Σεμινάριο: Η τέχνη χρήσης της αρχαιοελληνικής λύρας

Το Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί μουσικούς και εκπαιδευτές μουσικής να συμμετάσχουν ως σπουδαστές στον κλειστό σεμιναριακό κύκλο με θέμα «Η τέχνη χρήσης της αρχαιοελληνικής λύρας» το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «ΕΡΜΗΣ- Πειραματική Αρχαιομουσικολογία: Εκπαίδευση στην Ανακατασκευή και Χρήση Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων», το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η ημερομηνία έναρξης του Σεμιναρίου για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 είναι: 26 Ιανουαρίου 2018. Η εκπαίδευση θα διαρκέσει 15 εβδομάδες, και τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τρίτη (ή Τετάρτη) απόγευμα (ώρες 16:00-17:00 ή 17:00-18:00)  στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου Φωνής και Προσβασιμότητας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Στο Σεμινάριο θα γίνουν δεκτοί, ύστερα από συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, νέοι κατά προτίμηση μουσικοί και εκπαιδευτικοί μουσικής, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες στην τέχνη της χρήσης της αρχαιοελληνικής λύρας.

 

Διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής 

Αιτήσεις συμμετοχής  θα γίνονται δεκτές από Δευτέρα 15 Ιανουρίου 2018 έως και Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. Οι αιτήσεις και τα σχετικά έγγραφα θα πρέπει να αποσταλούν εμπρόθεσμα, αποκλειστικώς ηλεκτρονικά, σε ένα αρχείο μορφής portal Document Format (pdf), στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Προγράμματος: hermes@di.uoa.gr. Επεξηγήσεις εάν ζητηθούν, δίδονται μόνον με email από τον υπεύθυνο εκπαίδευσης Δρ. Χρήστο Τερζή (hrterzis@di.uoa.gr). 

Το ηλεκτρονικό αρχείο (όχι μεγαλύτερο από 10 MBytes) που θα αποσταλεί θα πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά:

  1. Έντυπο Αίτησης – Υπεύθυνης ∆ήλωσης (βλέπε παράρτημα Α της προκήρυξης)
  2. Μία φωτογραφία μεγέθους ταυτότητας, που επικολλάται στην προβλεπόμενη θέση του Εντύπου Αίτησης.
  3. Βιογραφικό Σημείωμα (έως τρεις σελίδες).
  4. Περιεκτικό κείμενο (300 λέξεων) στο οποίο θα περιγράφονται τα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του Προγράμματος ΕΡΜΗΣ εκπαιδευτικά, επαγγελματικά, καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα του/της υποψηφίου/-ας.

Οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, θα λάβουν απαντητικό email, στο οποίο θα πιστοποιείται η παραλαβή της.

 

Διαδικασία επιλογής

Η επιλογή των σπουδαστών θα διενεργηθεί σε δύο στάδια:

Στο πρώτο στάδιο, θα ληφθούν υπόψη η πληρότητα του αρχείου της αίτησης και η τεκμηρίωση του ενδιαφέροντος. Θα συνεκτιμηθούν τυχόν υπάρχουσα διδακτική, ή/και καλλιτεχνική εμπειρία αλλά και το αντικείμενο της εργασιακής απασχόλησης (τώρα ή στο παρελθόν) του υποψηφίου.

Στο δεύτερο στάδιο, οι υποψήφιοι κληθούν σε συνέντευξη, στην οποία θα συνεκτιμηθούν τα κίνητρα, οι δεσμεύσεις και το ενδιαφέρον τους για το Σεμινάριο.

 

Αριθμός υποψηφίων που θα επιλεχθούν

Κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-18 θα επιλεγούν έως 15 σπουδαστές.

 

Υποχρεώσεις των φοιτητών – δίδακτρα 

Η διεξαγωγή της εκπαίδευσης θα έχει διάρκεια μιας ώρας ανά εβδομάδα, θα υλοποιείται σε ομάδες τεσσάρων ή πέντε σπουδαστών και θα γίνεται απογευματινές ώρες 16:00-17:00 ή 17:00-18:00 σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Εργαστηρίου Φωνής και Προσβασιμότητας – Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών – ΕΚΠΑ (Ιλίσια – Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου) κάθε Τρίτη (ή Τετάρτη), εξαιρουμένων των επίσημων αργιών, και διακοπών. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν. Το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ χρηματοδοτείται αποκλειστικώς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος, Γεώργιος Κουρουπέτρογλου

Πηγή

Top