Τα Χριστούγεννα το Εθνικό γεμίζει παιδιά

Φέτος, τις ημέρες των εορτών, οι ήρωες των παιδικών παραστάσεων του Μικρού Εθνικού, η «Μόμο», αλλά και «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη», το «σκάνε» από τη σκηνή, κρύβονται σε κάθε γωνιά του ιστορικού κτιρίου Τσίλλερ και ετοιμάζουν εκπλήξεις.

Tο Εθνικό Θέατρο γεμίζει από παιδιά και γιορτάζει την μαγεία των Χριστουγέννων με τους μικρούς του φίλους!

Θα βοηθήσεις τη Μόμο να βρει το κλεμμένο αστέρι των Χριστουγέννων; Μπορείς να κάνεις το θλιμμένο βιολί να χαμογελάσει; Μήπως εσύ έχεις τη λύση για τους γρίφους του Μαστροώρα; Και, τέλος πάντων, τι δουλειά έχει μια χελώνα να κάνει facepainting, μια πέτρα να πραγματοποιεί ευχές και τρεις Γκρίζοι Κύριοι να στολίζουν μια χριστουγεννιάτικη πουτίγκα; Θέλεις να ακολουθήσεις τον Τζίτζη σε μια από τις τρελλοξεναγήσεις του στο ιστορικό κτίριο Τσίλλερ; Ακούγεται ότι κυκλοφορούν σοφοί, βασιλιάδες αλλά και…καλλικάντζαροι στους διαδρόμους του!

Προσοχή! Μην φύγετε στο τέλος της παράστασης! Αμέσως μετά το χειροκρότημα ξεκινά το «Χριστουγεννιάτικο σκασιαρχείο». Η Μόμο, οι φίλοι της, αλλά και τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη, το ‘σκάνε απ’ τη σκηνή και περιμένουν τους μικρούς θεατές σε διάφορες γωνιές, για face painting, γρίφους, τρελοχτενίσματα, μουσικές, τρελοξεναγήσεις και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Οι δράσεις στα φουαγιέ του Τσίλλερ μετά τις παραστάσεις «Μόμο» και «Τα παιδιά του γαλάζιου πλανήτη» συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου των παραστάσεων.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια των εορτών

 

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

16 Δεκεμβρίου 13.00- 15.00
Θέατρο Rex, Πανεπιστημίου 48
Είσοδος Δωρεάν

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά του Μουσικοθεατρικού Εργαστηρίου του Μικρού Εθνικού και την μπάντα του Δήμου Αθηναίων.

«Μόμο» του Μίχαελ Έντε

23 Δεκεμβρίου στις 16.00 
26, 27, 28, 29 & 30/12 και 2, 3, 4, 5, & 6/1 στις 17.00
Κτίριο Τσιλλέρ Κεντρική Σκηνή, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια)
Εισιτήρια: 10€, 7€ (παιδικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€
Τηλ. Ταμείου: 210 5288170 – 171

Τι είναι ο χρόνος; Πως γίνεται, ενώ περπατάς αργά, να πηγαίνεις πολύ γρήγορα; Γίνεται να κλέψεις τον χρόνο των ανθρώπων; Και ποιο είναι αυτό το μικρό κορίτσι με το περίεργο όνομα που η τύχη του κόσμου είναι στα χέρια της;

Η ιστορία ξεκινά στα ερείπια ενός παλιού θεάτρου έξω από μια μεγάλη πόλη. Εκεί κατοικεί ένα μικρό, παράξενο κορίτσι, η Μόμο, που έχει ένα καταπληκτικό χάρισμα: είναι υπέροχη ακροάτρια. Όταν οι Γκρίζοι Κύριοι εισβάλλουν στη ζωή των κατοίκων της μεγάλης πόλης οι άνθρωποι αλλάζουν σαν να  έχουν μια απροσδιόριστη αρρώστια…

