Η Gail Holst και η Ζωή Διονυσίου συνομιλούν με τον Αλέξη Βάκη στο Κόκκινο.

“Το βιβλίο αυτό ξεκίνησε όταν ένα μπαγλαμαδάκι αποφάσισε να μας διηγηθεί μια ιστορία. Το μπαγλαμαδάκι έζησε πολλά χρόνια, ταξίδεψε, είδε τον κόσμο γύρω του να αλλάζει, αλλά είχε πάντα ένα χάρισμα: όποιος το έπαιρνε στα χέρια του τραγουδούσε μόνο αλήθειες. Μπαρμπα-Γιάννη λέγαν το αφεντικό του, μαραγκός στο επάγγελμα και ερασιτέχνης μουσικός…
Η αφήγηση εκτυλίσσεται με φόντο τον Πειραιά, την ιστορία της Ελλάδας, των πολέμων, των αγώνων και συνάμα των τραγουδιών που γεννήθηκαν μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Το μπαγλαμαδάκι προσκαλεί τους νέους σε ένα ταξίδι στον κόσμο του ρεμπέτικου.”
Την πρώτη ώρα της σημερινής Κυριακάτικης εκπομπής, 3 με 4 το μεσημέρι, θα έχω τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσω με την Αυστραλέζα Εθνομουσικολόγο και Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας Gail Holst-Warhaft (γνωστή από τις εργασίες της για τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και τον κόσμο του ρεμπέτικου) και την Μουσικοπαιδαγωγό / Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ζωή Διονυσίου, με αφορμή το βιβλίο τους “Ένα ταξίδι στο ρεμπέτικο για μικρούς και μεγάλους” (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Fagotto).
Τη δεύτερη ώρα της εκπομπής, 4 με 5, θα ακούσουμε εξωστρεφή και καλοκαιρινής διάθεσης ρεμπέτικα τραγούδια, που διαλύουν τον μύθο οτι το ρεμπέτικο ασχολείται μόνο με βαριά και “μαύρα” θέματα.
 
Προσκλεκλημένες στην εκπομπή “Εδώδιμα και αποικιακά” του Αλέξη Βάκη στο Κόκκινο η Gail Holst και η Ζωή Διονυσίου με αφορμή το βιβλίο “Ένα ταξίδι στο ρεμπέτικο για μικρούς και μεγάλους”
 
 
Ακούστε την εκπομπή:

Top