Το πρώτο παιδικό βιβλίο στον κόσμο με street art εικονογράφηση

Δημιουργούμε το πρώτο παιδικό βιβλίο παγκοσμίως η εικονογράφηση του οποίου θα γίνει με γκράφιτι που θα ζωγραφιστούν σε τοίχους της Αθήνας. Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Where am I from?» και σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσει στα αγγλικά. Είναι μια ιστορία που έχει να κάνει με παιδάκια από τις 6 ηπείρους που ψάχνουν να βρουν μια και μόνο απάντηση, έναν κοινό τόπο προέλευσης, ως λύση στο γρίφο «Από πού είμαι;».

Από τη Μαριάννα Τανάγια

Τη λύση θα την βρει το πιο μικρό παιδάκι, ένα παιδάκι που δεν έχει «καθαρή» ταυτότητα ως προς κάποιον τόπο καταγωγής. Ο καλλιτέχνης είναι ο πολύ γνωστός στην Ελλάδα Platonas και ο εκδοτικός είναι ο Faraxa Publishing στη Μάλτα ο οποίος έχει εκδώσει βιβλία που κέρδισαν διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Διευθύντρια είναι μια γυναίκα την οποία θαυμάζω, η Joanne Micallef,μητέρα και αυτή παιδιών με ανάμεικτες ρίζες.

Μέσα από ένα ευχάριστο για τα παιδιά παραμύθι, πρόθεσή μας είναι να τους κινήσουμε το ενδιαφέρον για τις διάφορες χώρες και ηπείρους του κόσμου. Να δουν τα χρώματα και την ομορφιά της διαφορετικότητας μέσα από την τέχνη του γκράφιτι. Με κατάληξη και λύση έναν κοινό παρανομαστή καταγωγής για την ανθρωπότητα. Ένα σχόλιο που με συγκίνησε από την νηπιαγωγό Τζο Χαραλαμποπούλου που διάβασε την ιστορία και με βοήθησε ν’ αναπτύξουμε ένα συνοδευτικό μάθημα για τα παιδάκια, είναι το εξής: «Εξαιρετική ιδέα! Ένα πρωτότυπο και συγκινητικό παραμύθι που προσεγγίζει τη διαφορετικότητα από μια άλλη οπτική, αυτή των παιδιών ή μήπως αυτή που ήδη θα έπρεπε να έχουμε όλοι μας»;

Επίσης, για να βοηθήσουμε τους γονείς πολυπολιτισμικών παιδιών που αντιμετωπίζουν κάποιες επιπλέον δυσκολίες στη διαπαιδαγώγησή τους, οι οποίοι ψάχνουν τρόπους για να τα βοηθήσουν ν’ αναπτύξουν μια υγιή προσωπικότητα μέσα από κουλτούρες που πολλές φορές είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους, δημιουργήσαμε των οδηγό «How to Raise Confident Multicultural Children».

Ο οδηγός αυτός γράφτηκε με τη συμμετοχή καθηγητών και ειδικών στον τομέα αυτό οι οποίοι συνεισέφεραν με τη συγγραφή ολόκληρων κεφαλαίων. Ουσιαστικά δούλεψα, δεν έγραψα ένα αλλά δύο βιβλία. Αυτό το τελευταίο το κατεβάζουν όλοι δωρεάν μέσα από τη σελίδα μας στο Kickstarter, παρέα και με δύο άλλες ιστορίες που έχω γράψει στο παρελθόν τις οποίες όποιος θέλει μπορεί να τις διαβάσει και στα ελληνικά εδώ και εδώ.

Για να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο και πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ, χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου. Μέχρι τις 15 Αυγούστου πρέπει να συγκεντρώσουμε 10.500€.

Επιλέξαμε μία από τις πιο γνωστές και έγκυρες πλατφόρμες crowdfunding, το Kickstarter, το οποίο το έχουν εμπιστευθεί πάνω από 14.000.000 άνθρωποι. Το Kickstarter είναι μια πλατφόρμα που δίνει στον κόσμο τη δυνατότητα να στηρίξει δημιουργικές και πρωτότυπες ιδέες, να βοηθήσει στην υλοποίησή τους και ως αντάλλαγμα οι backers συνήθως λαμβάνουν και κάποια έξτρα ως δώρο. Εμείς, για παράδειγμα, δίνουμε παρέα με το βιβλίο στην τιμή λιανικής 15 ευρώ δώρο το eBook. Μάλιστα, οι πρώτοι 250 θα πάρουν το βιβλίο και το eBook στην τιμή των 10 ευρώ ως «ευχαριστώ» για την υποστήριξή τους. Όταν ξεπεράσουμε το ελάχιστο ποσό που έχουμε θέσει ως budget θα υπάρξουν και stretch goals, δηλαδή έξτρα δώρα για όλους. Στηρίξτε μας εδώ!

hashtag: #WhereAmIFrom  / Επικοινωνία με Ελισάβετ Αρκολάκη FB: Maltamum Website: www.maltamum.com

Πηγή

Top