10η Διεθνής Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής» στον Πόρο

Από 23 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου

Η Association Piano Magic παρουσιάζει την 10η Διεθνή Θερινή Ακαδημία και Φεστιβάλ Πιάνου “Αναστάσιος Λεϊμονής” – Πόρος 2018 που προσφέρεται σε σπουδαστές πιάνου όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων. Θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο και οργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους πιανίστες, σπουδαστές της Ακαδημίας, να δείξουν το ταλέντο τους και να μοιραστούν με το κοινό την τέχνη τους. 

Η Ακαδημία και το Φεστιβάλ έχουν την πρόθεση να διευρύνουν τους ορίζοντες των νέων πιανιστών, να επεκτείνουν την εμπειρία τους παίρνοντας μαθήματα από διάσημους καθηγητές και να μοιραστούν την ομορφιά της Μουσικής, πάνω σ΄ αυτό το μαγευτικό νησί της Μεσογείου.

Οι καθηγητές που θα διδάξουν στην Ακαδημία προέρχονται από διαφορετικές χώρες και είναι διάσημοι σολίστες και καθηγητές πιάνου. Έχοντας τη δική τους σχολή, τις εμπειρίες τους και το στυλ τους, προσκλήθηκαν για να μεταδώσουν στους νέους σπουδαστές τις γνώσεις τους, να μοιραστούν και να ανταλλάξουνμαζί τους ιδέες και απόψεις.

Γενικό Πρόγραμμα

Η τελετή έναρξης θα γίνει στο Αμφιθέατρο Συγγρού την 23η Αυγούστου στις 19.00.

Θα ακολουθήσει η ακρόαση για την επιλογή των συμμετεχόντων σολίστ που επιθυμούν να εμφανιστούν με την Ορχήστρα “ Sinfonietta” της Αθήνας, στην Συναυλία του Σαββάτου 25 Αυγούστου  στον ίδιο χώρο, συμπράττοντας σαν σολίστ με κοντσέρτα για 1, 2 και 3 πιάνα. Η εξεταστική επιτροπή θα αποτελείται από καθηγητές της Ακαδημίας και το Μαέστρο της Ορχήστρας.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 10 χρόνων της Ακαδημίας η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα εορταστικό Ρεσιτάλ Πιάνου.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν την 23η Αυγούστου και θα τελειώσουν την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Θα γίνουν στις αίθουσες του νεοκλασσικού κτιρίου Συγγρού και στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στο λιμάνι.

Γενικά

Στις 24, 27, 29 και 30 Αυγούστου θα γίνουν ατομικά ρεσιτάλ από επιλεγμένους σπουδαστές της Ακαδημίας στις 20.00 στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού και στις 21.45΄ στη Αίθουσα “Νεφέλη” του Ξενοδοχείου Sirene Blue Resort.

Υποψήφιοι που επιθυμούν να δώσουν ατομικό ρεσιτάλ στα πλαίσια του “10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου ‘Αναστάσιος Λεϊμονής΄ – Πόρος 2017» πρέπει να στείλουν ηχογράφηση τους σε e-mail και συγκεκριμένα ένα link  (youtube η οποιοδήποτε  άλλο που να ανοίγει εύκολα), στην Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Αγάθη Λεϊμονή, e-mail: 

Εκείνοι που θα επιλεγούν για να παίξουν, θα ειδοποιηθούν με e-mail από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια.
 
• Και τη φετινή χρονιά έχει προσκληθεί η Ορχήστρα “ Sinfonietta” της Αθήνας για να συμπράξει με επίλεκτους σπουδαστές της Ακαδημίας το Σάββατο 25 Αυγούστου στις 20.00΄, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού.

Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν ένα μέρος κοντσέρτου για Πιάνο και Ορχήστρα από τα κοντσέρτα των BACH: BWV 1052 σε Re minore, BWV 1054 σε Re maggiore, BWV 1056 σε Fa minore, BWV 1958 σε Sol minore για 2 πιάνα: BWV 1060 σε Do minore, BWV 1061 σε Do maggiore, BWV 1062 σε Do minore και για 3 πιάνα: BWV 1064 σε Do maggiore.

