Think Sax Society goes Underground

Πέμπτη 20 Απριλίου | 5:00μ.μ. | Μετρό Σύνταγμα

 

Την Πέμπτη 20 Απριλίου το απόγευμα, οι σαξοφωνιάδες κατεβαίνουν κάτω από τη γη με σκοπό να ταράξουν την Αθήνα από τα κάτω!!

Think Sax Society
Μια πανδαισία πνευστών και ρυθμικών οργάνων γεμάτη έμπνευση φαντασία και ρυθμό δημιουργεί μουσικές περιπλανήσεις που μας ταξιδεύουν στους δρόμους του Swing του Blues της Νέας Ορλεάνης των Funk του Σικάγο και των Μακάμ της Ανατολής.

Το μουσικό σύνολο Think Sax Society ξεκίνησε το 2013 από τον Τάσο Φωτίου ως μια τετραμελής ομάδα με σκοπό την μελέτη και ερμηνεία της μουσικής και μέσα σε λίγα χρόνια εξελίχθηκε σε ένα ανοιχτό πολυπληθές σχήμα με βασικό επταμελή κορμό που σε πλήρη σύνθεσή και συμμετοχές φτάνει στα εννέα μέλη. Επιλέγουν έργα Jazz απο όλες τις περιόδους με έμφαση στις τεχνικές και την ρυθμολογία του Blues του swing και του Funk.

Το σχήμα έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη μουσική βιβλιοθήκη του συλλόγου Φίλοι της Μουσικής και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής, έχει επίσης εμφανιστεί στα μουσικά φεστιβάλ Βέροιας και Πάτμου,και σε πολιτιστικές εκδήλωσες δήμων της Αττικής.

Τέλος έχει αγκαλιάσει το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης LALIBELA (σύλλογος βοήθειας και αναδοχής παιδιών) διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε συναυλίες με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης.

Στο σύνολο συμμετέχουν οι παρακάτω μουσικοί:
Τάσος Φωτίου: βαρύτονο, τενόρο, άλτο και σοπράνο σαξόφωνο 
Νικήτας Νανίδης: άλτο σαξόφωνο 
Κώστας Βασιλειάδης: τενόρο σαξόφωνο 
Ηλίας Κόρδας: τενόρο σαξόφωνο 
Γιάννης Μεταλληνός: βαρύτονο σαξόφωνο 
Πέτρος Μεταλληνός: άλτο σαξόφωνο 
Μπάμπης Κάσσιoς: σοπράνο και άλτο σαξόφωνο 
Γιάννης Νοταράς: τύμπανα 
Γιώργος Κατσάνoς: πιάνο

Είσοδος ελεύθερη

Top