Σεμινάρια για την τέχνη και τη σκέψη

H ActionPlus ΚΟΙΝΣΕΠ σχεδόν κάθε Πέμπτη από 26/1 έως 18/5 διοργανώνει στον υπέροχο χώρο του Μουσείου Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16. Θησείο) συναντήσεις σεμιναριακού χαρακτήρα με σημαντικούς εισηγητές που προσεγγίζουν ιδιαίτερα θέματα.

Περιγραφή & Ημερομηνίες

26/1 και 2/2
Η διδασκαλία του Αριστοτέλη και του Επίκουρου ανοίγει δρόμους στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή και τις επιλογές μας. Η δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, μας εισάγει με τον δικό της ιδιαίτερο διαδραστικό τρόπο, στη φιλοσοφική σκέψη δίνοντάς μας μια ευκαιρία να δούμε έννοιες όπως ‘ευτυχία’, ‘ευδαιμονία’ και ‘ηδονή’ με μία νέα, ουσιαστική ματιά.
Πληροφορίες – Κρατήσεις

 • 9/2
Η εκτιμήτρια έργων τέχνης, Αγγελική Ντούρου μας εισάγει στον κόσμο της αγοράς έργων τέχνης και μας εξοικειώνει με ένα χώρο που για πολλούς είναι απροσπέλαστος, και σίγουρα ιδιαίτερα γοητευτικός.
Πληροφορίες – Κρατήσεις

23/2
Ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Πραξιτέλης Κονδύλης, με αφορμή το κεντρικό μήνυμα της τελευταίας Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, προσεγγίζει το θέμα «Αρχιτεκτονική και Κρίση» και αναλύει την Αρχιτεκτονική ως ‘καθρέπτη’ της κοινωνικής αλλαγής αντλώντας παραδείγματα από έργα και τάσεις του 20ου και 21ου αιώνα.
Πληροφορίες – Κρατήσεις

2/3 και 9/3
Μπορεί ο μύθος να υπάρξει χωρίς τον τόπο;
Η πολυετής έρευνα του διάσημου ελληνιστή Πέδρο Ολάγια παρουσιάζεται και αναλύεται, φέρνοντας στο προσκήνιο τη πολυσημία της Ελληνικής μυθολογίας και την μυθοπλαστική δυναμική του Ελληνικού τοπίου σε μία μοναδική συνάντηση με το κοινό της Αθήνας.
Πληροφορίες –Κρατήσεις

16/3 και 23/3
Μια εικόνα είναι μόνο εικόνα;
Ο Ιάκωβος Στάινχάουερ διευρύνει την αισθητηριακή απόλαυση που μας δίνει ένας πίνακας, μία φωτογραφία, μία εικαστική εγκατάσταση βάζοντας δίπλα στο ‘βλέπω’ και το ‘ακούω’, γιατί η εικόνα φέρει παλμό, ρυθμό και ήχο.
~Πληροφορίες: Η διαδικασία αιτήσεων θα ξεκινήσει σύντομα.

30/6 και 6/4
Η πιανίστρια και μουσικολόγος Λορέντα Ράμου μας προμηθεύει τα κλειδιά για την ακρόαση της, δύσκολης για τους πολλούς, σύγχρονης μουσικής μέσα από εμβληματικά έργα του 20ου και 21ου αιώνα.
~Πληροφορίες: Η διαδικασία αιτήσεων θα ξεκινήσει σύντομα.

27/4 και 4/5
Τα εργαστήρια συντήρησης έργων τέχνης ανοίγουν τις πόρτες τους με οδηγό την συντηρήτρια Κυριακή Λέντζη. Οι πρακτικές συντήρησης για βυζαντινές εικόνες, πίνακες, βιβλία και τοιχογραφίες παρουσιάζονται θεωρητικά και πρακτικά, σε συνδυασμό με επίσκεψη σε εργαστήρια συντήρησης.
~Πληροφορίες: Η διαδικασία αιτήσεων θα ξεκινήσει σύντομα.

18/5 σε συνδυασμό με περιήγηση στην Αρχαία Αγορά και Πνύκα.
Σε μία εποχή που η έννοια της δημοκρατίας  δοκιμάζεται, έχει νόημα να ανατρέξουμε εκ νέου στις απαρχές εκείνου του τόσο επαναστατικού οράματος της Αθηναϊκής δημοκρατίας και να επιχειρήσουμε την επανάκτηση των αξιόλογων εννοιών του. Με τον ελληνιστή Πέδρο Ολάγια.
~Πληροφορίες: Η διαδικασία αιτήσεων θα ξεκινήσει σύντομα.

Όλο το πρόγραμμα είναι στα ελληνικά.
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.


ΚΟΣΤΟΣ
Κόστος Συμμετοχής: 20€ ανά ημερομηνία.
Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την καταβολή του κόστους συμμετοχής (τηρείται σειρά προτεραιότητας)
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210 3230102 ή στο info@action-plus.gr­

Πηγή

Top