  • HAYDN: Concert σε Re maggiore,Concert σε Fa maggiore Hob.XVIII:3.
  • MOZART: Concert KV 271 σε Mi bem. maggiore,Concert KV413 σε Fa maggiore, Concert KV 414 σε La maggiore, Concert KV 449 σε Mi bem. maggiore,Concert KV 107 σε Mi bem maggiore.
  • Για δύο πιάνα : KV 365 σε Mi bem. maggiore. 
    Για τρία πιάνα : KV 242 σε Fa maggiore.
  • BEETHOVEN : Concert n. 2 in si bem. maggiore  (Εκδοχή για έγχορδα).
  • CHOPIN: Concert No. 1 σε Mi minore και Νο. 2 σε Fa minore (Εκδοχή για έγχορδα).

Αν ο υποψηφιος που επιθυμει να παίξει στην ακρόαση γιά ορχήστρα, χρειάζεται συνοδό, (γιά να τον συνοδέψει, ερμηνεύοντας στο 2ο πιάνο το μέρος της ορχήστρας), μπορεί να απευθυνθεί στον επίσημο συνοδό της Ακαδημίας μας, Φώτη Ματζαρίδη, Σολίστ και Καθηγητή του Ελληνικού Ωδείου, στο email του : fotismatz@yahoo.gr ή στο κινητό του τηλέφωνο : (0030) 69797

Η ακρόαση για την επιλογή των συμμετεχόντων σολίστ θα γίνει στις 23 Αυγούστου, στις 19.30, αμέσως μετά την τελετή έναρξης, στο Αμφιθέατρο Συγγρού,  με εξεταστική επιτροπή που θα αποτελείται από καθηγητές της Ακαδημίας και το Μαέστρο της Ορχήστρας.

Οι επιλεγμένοι νεαροί σολίστες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν οδηγίες/συμβουλές από το Μαέστρο σχετικές με το κοντσέρτο που θα παίξουν και τη σχέση σολίστα και ορχήστρας στις 24 Αυγούστου.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Συναυλία «Υπό το φως της Πανσελήνου» στον Αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα, στον Πόρο, από επιλεγμένους σπουδαστές της Ακαδημίας, γεγονός που προσελκύει μεγάλο και ενδιαφερόμενο ακροατήριο.

Όποιος από τους συμμετέχοντες επιθυμεί να παίξει στον Αρχαιολογικό χώρο πρέπει να απευθυνθεί στην Καλλιτεχνική Διευθύντρια (e-mail:  ) να δηλώσει το έργο που επιθυμεί να παίξει, (έργο που πρέπει να διαρκεί περίπου 5 λεπτά και να είναι εντυπωσιακό για το κοινό) και στις 26 Αυγούστου το πρωί στις 10.00′, στο κτήριο Συγγρού, να περάσει από Ακρόαση από Καθηγητές της Ακαδημίας.

* Στις 27 Αυγούστου ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο: ”Λιλιπούτειοι Πιανίστες στην Σκηνή” θα πραγματοποιηθεί στις 20.00′, στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, από παιδιά εξαιρετικά προικισμένα ηλικίας 5 – 14 ετών, υποψηφίους της Ακαδημίας. Όποιος από τους συμμετέχοντες επιθυμεί να παίξει, πρέπει να απευθυνθεί στην Καλλιτεχνική Διευθύντρια (e-mail:) και να δηλώσει και το κομμάτι που θέλει να παίξει.

(Δεν απαιτείται ακρόαση για αυτή την συμμετοχή).

Στις 28 Αυγούστου στις 20.00, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Συγγρού θα πραγματοποιηθεί κοντσέρτο Gala όπου το κοινό θα λάβει μέρος ψηφίζοντας τον καλύτερο εκτελεστή της βραδιάς ο οποίος θα λάβει και το βραβείο του κοινού. Δεν απαιτείται ακρόαση για αυτή την συμμετοχή.

Στις 31 Αυγούστου στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο του κτιρίου Συγγρού στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της Ακαδημίας με ένα δεύτερο Gala όπου το κοινό θα λάβει μέρος ψηφίζοντας τον καλύτερο εκτελεστή της βραδιάς ο οποίος θα λάβει και το βραβείο του κοινού.

(Δεν απαιτείται ακρόαση για αυτή την συμμετοχή).

Αυτή τη βραδιά ο Δήμαρχος του Πόρου θα παραδώσει σε όλους τους σπουδαστές της Ακαδημίας τα Διπλώματα συμμετοχής τους.

Αίτηση για την Διεθνή Ακαδημία Πιάνου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Top