Σεμινάριο «Μια Ορχήστρα ταξιδεύει» με τη Λένα Ροντούλη

Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαρτίου 2022
Ώρα 16:30 – 19:30
 
«Μία Ορχήστρα ταξιδεύει». Ένα ιδιαίτερο μουσικοκινητικό ταξίδι μιας ξεχωριστής «Ορχήστρας». Το Ωδείο #Ρυθμοί με χαρά σας προσκαλεί στο 6ο Σεμινάριο του Ετήσιου Μουσικοπαιδαγωγικού κύκλου μας, με την εξαιρετική μουσικοπαιδαγωγό Ορφ Λένα Ροντούλη, στις 19 και 20 Μαρτίου 2022.
 
Η Αφετηρία μας είναι ένας υπέροχος κήπος, μέσα στον οποίο ζει και βασιλεύει η «Ορχήστρα» μας, σαν σε παραμύθι. Και ξαφνικά, έρχονται στιγμές μυστηρίου…
 
Μαγικά ξεδιπλώνεται η ενορχήστρωση αγαπημένου τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι και ένα μουσικό Αερόστατο με τα ΜΠΟΥΜ και με τα ΝΤΡΟΥΜ και τα ΠΟΥ ΚΕ ΘΑ ΚΕ ΠΑ απογειώνεται και μας πάει πολύ μακριά. Ιαπωνία, Αμερική, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία και Ουκρανία, είναι οι όμορφοι, μακρινοί τόποι που φτάνουμε με την «Ορχήστρα» μας. Τα τραγούδια και οι χοροί τους μας προσφέρουν πλούσιο υλικό για να βιώσουμε ευφάνταστες μουσικοκινητικές δράσεις μέσα από τις οποίες, απλά και λειτουργικά, οδηγούμαστε στη διδασκαλία των ενορχηστρωμένων κομματιών μας. Ο Ρυθμός, κινητήριος δύναμη όλων, παίζει με λεκτικά σχήματα, κινητικά – χορευτικά μοτίβα, ηχηρές κινήσεις, και… κουτσό… σε«12μετρο». Στο σεμινάριό μας, παιχνιδιάρικα και παραμυθένια, θέλουμε να φωτίσουμε, να εμπλουτίσουμε, και να ομορφύνουμε τη μουσική μας συνεργασία, τη μουσική μας επικοινωνία. Ανακαλύπτουμε βιωματικούς, ελκυστικούς, πρωτότυπους τρόπους διδασκαλίας, και ανοίγουμε δρόμους στους μαθητές μας, μικρούς και μεγάλους, για να μοιραστούμε όλοι μαζί, τη χαρά και τη συγκίνηση που προσφέρει η συμμετοχή μας σε μία Ορχήστρα. Στη δική μας ξεχωριστή «Ορχήστρα».
 
Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στο 2106857901. Στο μουσικό Αερόστατό μας οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό θα πρέπει να κάνετε κράτηση θέσης εγκαίρως.
 
* Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς όλων των οργάνων.
* Απαιτείται κράτηση θέσης – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
* Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα.
* Θα τηρηθούν όλα τα προληπτικά μέτρα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα: για να παρακολουθήσετε είναι απαραίτητο να έχετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή ράπιντ τεστ 24 ωρών όπως και έγγραφο ταυτοποίησης.
 
Λένα Ροντούλη, Βιογραφικό
Πτυχιούχος πιάνου, απόφοιτη του Διετούς Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχολής Μωραϊτη και κάτοχος πιστοποιημένης επιμόρφωσης από το Ε.Κ.Π.Α. στα εκπαιδευτικά αντικείμενα «Μουσικοκινητική Αγωγή» και «Παιγνιοθεραπεία» καθώς επίσης από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου « Η ελληνική Μουσική από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Έχει διδαχθεί κλασσικό και σύγχρονο χορό, εκφραστική κίνηση και αυτοσχεδιασμό, υποκριτική και ορθοφωνία. Από το 1997 διδάσκει Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff σε νηπιαγωγεία, σχολεία και ωδεία όπως στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου κ.α. Δίδαξε τα μαθήματα «Πρακτική Διδασκαλία», «Διδακτική» και «Μορφές Μουσικής και Κίνησης», στον «Επαγγελματικό Κύκλο Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχ. Μωραϊτη» (1997-2015). Έχει συμμετάσχει σε Μουσικά Εκπαιδευτικά Συνέδρια της Ε.Ε.Μ.Ε και της Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε. ως εισηγήτρια – εμψυχώτρια σεμιναρίων και εργαστηρίων, καθώς επίσης με παρουσιάσεις καλλιτεχνικών μουσικοκινητικών παραστάσεων με παιδιά και ενήλικες. Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία MLK το μουσικό παραμύθι «άσπρη Πέτρα μαύρη Γραμμή» σε συνεργασία με τη Μαρία Σαπλαούρα.
 
Πηγή, facebook event
Top