φύγετε πίσω τώρα»

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ

Top