Δράσεις για παιδιά στο 5ο Art for Change

Δράσεις για τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειές τους

 

Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Μαρτίου
Πολυχώρος Eco Zone, Βλαχάβα 6-8
Είσοδος 10 – 18€

Στα πλαίσια του 5ου live art festival ”Art for Change Vol V” το πρωτοποριακό project «Music Art Magazine (MAG)» διοργανώνει μια σειρά από παιδικά δρώμενα στον πολυχώρο Eco Zone 1 – 3 Μαρτίου 2019 στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας, Βλαχάβα 6-8 (είσοδος από Αθηνάς δίπλα από το Εκκλησάκι). Live Art in the making γιατί η τέχνη δίνει ζωή και ιδιαίτερα στα παιδιά.

I. Μουσικό εργαστήρι
για παιδιά από 6-12 ετών με την Σοφία Κουρτίδου

Το μουσικό εργαστήρι είναι μια ευχάριστη εισαγωγή στη μουσική σύνθεση τραγουδιών με φωνές, ηχητικά εφέ και βασικά εργαλεία looping, προσαρμοσμένο για παιδιά. Τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν ένα ολοκληρωμένο τραγούδι δημιουργώντας ήχους από καθημερινά αντικείμενα και τη φωνή τους.

Βασικοί στόχοι του εργαστηρίου είναι ο αυτοσχεδιασμός, η καλλιέργεια της αντίληψης του ρυθμού και των δυνατοτήτων της φωνής, καθώς και η συνεργατικότητα. Η πολυτάλαντη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Σοφία Κουρτίδου μιμείται με την φωνή της αυτό που θα έπαιζαν τα μουσικά όργανα (live vocal looping) και μαζί με την αμίμητη προσωπικότητά της συνθέτει μια αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 & Κυριακή 3 Μαρτίου 2019
1η ομάδα: 9:00 – 10:00
2η ομάδα: 10:00 – 11:00
Μέγιστος αριθμός ανά ομάδα: 10 άτομα
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 6978025457
Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ – Ειδική Τιμή για αδέρφια 18 ευρώ

II. Βιωματικό εργαστήρι ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης μέσω της τέχνης για παιδιά από 6-10 ετών με την Βάνα Γκόρα

Το βιωματικό εργαστήρι ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης περιλαμβάνει μια σειρά από παιχνίδια γνωριμίας για ανάπτυξη εμπιστοσύνης και συνεργασίας, χειροτεχνία και παραμύθι για την ανάπτυξη – ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, ψυχοκινητική, χορό και παιχνίδια ρόλων για την ανάπτυξη – ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της ενσυναίσθησης, παραμύθι και ζωγραφική για ενίσχυση της φαντασίας και της αυτοπεποίθησης, αλλά και παιχνίδια χαλάρωσης.

Τα παιδιά διασκεδάζουν και παράλληλα αναπτύσσουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή  τους. Βασικός στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης και η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μέσω της ενασχόλησης των παιδιών με την τέχνη.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 & Κυριακή 3 Μαρτίου 2019
1η ομάδα: 11:00 – 12:00
2η ομάδα: 12:00 – 13:00
Μέγιστος αριθμός ανά ομάδα:  10 άτομα
Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο: 6978025457
Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ – Ειδική Τιμή για αδέρφια 18 ευρώ (Στην τιμή περιλαμβάνεται το κόστος των υλικών)

Με την πολύχρονη εμπειρία της στην ψυχοσυναισθηματική αγωγή η Ειδική Παιδαγωγός Βάνα Γκόρα έχει δημιουργήσει ένα αμάλγαμα ψυχοπαιδαγωγικών δραστηριοτήτων με στόχο το δημιουργικό παιχνίδι και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Τιμή πακέτο για συμμετοχή και στα 2 εργαστήρια : 16 ευρώ

MAG (Music Art Magazine) το 1ο κοινωνικό δίκτυο αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τον πολιτισμό με στόχο τη διάδραση ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το κοινό που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στη δημιουργική διαδικασία. Υποστηρίζουμε τους καλλιτέχνες μας γιατί αποτελούν την παραγωγική μονάδα του Πολιτισμού μας.

Πηγή

Top