Προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Ιουνίου

Ενδιαφέρουσες και εκπαιδευτικές δράσεις από αναρρίχηση, capoeira έως και αρχαιολογική ανασκαφή γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο

Από την Πέπη Νικολοπούλου

Συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για δράσεις με τους μικρούς μας φίλους για το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί. Δημιουργικά και βιωματικά εργαστήρια, αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές δράσεις

Σάββατο 23 Ιουνίου, 16.00
Ο ήλιος ο ηλιάτορας, Φιλοδασική Ένωση
Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής.
Παιδιά 4-12 ετών

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην τελευταία οικογενειακή συνάντηση πριν τις καλοκαιρινές διακοπές στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού. Μια εξόρμηση στη φύση που θα περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια, ποιήματα κι έθιμα της Ελλάδας και του κόσμου ως φόρος τιμής στον Βασιλιά ήλιο.

Απαραίτητα μαζί: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό. Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

 

Σάββατο 23 Ιουνίου, 18.00
Της Πόλης μου τα παραμύθια – Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 
Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Παπαρρηγοπούλου 5- 7, Πλατεία Κλαυθμώνος.
Για όλη την οικογένεια

Μια περιπατητική παράσταση για την ιστορία της Αθήνας που περιλαμβάνει δρώμενα σε τέσσερις επιλεγμένους χώρους στην Πλάκα, δρώμενα που θα ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες στην ιστορία της πόλης ανά τους αιώνες: από τον Λυσικράτη, τον Λόρδο Βύρωνα, τον Κωστή Παλαμά και τους Δερβίσηδες. Ψυχή της παράστασης τα ίδια τα παιδιά που παίρνουν μέρος σ’ αυτήν. Αποτέλεσμα πολύμηνης ομαδικής εργασίας, μαζί με εμψυχωτές, παιδαγωγούς, ηθοποιούς και μουσικούς.

Ελεύθερη συμμετοχή κατά προτεραιότητα – κρατήσεις στο τηλ. 2103250341 και ηλεκτρονικά info@ekedisy.gr

Η παράσταση περνάει από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, το Μνημείο του Λυσικράτη, το σπίτι του Παλαμά και το Λουτρό των Αέρηδων και αποτελεί μέρος του προγράμματος Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου. 

 

 

Σάββατο 23 Ιουνίου, 19.00
Capoeira, ΚΠΙΣΝ, Ξέφωτο
Παιδιά 4+

Εκμάθηση και επίδειξη χορού Capoeira. Αν σας αρέσει ο χορός, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την Capoeira, έναν αφροβραζιλιάνικο χορό που συνδυάζει την ακροβατική, την αρμονία και τις συνεχείς εναλλαγές του σώματος, δίνοντάς σας την ευκαιρία για την απόλυτη σωματική έκφραση.

Θα ακολουθήσει επίδειξη με προχωρημένες τεχνικές, ζωντανή μουσική (Bateria) και επίδειξη ακροβατικών.

Με σειρά προτεραιότητας σε συνεχή ροή.
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

 

 

Σάββατο 23 Ιουνίου, 19:30
Willie Mae Rock Camp for Girls: The Concert
ΚΠΙΣΝ, Λαβύρινθος
Παιδιά 8+

Μουσική ροκ συναυλία από μικρούς για μικρούς. Το Willie Mae Rock Camp for Girls και το Ωδείο Αθηνών παρουσιάζουν 8 ροκ μπάντες νεαρών κοριτσιών, από 8 έως 12 ετών. Έπειτα από ένα εντατικό μουσικό πρόγραμμα διάρκειας έξι ημερών, διδασκαλίας μουσικών οργάνων και σύνθεσης τραγουδιών, τα συγκροτήματα, που δημιουργήθηκαν από την πιο διασκεδαστική μουσική κατασκήνωση, ερμηνεύουν τα δικά τους κομμάτια σε μια ροκ συναυλία.

Το Willie Mae Rock Camp for Girls είναι ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα μουσικής και καθοδήγησης για κορίτσια και γυναίκες, που προωθεί τον αυτοσεβασμό και καλλιεργεί τις ηγετικές ικανότητες, τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τη συνεργασία μεταξύ τους. Από το 2005, περισσότερα από 1.000 κορίτσια έχουν συμμετάσχει σε σειρά προγραμμάτων που υλοποιεί ο οργανισμός.

