Μια μεγάλη εορταστική συναυλία στο φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα»

10 χρόνια «Διαδρομές στη Μάρπησσα»

Τρεις μέρες γιορτή στο κέντρο του Αιγαίου

23 | 24 | 25 Αυγούστου

 

…Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2010, όταν σας καλέσαμε στο πρώτο πολιτιστικό φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» για να περπατήσουμε στη Μάρπησσα, τον παραδοσιακό οικισμό της Πάρου που έχει διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό νησιώτικο χαρακτήρα του στο πέρασμα του χρόνου. Σύντομα η παρέα μας μεγάλωσε, έγινε μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, και το φεστιβάλ εξελίχθηκε σε θεσμό με διεθνείς πλέον διακρίσεις.

Εδώ και δέκα χρόνια, στο τέλος του καλοκαιριού, η Μάρπησσα φοράει τα καλά της, ανοίγει τα σπίτια και τις αυλές της, και υποδέχεται εκατοντάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, ο πλούσιος λαϊκός πολιτισμός, το μοναδικό περιβάλλον και όλα όσα συνιστoύν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του χωριού, αναδεικνύονται μέσα από θεματικές διαδρομές, σημεία ενδιαφέροντος με βιωματικές δράσεις, εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και συναυλίες που κορυφώνονται με ένα παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι.

Φέτος, οι «Διαδρομές στη Μάρπησσα» συμπληρώνουν 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας και οργανώνουμε μια μεγάλη τριήμερη γιορτή με πολλές εκπλήξεις στο κέντρο του Αιγαίου. Με σημείο αναφοράς την αρχειακή έρευνα της ομάδας μας για την πολιτιστική κληρονομιά της Πάρου, και έμπνευση τις χαρούμενες και συγκινητικές στιγμές που έχουμε μοιραστεί εθελοντές, κάτοικοι, καλλιτέχνες κι επισκέπτες όλα αυτά τα χρόνια, στρώνουμε ένα μεγάλο, γιορτινό τραπέζι και είστε όλοι καλεσμένοι.

Ελάτε να περπατήσουμε… και να γιορτάσουμε μαζί στη Μάρπησσα!

  

Παρασκευή 23, Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Αυγούστου 2019
Ώρες: 19:00-23:30
Μάρπησσα, Πάρος
Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις

 

 

 

Μια κρυφή ματιά στο πρόγραμμα: Σάββατο 24 Αυγούστου
10 χρόνια Διαδρομές στη Μάρπησσα in concert!
Βαγγέλης Καρίπης, Πέτρος Κλαμπάνης, Γιώργος Κοντογιάννης, Σταύρος Λάντσιας, Σπύρος Μάνεσης, Μάρθα Μαυροειδή, Σπυριδούλα Μπάκα, Αλέξανδρος Μποτίνης, Γιώργης Ξυλούρης, Σωκράτης Σινόπουλος.

Οι 10 μουσικοί επιστρέφουν στο φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα και συμπράττουν όλοι μαζί για πρώτη φορά σε μια μεγάλη εορταστική συναυλία!

 

 

Top