Σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής με τον Werner Beidinger

Σάββατο 7 Μαρτίου – 16:00-20:00
Κυριακή 8 Μαρτίου – 10:00-14:00
Σχολή Χορού Matey, Πορφιώνος 1, Μαρούσι

Γιατί η μουσικοκινητική αγωγή χρειάζεται τη φαντασία

Στο σεμινάριο θα εξερευνήσουμε τις αρχές της μουσικοκινητικής αγωγής, όπως διαμορφώνονται σήμερα, σύμφωνα με την παράδοση του Orff-Schulwerk το οποίο αποτελεί σύλληψη καλλιτεχνική και παιδαγωγική.

Θα ασχοληθούμε με τη διεργασία της μουσικής διδασκαλίας σε μαθητές όλων των ηλικιών. Θα ασχοληθούμε με τα διδακτικά μέσα εστιάζοντας στα τραγούδια, την ομιλία, την κίνηση το body percussion και ορχηστρικά κομμάτια. Ενσωματώνοντας μουσικές και άλλες δραστηριότητες, στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν στρατηγικές και μοντέλα διδασκαλίας όπως αυτά εφαρμόζονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Επίσης θα στοχεύσουμε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων όλων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο.

Werner Beidinger
Γεννήθηκε το 1963. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του δίνοντας έμφαση στο πιάνο και την στοιχειακή μουσική παιδαγωγική. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές στου στο Orff-Institute στο Salzburg, παρέμεινε εκεί ως διδάσκων για επτά χρόνια. Το 1994 αναγορεύτηκε Καθηγητής Στοιχειακής Μουσικής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Potsdam στη Γερμανία. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff της Γερμανίας από το 2003 και εκδότης του περιοδικού musikpraxis των εκδόσεων Fidula. . Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε θέματα που αφορούν τη μουσικοκινητική αγωγή. Έχει προσκληθεί ως ομιλητής ή επιμορφωτής σε πολλά συμπόσια και σεμινάρια στην Ευρώπη, την Ασία και τις Η.Π.Α.

Διοργανωτής: Ελληνικός Σύλλογος Μουσικοκινητικής Αγωγής

Κόστος:
Μέλη ΕΣΜΑ : 50 ευρώ
Μη μέλη: 65 ευρώ
Άνεργοι και φοιτητές/τριες: 50 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής: orffesma@gmail.com, info@orffesma.gr

Πηγή, facebook

Top