Never underestimate the power of music

Πρώτο, πολύχρωμο, μαγικό τρέιλερ του «Coco» της Pixar

 

H νέα ταινία της Pixar γιορτάζει την Μέρα των Νεκρών όπως πρέπει: με πολύ χρώμα και φαντασία.

Μπορεί η Pixar να ετοιμάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι το «Cars 3», αλλά εμείς ανυπομονούμε για την δεύτερη της ταινία που είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το «Coco», μια ταινία η οποία είχε αρχικά ανακοινωθεί το 2012, και σήμερα έχουμε το πρώτο υπέροχα πολύχρωμο τρέιλερ της ταινίας.

Η σκηνοθεσία είναι του Λι Ανκριτς, ο οποίος μας είχε δώσει παλιότερα το «Toy Story 3», και του Άντριαν Μολίνα, ο οποίος μας έδωσε το «Monsters University», και περιστρέφεται γύρω από την Μέρα των Νεκρών η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Μεξικό. Πρόκειται για την ιστορία του 12χρονου Μιγκέλ (την φωνή του οποίου κάνει ο πρωτοεμφανιζόμενος Άντονι Γκονζάλες) ο οποίος ζει με την οικογένεια του σε ένα χωριό του Μεξικού. Αν και αυτός λατρεύει την μουσική, η οικογένειά του δεν την αντέχει ούτε λεπτό και την έχουν απαγορεύσει καθώς πιστεύουν πως αποτελεί κατάρα γι’ αυτούς.

 

Αποφασισμένος να σπάσει την κατάρα, και εμπνευσμένος από την μουσική του αγαπημένου του τραγουδιστή Ερνέστο ντε λα Κρουζ, ο Μιγκέλ πάει καταλάθος στην Χώρα των Νεκρών και εκεί συναντά τον Χέκτορ (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ) οι οποίοι παρέα θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν το μυστικό της οικογένειας του Μιγκέλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ταινία κινουμένων σχεδίων έχει ασχοληθεί με την Μέρα των Νεκρών. Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε και το «Βιβλίο της Ζωής» σε παραγωγή του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, αλλά ακόμα και αυτή η ταινία δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν τέτοιο πανέμορφο κόσμο όπως η Pixar με αυτή της την ταινία. Το πρώτο τρέιλερ απλά δείχνει, για άλλη μια φορά, το πόσο υπέροχη δουλειά έχει κάνει το στούντιο στο να αποδώσει τον Κόσμο των Νεκρών, με χρώμα και αρκετή φαντασία, ενώ ταυτόχρονα να παίζει και με την ίδια την ιδέα του θανάτου. Να έχουμε έτοιμα τα χαρτομάντηλα από τώρα.

 

Τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές επίσης δανείζουν και οι Μπέντζαμιν Μπρατ και Ρενέ Βίκτορ. Απολαύστε το τρέιλερ παρακάτω.

 

 Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος, Πηγή

Top