Μοναδικές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά για τις 16 & 17 Δεκεμβρίου!

Family weekends 16-17/12
Μοναδικές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά!

Η στήλη που αγαπήσατε τόσο πολύ για ακόμη μια βδομάδα μαζί σας! Το Νεράιδες και Δράκοι σας προτείνει κάθε βδομάδα τις πιο αγαπημένες εκδηλώσεις για Αθήνα μάλιστα αρκετές από αυτές είναι δωρεάν. Όποια και αν επιλέξετε σας καλή διασκέδαση!!

«Ο Άγιος Βασίλης… κοιμάται» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πότε: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 11:30
Είσοδος ελεύθερη
Που: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, τηλ.210 3463333

Κουράστηκε ο Άγιος Βασίλης από τις πολλές δουλειές που έχουν μαζευτεί για τα φετινά Χριστούγεννα και… τον πήρε ο ύπνος! Κοιμάται εδώ, στο δωμάτιό του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και κανείς δεν μπορεί να τον ξυπνήσει…

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε βοήθεια από τα παιδιά. Μόνο αυτά μπορούν να τον ξυπνήσουν για τη μεγάλη γιορτή και μόνο με ένα τρόπο: Με μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα γράψουν και θα στείλουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στις 16 Δεκεμβρίουστις 13:00,  η  Διευθύντρια Ειδήσεων και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Μάρα Ζαχαρέα  θα ανοίξει το μαγικό κουτί δίπλα στο κρεβάτι του, που θα έχει μέσα όλες τις ιστορίες, θα διαλέξει κάποιες απ’ αυτές και θα τις διαβάσει. Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, παιδιά και γονείς, γιορτάζουμε με στολίδια, γλυκά, ζωγραφιές, κάρτες, χρώματα, πινέλα, κάλαντα, παραμύθια, αγγελάκια και αστερόσκονη, εργαστήρια, δώρα, γέλια, μουσικές, παιδικές χορωδίες.

Γιατί όλα συμβαίνουν με ένα σκοπό: Να ξυπνήσει επιτέλους ο Άγιος Βασίλης και να ξεκινήσει η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλους.


O Ευγένιος Τριβιζάς παρουσιάζει τα νέα βιβλία του στο Θέατρο Μικρό Παλλάς

Πότε: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 11:30
Που: Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2,
Είσοδος ελεύθερη

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση των νέων βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά, Πλατς Μουτς!Η Κοκκινομπλουτζινίτσα και Έξι στολίδια ταξιδεύουν.

Θέλετε να μάθετε
Πόσα στραγάλια χωράνε σε μια μαύρη τρύπα του διαστήματος;
Πού βρίσκεται κρυμμένο το όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου και
Γιατί οι καμηλοπαρδάλεις έχουν γαλάζιες γλώσσες;

Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τον Eυγένιο Τριβιζά  που το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί καταφτάνει στην πόλη μας με το Εξπρές των Ονείρων και μας περιμένει στο θέατρο Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2- City Link)  για να λύσει όλες μας τις απορίες εκτός από τρεις.

Μια μοναδική ευκαιρία:
Για να θαυμάσετε από κοντά το χρυσό τόπι της πριγκίπισσας Φλουρένιας από το παραμύθι «Πλατς Μουτς!». Να δοκιμάσετε ένα μικρό κομματάκι από την καρυδόπιτα που πήγαινε στη γιαγιά της η Κοκκινομπλουτζινίτσα στο παραμύθι «Η Κοκκινομπλουτζινίτσα». Και να δείτε το μαγικό χαλάκι με το οποίο ταξίδεψαν τα φευγάτα στολίδια στο παραμύθι «Έξι στολίδια ταξιδεύουν».


«Ο ραφτάκος των λέξεων» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Πότε: Κυριακή 17 Δεκεμβρίου,  13.00
Που: Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118,  Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Το πολυαγαπημένο βιβλίο από τη σειρά «Μικρές καληνύχτες»  «Ο ραφτάκος των λέξεων» μόλις κυκλοφόρησε σε γιορτινή έκδοση, και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, σε συνεργασία με την ΑΜΚΟ givethekids, που συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια δράσης, σας καλούν σε μια γιορτή προσφοράς και αγάπης, με την υποστήριξη της θεατρικής ομάδας Ιδέα.

Ελάτε να στηρίξουμε μαζί τις οικογένειες που φροντίζει το givethekids και να ζεστάνουμε και τα δικά τους Χριστούγεννα: μια σακούλα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ή μια δωροεπιταγή από σούπερ μάρκετ είναι πολύτιμα δώρα.

Συγκεντρώστε τα και φέρτε τα μαζί σας στον Πολυχώρο των εκδόσεων  την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου.
Στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, οι ηθοποιοί της ομάδας Ιδέα Κώστας ΓάκηςΑθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής μαζί με τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή θα ζωντανέψουν με τον δικό τους τρόπο την ιστορία του ράφτη που έραβε ρούχα με «λέξεις που ζεσταίνουνε, δροσίζουν κι ομορφαίνουν πιο πολύ απ’ όλα τα υλικά του κόσμου…».

Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας και περάστε μία μαγική Κυριακή παρέα με τον Ραφτάκο των λέξεων!
Θα ακούσουμε το παραμύθι, θα περάσουμε μαζί ένα ζεστό χειμωνιάτικο μεσημέρι, και, το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, θα κάνουμε χαρούμενους πολλούς γονείς και πολλά παιδιά  που θέλουν σήμερα περισσότερο από ποτέ τη βοήθειά μας!

Το givetheKids, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, η θεατρική ομάδα ΙΔΕΑ, ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου, η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή σας ευχαριστούν και σας περιμένουν… με τα πολύτιμα δώρα σας για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη!

Η συλλογή των προσφορών αγάπης για το givethekids θα διαρκέσει από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε την παρακάτω λίστα γενναιοδωρίας του givethekids:

•   Γάλα εβαπορέ / Βρεφικά γάλατα
•   Ζυμαρικά / Όσπρια / Ρύζι
•   Τοματοχυμοί / Αλεύρι
•   Ζάχαρη / Μέλι / Μαρμελάδες
•   Δημητριακά / Μπισκότα / Σνακ 
•   Πάνες / Bρεφικά και παιδικά καλλυντικά


Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στον Πλανήτη ΠΑΙ.Δ.Υ.

Πότε: Κυριακή 17/12, 10.30 έως 20:00
Που: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο, Αθήνα
Κόστος :  5 ευρώ


«Μύρισαν» Χριστούγεννα και είμαστε έτοιμοι να «ταξιδέψουμε» στον ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΑΙ.Δ.Υ. …  για να ζήσουμε όμορφες, μαγικές στιγμές. Η Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένη στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Συλλόγου ΠΑΙ.Δ.Υ.

Ελάτε να δείτε ωραία θεάματα, επιλεγμένα με αγάπη και σεβασμό στα παιδιά … να ακούσετε κάλαντα και τραγούδια από γλυκές παιδικές φωνές … να δημιουργήσετε όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια … να παίξετε παιχνίδια με τον Αι-Βασίλη … να ακούσετε όμορφα παραμύθια που θα σας «ταξιδέψουν» … να δείτε παιδικό θέατρο, κουκλοθέατρο και διαδραστικό κινηματογράφο…!!!

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Ας είμαστε όλοι εκεί, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 έως 20:00, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, για να κάνουμε τον Πλανήτη ΠΑΙ.Δ.Υ μεγαλύτερο και δυνατότερο!!


Η Βασίλισσα του Χιονιού στον πάγο στο γήπεδο Tae Kwon Do

Πότε: Κυριακή 17 Δεκ. 12:00, 16:00
Που: Κλειστό Π. Φαλήρου Τάε Κβο Ντο, Φάληρο,  210 9213310
Εισιτήρια: Από 12 έως 30€

Αυτά τα Χριστούγεννα, το Russian Circus on Ice, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τριάντα χορευτές-ακροβάτες θα ζωντανέψουν στην παγοπίστα διαστάσεων 600 τετραγωνικών μέτρων του Τae Kwon Do, το αγαπημένο παραμύθι «Η Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Το παραμύθι αφηγείται τη συγκινητική περιπέτεια δύο φίλων. Η Γκέρντα αναζητώντας τον αγαπημένο της φίλο Κάι, καταφέρνει να φθάσει έως το παγωμένο παλάτι της Βασίλισσας του Χιονιού. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι, στο τέλος του οποίου, χάρη στη δύναμη της φιλίας, το θάρρος και την αγάπη, οι πρωταγωνιστές θα ξεπεράσουν όλους τους κινδύνους και τα εμπόδια. Η αφήγηση του παραμυθιού ακούγεται στην παράσταση από την φωνή του Αλέξη Κωστάλα.


Bobos Jazz Christmas Party στο The Hub Events

Πότε:  Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 20:00
Πού: The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα, Κεραμεικός
Τιμές: Γενική είσοδος: 10€, Προπώληση: 8€

 

Το Bobos Arts Festival & Events σας προσκαλεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 12.00, σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό, jazz πάρτι στο The Hub Events. Ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο πάρτι γεμάτο ρυθμό, έρχεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους! H μπάντα του Allegro Jazz Band με τους πέντε ταλαντούχους μουσικούς της επί σκηνής, δίνει το ρυθμό, σε ένα διαφορετικό παιδικό πάρτι, με πολύ χορό, μουσικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό. Χριστουγεννιάτικα και άλλα αγαπημένα μουσικά κομμάτια σε jazz εκτελέσεις, σε ένα live στο οποίο τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά, συνοδεύοντας τους μουσικούς με αυτοσχέδια μουσικά όργανα και ρυθμικά παιχνίδια. Μια jazz Χριστουγεννιάτικη γιορτή γεμάτη κέφι και χορό!\

Πηγή

Top