Ρωμιοί συνθέτες της Πόλης 17ος-18ος αιώνας

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου | 21:30 | Σκαγιοπούλειο Πάρκο, Πάτρα

 

Η μουσική μας ιστορία είναι τόσο παλιά όσο και ο ελληνικός πολιτισμός, και πολλοί μουσικοί του θρύλου και της ιστορίας κοσμούν την αρχαία και βυζαντινή εποχή. Η μουσική της Μικράς Ασίας, μητέρας πολλών πολιτισμών, διατήρησε μέσα της ζωντανά όλα τα μουσικά στοιχεία, ήχους, ρυθμούς και όργανα που ταξίδεψαν μέσα στο χρόνο, από την αρχαία εποχή στο Βυζάντιο, και ύστερα από τη μεταβυζαντινή περίοδο μέχρι τον αιώνα μας. 

Στη συναυλία μας, θα παρουσιάσουμε έργα αυτών των συνθετών, και συγκεκριμένα του Αγγελή, του πρώτου Ρωμιού μουσικού που έδρασε στο παλάτι το 2ο μισό του 17ου αιώνα, καθότι μέχρι τότε υπήρχαν μόνο Πέρσες μουσικοί, του μαθητή του Μολδοβλάχου Πρίγκιπα Δημητρίου Καντεμίρη (1673-1727), του Ζαχαρία του Χανεντέ (1680-1750), επίσης μουσικού στο παλάτι και, τέλος, του Πέτρου του Λαμπαδάριου (1730-1777) γνωστού σε μας κυρίως από τις συνθέσεις εκκλησιαστικής μουσικής.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί από την Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Φιλαρμονικής Εταιρείας – Ωδείο Πατρών υπό την διεύθυνση του καθηγητή μουσικού Γιάννη Παναγιωτόπουλου.

Είσοδος ελεύθερη

Top