Ρυθμο-Ηχοχρώματα, ιστορίες και λοιπά με τον Σόλη και την Χαρά!
Η μουσικοπαιδαγωγός Χαρά Ασημίνα υποδέχεται τον ξεχωριστό Σόλη Μπαρκή μαζί με τα κρουστά του σ’ ένα μαγικό ταξίδι ήχων και ρυθμών.
Περίεργα κρουστά και ήχοι θα συνοδεύσουν μια ιστορία, ο Σόλης θα σολάρει, η Χαρά θα αφηγηθεί και όλοι μαζί θα φτιάξουμε μια ηχηρή ορχήστρα με όργανα, σώμα και φωνή! Ενα αλλιώτικο διαδραστικό εργαστήρι με την ενεργή συμμετοχή γονέων και παιδιών ηλικίας 4 ως 8 ετών.
Τετάρτη 7/6
18:00-19:00: για τους μαθητές των τμημάτων μουσικοκινητικής από 3- 6 ετών(δωρεάν)
Σάββατο 10/6
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και γονείς που δεν έχουν ξανάρθει στον χώρο μας!
11:30-12:30: για παιδιά 4-8 ετών με ένα συνοδό ή γονέα
κόστος :13 ευρώ
Σάββατο 10/6
13:00-14:00: για τους μαθητές των τμημάτων μουσικοκινητικής απο 3- 8 ετών(δωρεάν)
Περιορισμένες θέσεις/Δήλωση συμμετοχής στο x.asimina@gmail.com και στο 6983744415
Σόλης Μπαρκή
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Aσχολείται με την εικονογράφηση
και τα κόμικς. Σαν μουσικός, ειδικεύεται στα κρουστά όργανα από όλο τον κόσμο, το didgeridoo και τα ηχητικά αντικείμενα. Έχει διδαχτεί μεσογειακά, αφρικάνικα και περσικά κρουστά από τους Μιχάλη Κλαπάκη και Λευτέρη Γρηγορίου.
Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με τους Mίμη Πλέσσα, Μιχάλη Νικολούδη, Βασίλη Ρακόπουλο, Ross Daly, Οmar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Κρίστη Στασινοπούλου, Βαγγέλη Φάμπα, Νίκο Τουλιάτο, Αλκη Καλούμενο, Παναγιώτη Στέφο, Νίκο Ξυδάκη, Νότη Μαυρουδή, Αναστασία Μουτσάτσου και άλλους μουσικούς και χορογράφους, πως και με θεατρικές ομάδες(Εθνικό Θέατρο, Θεσσαλικό Θέατρο, Θέατρο της Ανοιξης). Εχει ασχοληθεί με παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών, μαζί με τις Μελίνα Καρακώστα, Μάνυα Μαράτου, Αγνή Στρουμπούλη.
Χαρά Ασημίνα
Είναι μουσικοπαιδαγωγός. Απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με σπουδές στο πιάνο και στα Ανώτερα Θεωρητικά. Έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό μουσικοπαιδαγωγικών σεμιναρίων του συστήματος C.ORFF και εργαστηρίων μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνεργάστηκε με το ανοιχτό κέντρο βιωματικής μουσικής αγωγής ‘’Μαρίζα Κωχ’’. Υπήρξε μέλος σε ορχήστρα C.ORFF κρουστών ενηλίκων στην Αθήνα (Mορφές Έκφρασης) με δάσκαλο τον Θωμά Κινδύνη (Αθήνα) και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ”ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ” (Θεσσαλονίκη) όπου συμμετείχε ως μουσικός-ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Μαθήτευσε στο διετές εργαστήρι υποκριτικής ”Κ.Θ.Ε.Θ’ ‘(Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης) με δασκάλους τον Β. Οικονόμου και Π. Ζηβαννό. Έχει εργαστεί ως μουσικοπαιδαγωγός και υπεύθυνη διδασκαλίας στην μουσική προπαιδεία σε παιδικούς σταθμούς και γνωστά ωδεία της Θεσσαλονίκης. Υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Α. Βουτσινά στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 15 χρόνια οργανώνει το “10ήμερο Εργαστήρι Σάμου” που απευθύνεται σε παιδιά 4-11 ετών με στόχο την καλλιτεχνική έκφραση μέσα από την τέχνη του θεάτρου και της μουσικής. Είναι μέλος της Ελληνικής ΄Ένωσης για την Μουσική Εκπαίδευση(Ε.Ε.Μ.Ε.) καθώς και ιδρυτικό μέλος της ομάδας τέχνης και πολιτισμού σαμart (samart.gr). Τα τελευταία τρία χρόνια παραδίδει ειδικά μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής για βρέφη και γονείς σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης, ωδεία και εργαστήρια στην Αττική. (‘’Μαγεμένη Πυξίδα, ‘’Ελληνογερμανική σχολή’’, ‘’Κρουστά της Τάκη’’ κ.α.)
Τα σεμινάρια γίνονται στα Κρουστά της Τάκη – Πλαταιών 10 Κεραμεικός http://buff.ly/2rA2zxQ