Το βιβλίο- ορόσημο του Έντε, πρωτοκυκλοφόρησε στη Γερμανία το 1973, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 γλώσσες και χαρακτηρίστηκε από κριτικούς αλλά και φιλοσόφους ως «ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα». Η ιστορία της Μόμο, παρότι γραμμένη στη δύση του προηγούμενου αιώνα, είναι η ιστορία των σημερινών παιδιών: αυτών που μεγαλώνουν σ’ έναν κόσμο που μοιάζει να βρίσκεται διαρκώς σε αντίστροφη μέτρηση, σ’ έναν κόσμο που δεν έχει χρόνο για παιδιάστικα καμώματα, για άσκοπες περιπλανήσεις, για παιχνίδια και φανταστικές εξερευνήσεις, για οτιδήποτε με λίγα λόγια δεν μετριέται, δεν ζυγίζεται και δεν ορίζεται. 

Από 23/12 έως 6/1 μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί «Χριστουγεννιάτικο σκασιαρχείο». «Η Μόμο», το ‘σκάει απ’ τη σκηνή και περιμένει τους μικρούς θεατές σε διάφορες γωνίες, για face painting, γρίφους, τρελοχτενίσματα, μουσικές, τρελοξεναγήσεις και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

«Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη» του Άντρι Σνάιρ Μάγκνασον

23 Δεκεμβρίου στις 17.00  
26, 27, 28, 29 &30/12 και 2, 3, 4, 5, & 6/1 στις 18.00
Κτίριο Τσιλλέρ Κεντρική Σκηνή, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια)
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 6€

Μακριά στο διάστηµα, σ’ έναν άλλο γαλαξία, υπάρχει ένας γαλάζιος πλανήτης που κατοικείται µόνο από παιδιά. Κάποια µέρα όμως, εµφανίζεται στον πλανήτη τους ο µυστηριώδης Σούπερ Γκλαµ, και τους υπόσχεται ότι µπορεί να πραγµατοποιήσει κάθε όνειρό τους, όμως με κάποια ανταλλάγματα…  Η Χίλντα και ο Μπριµίρ θα συνειδητοποιήσουν ότι εκτός κι αν δράσουν αποφασιστικά ολόκληρος ο πλανήτης κινδυνεύει να αφανιστεί!

Η παράσταση Τα Παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη, βασισμένη στο ομώνυμο, πολυβραβευμένο βιβλίο του Αντρί Μάγκνασον και σε ευρηματική σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα, γεννά μεγάλα ερωτήματα ακόμα και στους πιο μικρούς θεατές. Ερωτήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τη φιλία, τη δικαιοσύνη, την κατανομή των φυσικών πόρων, τη χαμένη μας αθωότητα. Τρεις ηθοποιοί μοιράζουν επιτόπου ρόλους, μπαλόνια, χρυσόσκονη και ταλκ και ζωντανεύουν έναν ολόκληρο πλανήτη. Έναν πλανήτη με τα άγρια θηρία του και, φυσικά, το αγριότερο όλων, τον άνθρωπο.

Από 23/12 έως 6/1 μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί «Χριστουγεννιάτικο σκασιαρχείο». «Τα παιδιά του γαλάζιου πλανήτη», το ‘σκάνε απ’ τη σκηνή και περιμένουν τους μικρούς θεατές σε διάφορες γωνίες, για face painting, γρίφους, τρελοχτενίσματα, μουσικές, τρελοξεναγήσεις και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Παραμυθένια Χριστούγεννα

23, 27 & 30/12 και 5 & 6/1
Αφηγήσεις παραμυθιών στις 15.00
Θέατρο Rex, Πανεπιστημίου 48, στο φουαγέ της Σκηνής «Νίκος Κούρκουλος»
Εισιτήρια 3€

Ο Δημήτρης Προύσαλης και ο Φίλιππος Πλακιάς θα αφηγούνται λαϊκά χριστουγεννιάτικα παραμύθια με συνοδεία μουσικής και τραγούδια ειδικά γραμμένα για τις ιστορίες.

Πηγή

Top