Με σειρά προτεραιότητας. Τα δελτία προτεραιότητας θα διανέμονται από το Labyrinth Info Kiosk 60′ (18.30) πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης. Ο κάθε παρευρισκόμενος μπορεί να παραλάβει ως 2 δελτία εισόδου. H συναυλία εντάσσεται στα πλαίσια του Summer Nostos Festival

 

 

Σάββατο 23 Ιουνίου, 21.00
Το μικρό κόκκινο καπέλο – Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, Γρ. Λαμπράκη
Είσοδος δωρεάν
Παιδιά 6-12 ετών

Παιδική θεατρική παράσταση αυτοσχεδιασμού που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα» από την ομάδα Γλυκές Ρέγγες.

Ένα κόκκινο καπέλο ταξιδεύει παντού, ακόμα και στο άγνωστο. Μαζί με τις Γλυκές Ρέγγες, τα παιδιά φτιάχνουν ιστορίες. Ταξίδι, διαδρομή, προορισμός: όλα γίνονται θεατρικές σκηνές, ανεξάντλητα δημιουργικές, με αστείρευτο χιούμορ και πολύ ενέργεια, που μοιράζονται εξίσου ηθοποιοί και παιδιά.

Επιπλέον, ένα κόκκινο καπέλο πάνω στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, μπορεί να αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα και να αντιμετωπίζει καταστάσεις που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς άλλος, εκτός από τους μικρούς φίλους που το παρακολουθούν, αλλά και οι οποίοι «κατευθύνουν» την παράσταση. Μέσα από ιστορίες που φτιάχνουν παιδιά και ηθοποιοί μαζί, με «το μικρό κόκκινο καπέλο» εξελίσσεται σε μια πετυχημένη, γεμάτη φαντασία κι απολαυστικό χιούμορ παράσταση.

Οι Γιούλη ΒομπίρηΙπποκράτης Τροβάς και Κλαίρη Χατζηγιάννη είναι οι αυτοσχεδιαστές ηθοποιοί, που αποτελούν την ομάδα Γλυκές Ρέγγες, δημιουργώντας αλησμόνητα επιτυχημένες Improv Comedy – παραστάσεις αυτοσχεδιασμού για μικρούς και μεγάλους.

 

 

Κυριακή 24 Ιουνίου, 11.00
Πώς γίνεται μια ανασκαφή, Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου
Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου, Ανδρέα Κορδέλλα 1, Λαύριο
Παιδιά 8-15 ετών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την εξοικείωση και γνωριμία με τη διαδικασία μιας ανασκαφής. Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία χρησιμοποιώντας πραγματικά εργαλεία και με τη βοήθεια τεχνίτη ανασκαφής να συμμετέχουν ενεργά σε μια ανασκαφή, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαυρίου, πραγματοποιώντας τις βασικότερες εργασίες αυτής της διαδικασίας.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου και ώρα 10:45
Κόστος: 5,00 ευρώ για κάθε άτομο & 4,00 ευρώ για αδέλφια

Επιπλέον πληροφορίες: Προτείνεται στους συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα & καπέλο ηλίου για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η δράση έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο (ΒΒΕΜ)

 

 

Κυριακή 24 Ιουνίου, 18.30
Αναρρίχηση, ΚΠΙΣΝ, Ενσπλανάδα
Παιδιά 6+

Οργανωμένη πίστα αναρρίχησης για όσους αγαπάνε να σκαρφαλώνουν. Με την καθοδήγηση της ομάδας Αναγέννηση και Πρόοδος, μικροί και μεγάλοι μπορούν να ζήσουν  τη μοναδική έκρηξη αδρεναλίνης που προσφέρει η αναρρίχηση.

Η δράση έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος Summer Nostos Festival, που διοργανώνεται από 17 έως και 24 Ιουνίου.

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδο. Προτείνεται οι συμμετέχοντες να φορούν αθλητικά ρούχα και παπούτσια.

 

 

Κυριακή 24 Ιουνίου, 19.00
Circus Workshop – ΚΠΙΣΝ, Κέντρο Επισκεπτών.
Για όλη την οικογένεια
Με σειρά προτεραιότητας σε συνεχή ροή.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες του τσίρκου παραδίδουν μαθήματα τσίρκου σε παιδιά και ενήλικες. Όλοι μικροί και μεγάλοι μπορούν να δοκιμάσουν να κάνουν ζογκλερικά και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, hula hoop, να περπατήσουν σε τεντωμένο σχοινί και άλλα πολλά.

Το μάθημα θα επαναληφθεί στις 20.00

Tip: Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν, καλό είναι να φορούν άνετα ρούχα

Πηγή

Top