Βιωματικό Σεμινάριο Μουσικοκινητικής C.Orff και Θεατρικού Παιχνιδιού από την Art Cooperation

Ο Ρυθμός στη Χώρα της Μουσικής και του Θεάτρου
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου | 17:30 | Χαλκηδόνιο Ωδείο 
(Λεωφ. Δεκελείας 71, Νέα Φιλαδέλφεια)

 

Ο ήχος του τραίνου, η εναλλαγή των ποδιών μας όταν περπατάμε, το κύμα που σκάει στην ακρογιαλιά, η ίδια μας η αναπνοή…

Ανακαλύπτουμε το Ρυθμό της γλώσσας παίζοντας με Αινίγματα, Γλωσσοδέτες, Ταχταρίσματα, Λακτίσματα και αποδίδοντας φωνητικά και ορχηστρικά μελοποιημένους στίχους!

Ό,τι ζούμε έχει μέσα του ρυθμό. Ελάτε να τον γνωρίσουμε μέσα από το Θέατρο και τη Μουσική!

Διδάσκουν: Λένα Ροντούλη-Έλενα Τζώρτζη

Σε ποιους απευθύνεται: νηπιαγωγούς, θεατρολόγους, εκπαιδευτικούς Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, γυμναστές, φοιτητές παιδαγωγικών και καλλιτεχνικών σχολών και σε όποιον θέλει να ανακαλύψει νέους δρόμους καλλιτεχνικής έκφρασης

Πληροφορίες/Εγγραφές: Στο Χαλκηδόνιο Ωδείο Τηλ. 2102530080 και 2102856196

Μουσικοκινητική Αγωγή C. Orff
Δημιουργώντας ένα περιβάλλον μάθησης εμπλουτισμένο με λόγο, κίνηση και μουσική η Λένα Ροντούλη καλλιεργεί και αναπτύσσει στους συμμετέχοντες την ελεύθερη έκφραση, τον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό μέσω της ενεργής συμμετοχής. Ο ήχος γεννάει τη μουσική, η κίνηση εξελίσσεται σε χορό, η λέξη παίζει με το ρυθμό και δημιουργεί τραγούδια και ιστορίες, τα ρυθμικά και τα μελωδικά σχήματα καθώς και οι στοιχειακοί τρόποι ενορχήστρωσης τραγουδιών παίζονται στην ορχήστρα οργάνων C. Orff. Ο τελικός σκοπός των σεμιναρίων της Μουσικοκινητικής είναι να αισθανθούν και να συνειδητοποιήσουν οι συμμετέχοντες την ομορφιά της βιωματικής γνώσης ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την ψυχή, το νου και το σώμα.

Η Λένα Ροντούλη είναι πτυχιούχος πιάνου και απόφοιτη του επαγγελματικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχολής Μωραϊτη. Έχει διδαχθεί κλασσικό και σύγχρονο χορό, εκφραστική κίνηση και αυτοσχεδιασμό, υποκριτική και θεατρικό παιχνίδι. Από το 1997 διδάσκει Μουσικοκινητική C. Orff σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, ωδεία και βιωματικά σεμινάρια, καθώς επίσης και στον επαγγελματικό κύκλο Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff της Σχ. Μωραϊτη μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Έχει συμμετάσχει σε Μουσικά Εκπαιδευτικά Συνέδρια ως εισηγήτρια-εμψυχώτρια σεμιναρίων και εργαστηρίων, καθώς επίσης με παρουσιάσεις καλλιτεχνικών μουσικοκινητικών παραστάσεων με παιδιά και ενήλικες. Mέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του ΕΣΜΑ Carl Orff.

Θεατρικό παιχνίδι
Με την Έλενα Τζώρτζη παίζουμε, αυτοσχεδιάζουμε, χορεύουμε, βρισκόμαστε με τη φαντασία μας σε άλλα μονοπάτια και ξαναγυρνάμε για να τα διηγηθούμε. Μέσα από μια σειρά θεατρικών ασκήσεων ποικίλρων ειδών και επιπέδων, ανακαλύπτουμε τη σημασία της έννοιας «ομάδα», καθώς και πως μπορούμε να κάνουμε την έννοια αυτή αντιληπτή στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι.

Πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει φοιτήσει στο Université Paul-Valéry Montpellier 3 – Arts du Spectacles, και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ίασμος», μέσω προγράμματος υποτροφίας. Έχει διδαχθεί φωνητική, ορθοφωνία, κλασσικό και σύγχρονο χορό. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και είναι διαχειρίστρια του διαδικτυακού καλλιτεχνικού περιοδικού “Mind the Art”.


Πηγή

Top