Εισαγωγικό Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου
Ώρα 12.00-15.00
Το Καφενείο Στην Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140

Με το εισαγωγικό εργαστήρι, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, την γενική δομή του και να τραγουδήσουν στα πλαίσια της ομάδας. Μέσα από την καλλιέργεια της φωνής, την χαλαρή σωματική άσκηση και τις φωνητικές ασκήσεις, προσεγγίζοντας το ιδιαίτερο αυτό είδος μουσικά, συναισθηματικά-ενεργειακά, κάθε μέλος έχει την δυνατότητα να δουλέψει πάνω στα Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια, παράλληλα με την υποστήριξη της φωνής. Μπορεί κάποιος αν θέλει, να παρακολουθήσει την συνέχεια του εργαστηρίου το επόμενο Σάββατο 2/3 και έπειτα κάθε μήνα το πρώτο Σάββατο.

Διδασκαλία: Αρετή Μίγγου

Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο email: polyphonicareti@gmail.com και στο κιν. 6977366047

Σύντομο βιογραφικό

Η Αρετή Μίγγου είναι μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, περφόρμερ. Έχει διδάξει ελληνικά παραδοσιακά κρουστά στα Μουσικά σχολεία Ιλίου και Πειραιά αλλά και σε άλλους χώρους και ωδεία από το 1998. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πεντατονική κλίμακα και την Ηπειρώτικη πολυφωνία, της περιοχής από όπου κατάγεται, ασχολείται από το 2007 με την έρευνα και διδασκαλία του Ηπειρώτι-κου Πολυφωνικού τραγουδιού. Έχει δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων σχετικά με την φωνή και αναπνοή. Ιδρύτρια του εγχειρήματος “Πολυφωνικό Καφενείο”, που αφορά μαθήματα – σεμινάρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού, σε συνεργασία με το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, συντονίζει μουσικές παραστάσεις, με σχή-ματα αποτελούμενα από 4 έως 14 άτομα.

Έχει πτυχίο Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff της σχολής Μωραϊτη και διδάσκει σε παιδιά και παιδαγωγούς. Συντονίζει σεμινάρια για τον ρυθμό, με κρουστά, φωνή και κίνηση (Ο Ρυθμός Μέσα μας). Παρακολουθεί την εκπαίδευση στην “Χοροθεραπεία μέσω του ρυθμού” ( Expression Primitive) σε Ελλάδα και Γαλλία και έχει πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνεργάζεται με χοροθεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα, σε παραστάσεις και συναυλίες, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνθέτει την δική της μουσική, όπου συχνά αναμιγνύει ρυθμούς και ήχους από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. Ιδρυτικό μέλος του μουσι-κού σχήματος “Lyre’n’Rhapsody”, με δύο άλμπουμ Awakening the muse και Kirke όπως και το πρόσφατο άλμπουμ Aegean, σε συνεργασία με Κινέζους μουσικούς, δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων της κουλτούρας τους, όπου μαζί αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν την μουσική τους με έ-μπνευση από παραδοσιακές και αρχαίες μελωδίες και ρυθμούς.

Πηγή, facebook event

Top