Υποτροφίες για Μουσικολογία και Μουσική εκπαίδευση από τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής»

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΥΒΕΛΗ – ΓΙΑΝΝΗ ΧΟΡΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, το οποίο διαχειρίζεται τo κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης «Υποτροφίες ΚυβέληΓιάννη Χορν», προκηρύσσει:

 Δύο συνολικά ετήσιες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για σπουδές επιπέδου Master σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδος κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στους τομείς: α) Μουσικολογία και β) Μουσική Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες.

Οι υποψήφιοι, Ελληνίδες και Έλληνες, ηλικίας μέχρι 30 ετών, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των βασικών σπουδών τους και να υποβάλουν μαζί με την αίτηση υποψηφιότητος βεβαίωση ότι έχουν γίνει δεκτοί για φοίτηση σύμφωνα με τα ανωτέρω. Δεν μπορούν να μετέχουν στο Διαγωνισμό υποψήφιοι που έχουν εξασφαλίσει για το ίδιο διάστημα υποτροφία ή οικονομική ενίσχυση από άλλη πηγή. Το ύψος κάθε ετήσιας υποτροφίας δεν θα υπερβαίνει τα 5.000 €.

 Τρεις ΕΙΔΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ για εκπόνηση βραχυχρόνιων μελετών (διάρκειας έως δύο μηνών), οι οποίες θα αφορούν έρευνα στα αρχεία και τη συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη».

Το προϊόν των μελετών θα πρέπει να προσφέρεται για άμεση αξιοποίηση. Η προκήρυξη απευθύνεται σε επιστήμονες εγνωσμένης αξίας και κύρους, κατόχους διδακτορικού διπλώματος ή ανάλογης εμπειρίας. Το ύψος κάθε χορηγίας ανέρχεται στα 1.000 €.

Η επιλογή των υποτρόφων και των μελετητών θα γίνει με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου και σύμφωνα με τις διατάξεις του κεφαλαίου αυτοτελούς διαχείρισης των Υποτροφιών Κυβέλη-Γιάννη Χορν (Προεδρικό Διάταγμα αρ.1, Φ.Ε.Κ. Β’ 669/5.9.1994, Π.Δ. 1, ΦΕΚ Β’ 205/5.3.1998). Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι μαζί με την αίτησή τους, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sfm.gr. H προθεσμία εντός της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανέρχεται σε 45 ημέρες από τη δημοσίευση της προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο. Πληροφορίες: Γραμματεία Συλλόγου

Οι Φίλοι της Μουσικής, Τ. 210 7282566/567 (10:00-16:00), sfm@megaron.gr, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα.

Ακολουθούν όροι Διαγωνισμού και αίτηση υποψηφιότητος ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΥΒΕΛΗ – ΓΙΑΝΝΗ ΧΟΡΝ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2018

ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑ

Η υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσικολογία δίνεται με την προϋπόθεση ότι ο/η υπότροφος θα εκπονήσει την τελική του/της εργασία πάνω σε υλικό της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» και κυρίως σε υλικό του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής. Απαραίτητα προσόντα: Πτυχίο Πανεπιστημίου στη Mουσικολογία. Πολύ καλή γνώση Αγγλικής.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Η υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες δίνεται με την προϋπόθεση ότι ο/η υπότροφος θα εκπονήσει την τελική του/της εργασία σε θέμα που άπτεται των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και στόχων της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» και εν γένει του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Απαραίτητα προσόντα: Πτυχίο Πανεπιστημιακού Τμήματος σε συναφές αντικείμενο. Πολύ καλή γνώση Αγγλικής.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΟΣ

Oι υποψήφιοι παρακαλούνται να υποβάλουν σε κλειστό φάκελο και με τη σειρά που αναγράφονται παρακάτω τα κατά τον Οργανισμό απαιτούμενα δικαιολογητικά μαζί με πίνακα περιεχομένων των εγγράφων που κατατίθενται. Εκτός από τον πρωτότυπο φάκελο, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά και ηλεκτρονικά:

1) Συνοδευτική επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποτροφία. Για τον τομέα της Μουσικολογίας, οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναφέρουν με ποιον τρόπο σκέφτονται να κάνουν χρήση του υλικού της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» και κυρίως του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής. Για τον τομέα της Μουσικής Εκπαίδευσης σε συνδυασμό με τις Νέες Τεχνολογίες οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναφέρουν ενδεικτικά τομείς και εφαρμογές με τις οποίες θα ήθελαν να ασχοληθούν κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών τους σπουδών.

2) Αίτηση συμμετοχής στο Διαγωνισμό 

3) Δακτυλογραφημένο βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου (σύντομο και περιεκτικό)

4) Βεβαίωση αποδοχής από τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου όπου ο υποψήφιος θα πραγματοποιήσει τις σπουδές του

4) Αντίγραφα πτυχίων

5) Δύο συστατικές επιστολές

6) Πιστοποιητικά επάρκειας ξένων γλωσσών

7) Παραστατικά επαγγελματικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων, αντιπροσωπευτικές εργασίες σε περίληψη

8) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητος (δύο όψεων)

9) Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου ότι δεν θα λάβει για το ίδιο διάστημα υποτροφία από άλλη πηγή

Οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 στη Γραμματεία Δ.Σ. του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη – ΑΘΗΝΑ 115 21 – τηλ. 210 7282567 από 10:00 έως 14:00). Τα δικαιολογητικά θα πρέπει παράλληλα να έχουν σταλεί και ηλεκτρονικά μέχρι τις 2/11 στo sfm@megaron.gr

Top