Ένα ταξίδι – αναδρομή στην ιστορία του ρεμπέτικου

 

Για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν ζωντανά από απόσταση εδώ: https://www.snf.org/el/grafeio-typou/zontani-metadosi/

 

Τoν Μάρτιο οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ κάνουν ένα ταξίδι-αναδρομή στην ιστορία του ρεμπέτικου. Μουσικοί, ακαδημαϊκοί αλλά και τεχνίτες μουσικών οργάνων συζητούν για τις ρίζες και την επιρροή που άσκησε το ρεμπέτικο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, την κοινωνιολογική του αξία, την αργοπορημένη απενοχοποίησή του καθώς και τα πολιτισμικά στοιχεία που μετέφερε από άκρη σ’ άκρη του πλανήτη.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου. 

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ για πρώτη φορά ταξιδεύουν και περνούν τη μέρα τους στη Σύρο, γενέτειρα του σπουδαίου Μάρκου Βαμβακάρη. Θα ακολουθήσουν σύντομα λεπτομέρειες αναφορικά με τον ακριβή τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης καθώς και πληροφορίες αναφορικά με τη μεταφορά και την πρόσβαση. 

Oι ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι:

Δημήτρης Μυστακίδης, Μουσικός – Ε.ΔΙ.Π Σχολής Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 
Γιώργος Κοκκώνης, Αναπληρωτής Kαθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Κάρολος Τσακιριάν, Οργανοποιός
Τάνυα-Βεάνους Τσακιριάν, Οργανοποιός

Εν Χορδαίς & Οργάνοις (Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή)
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2019
Σύρος – Χίου και Πάρου 84100 Ερμούπολη, Σύρος
Έναρξη Εκδήλωσης: 17:30 
Είσοδος Ελεύθερη
Απαιτείται προεγγραφή

 

 

Τη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό συντονίζει η δημοσιογράφος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου.

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με τον Δημήτρη Μυστακίδη και τους συνεργάτες του, αλλά και το μουσικό σύνολο των μαθητών και καθηγητών της συριανής σχολής Εν Χορδαίς & Οργάνοις (Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή) που θα μας ταξιδέψουν στην ιστορία του ρεμπέτικου.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας. Για εγγραφή πατήστε εδώ

Η εκδήλωση θα μεταθοδεί ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

Σας περιμένουμε στη Σύρο, να παρακολουθήσετε από κοντά τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του Μαρτίου. Ευπρόσδεκτοι οι μάγκες και οι κουτσαβάκηδες.

 

 

Top