Τριήμερο εργαστήριο και συναυλία με τον Λευτέρη Μουμτζή στο Baumstrasse

Η ψυχοσύνθεση του μουσικού – Τριήμερο εργαστήριο με τον Λευτέρη Μουμτζή

15 – 17 Φεβρουαρίου (15 ώρες)
Δρόμος με Δέντρα Baumstrasse, Σερβίων 8 (2ος Όροφος) Βοτανικός

O Λευτέρης Μουμτζής καλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς όλων των ηλικιών και ιδιωμάτων σε ένα τριήμερο εργαστήρι που κύριο σκοπό έχει να αναλύσει και να «ξεσκεπάσει» τους λόγους που συλλογικά και ατομικά μας σταματούν από το να πραγματοποιήσουμε τις δημιουργικές μας επιθυμίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για composer

Τι μας εμποδίζει να κάνουμε αυτό που ονειρευόμαστε με τη μουσική; Μπορούμε να φανταστούμε μέχρι πού θα μπορούσαμε να φτάσουμε ή κάτι μας αποτρέπει; Πώς εκτιμούμε τον εαυτό μας; O Λευτέρης Μουμτζής καλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς όλων των ηλικιών και ιδιωμάτων σε ένα τριήμερο εργαστήρι που κύριο σκοπό έχει να αναλύσει και να «ξεσκεπάσει» τους λόγους που συλλογικά και ατομικά μας σταματούν από το να πραγματοποιήσουμε τις δημιουργικές μας επιθυμίες. Σαν αφετηρία, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, τους προβληματισμούς και τα όνειρά μας με την ομάδα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και ομαδικά, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να «ξεσκαλώσουμε», να είμαστε πιο δημιουργικοί, πιο ενθουσιώδεις και πιο ανοικτοί σε προκλήσεις και επιρροές.

Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει ακροάσεις ακουστικού υλικού από τους σπουδαστές, ανάλυση υλικού που χρησιμοποιούν για την προώθηση της δουλειάς τους, αλλά και παίξιμο και ανάλυση στην ερμηνεία και τη σύνθεση. Επίσης, θα κοιτάξουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διαδώσουμε ή να κυκλοφορήσουμε τη μουσική μας, αλλά και το πώς να χρησιμοποιήσουμε με δημιουργικό τρόπο το υλικό που ήδη έχουμε. Στόχος είναι να φύγει ο κάθε σπουδαστής από το εργαστήρι λίγο πιο συνειδητοποιημένος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, εφοδιασμένος με καινούριες και ουσιαστικές ιδέες σχετικά με το τι θέλει τελικά να υλοποιήσει.

Το εργαστήρι είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε ασχολείται με τη μουσική, αλλά και σε όποιον ασχολείται με οτιδήποτε δημιουργικό.

Λευτέρης Μουμτζής
Ο Λευτέρης είναι μουσικός και τραγουδοποιός. Με μια καριέρα που εκτείνεται σχεδόν είκοσι χρόνια, ο Λευτέρης έχει κυκλοφορήσει αναγνωρισμένες ηχογραφήσεις σαν σόλο καλλιτέχνης αλλά και σαν μέλος διαφόρων γκρουπ. Τα άλμπουμ του με το Trio Tekke αντιπροσωπεύουν ορόσημα της σύγχρονης ελληνικής ρεμπέτικης μουσικής, ενώ οι δίσκοι του ως J.Kriste, Master of Disguise, συνδυάζουν χαρακτηριστικά στοιχεία της 70 ‘s folk και της εποχής ‘Reflections ‘, του Μάνου Χατζιδάκι ειδωμένα μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα. Μουσική του επίσης μπορεί να ακουστεί σε δίσκους από συγκροτήματα όπως το rock trio The Low Spark και η ελληνικό prog-folk Σωτήρες στα οποία είναι και σταθερό μέλος. Έχει συνθέσει επίσης μουσική για αρκετές θεατρικές παραστάσεις και είναι ο διοργανωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής των Φεστιβάλ Φέγγαρος, Μουσικό Χωριό Φέγγαρος και Λευκωσία Loop Festival.

Περισσότερα: www.moumtzis.com

15-16-17 Φεβρουαρίου (15 ώρες)
Παρασκευή 15/2 | 17:00- 22:00
Σάββατο 16/2 | 12:00-14:30 & 15:30-18:00
Κυριακή 17/2 | 12:00-14:30 & 15:30-18:00

Εγγραφές: info@dentra.gr / 6983313302 (17.30-21.30)
-Περιορισμένες θέσεις-

*οι σπουδαστές του εργαστηρίου θα έχουν ελεύθερη είσοδο στην συναυλία του Λευτέρη Μουμτζή στις 16/2

———————————————————————————————————–

Συναυλία Freedom Candlemaker + Eleni Era στην Αθήνα
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου | 21.30

Λίγο πριν κυκλοφορήσουν καινούριους δίσκους οι Κύπριοι Freedom Candlemaker (Λευτέρης Μουμτζής) και Eleni Era δίνουν μια συναυλία μαζί στην Αθήνα. Σαν Freedom Candlemaker ο Μουμτζής εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου στο Six Dogs με καινούρια πενταμελή μπάντα, ενώ μέσα στην άνοιξη θα δώσει συναυλίες για παρουσίαση του καινούριου δίσκου Beaming Light, ο οποίος κυκλοφορεί τέλη Φεβρουαρίου από την Inner Ear Records.

Η συγκεκριμένη βραδιά θα έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα μιας και οι δύο καλλιτέχνες θα παίξουν μαζί επί σκηνής τα τραγούδια και των δύο. Θα ακουστούν κομμάτια από τους δίσκους Beaming Light και Now Happiness του Μουμτζή, καθώς και ακυκλοφόρητά του κομμάτια, και από το δίσκο Rise Love της Eleni Era. Μαζί τους θα είναι επίσης οι μουσικοί Δημήτρης Χατζηζήσης (κιθάρα, βιολί) και Dave De Rose (κρουστά, μπάσο).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.30
Γενική είσοδος: 9 ευρώ
Πληροφορίες/Κρατήσεις: info@dentra.gr / 6983313302 (17.30-21.30)

Πηγή

Top