Έτοιμο το πρόγραμμα της Ημερίδας

Οι εισηγητές τις ημερίδας θα προσεγγίσουν μερικά από τα κεντρικά ερωτήματα που θέτει προς συζήτηση και προβληματισμό το 8ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε.:

  • Τι σημαίνει «διδάσκω μουσική»;
  • Ποιοι είναι σήμερα οι μαθητές μας και ποιες οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες σε σχέση με τη μουσική;
  • Ποιες είναι οι νέες εκπαιδευτικές προτάσεις στη μουσική εκπαίδευση και πώς αυτές μπορούν να υλοποιηθούν σήμερα;

Τα παραπάνω θα συζητηθούν σε εισηγήσεις, μία στρογγυλή τράπεζα και έξι βιωματικά εργαστήρια. 

Εισηγητές: Ολυμπία Αγαλιανού, Σοφία Αγγελίδου, Δημήτρης Βαρελάς, Νίκος Θεοδωρίδης, Μαίη Κοκκίδου, Δέσποινα Ματθαιοπούλου, Μαρίνα Μίντζα και Ελισσάβετ Περακάκη

 

Πρόγραμμα ημερίδας

 

9:30-10:00: Προσέλευση – Εγγραφές

10:00-11:20: Στρογγυλή τράπεζα: Νέες εκπαιδευτικές προτάσεις στη μουσική εκπαίδευση.

Συντονίζει η Ολυμπία Αγαλιανού.
Ομιλητές: Σοφία Αγγελίδου, Δημήτρης Βαρελάς, Νίκος Θεοδωρίδης, Μαίη Κοκκίδου, Δέσποινα Ματθαιοπούλου, Μαρίνα Μίντζα και Ελισσάβετ Περακάκη 

11:20-12:00: Εισήγηση: Μαίη Κοκκίδου: Η δημοφιλής μουσική στη μουσική εκπαίδευση: πλαίσιο κ μεθοδολογίες

12:00-14:00 Παράλληλα εργαστήρια 
Αιθουσα Α – Μαίη Κοκκίδου: Η δημοφιλής μουσική στη μουσική εκπαίδευση: Μια εφαρμογή με το Space Oddity του David Bowie 
Αιθουσα Β – Δέσποινα Ματθαιοπούλου: Συνταγές με κουτάλες και μαράκες. 

14:00-15:00 Διάλειμμα

15:00-17:00 Παράλληλα εργαστήρια 
Αιθουσα Α – Νίκος Θεοδωρίδης: Τραγουδοχοροί της Γης- Το ταξίδι αξίζει.
Αιθουσα Β – Δημήτρης Βαρελάς: Μία σύγχρονη μέθοδος διδασκαλίας ρυθμού & μελωδίας.

17:00-19:00 Παράλληλα εργαστήρια 
Αιθουσα Α – Ολυμπία Αγαλιανού: Μικρά όργανα, μεγάλη χαρά: εξερευνώντας τη μουσική μέσα από την κίνηση και τα μικρά όργανα της ορχήστρας Orff. 
Αιθουσα Β – Ελισσάβετ Περακάκη και Μαρίνα Μίντζα: Boomwhackers: χρωματιστοί μουσικοί σωλήνες που βοηθούν μικρούς και μεγάλους να μάθουν μουσική. 

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Εργαστήρια 12:00-14:00 Αιθ. Α: Μαίη Κοκκίδου:

Η δηµοφιλης µουσική στη µουσική εκπαίδευση: Μια εφαρµογή µε το Space Oddity του David Bowie Τα τραγούδια της δηµοφιλούς µουσικής είναι αυτόνοµα καλλιτεχνικά αντικείµενα, µε τα δικά τους ιδιαίτερα πολιτισµικά νοήµατα. Η δηµοφιλής µουσική στο µάθηµα της µουσικής δεν είναι µόνο ένα ‘άλλο ρεπερτόριο’ αλλά συνεπάγεται άλλες πρακτικές διδασκαλίας-µάθησης όπως είναι το παίξιµο µε το αυτί, η πολυτροπικότητα (τα βίντεο των καλλιτεχνών) και η αναφορά σε κώδικες και ιδεολογίες. Αξίωµα στη διδασκαλία-µάθηση της δηµοφιλούς µουσικής είναι ότι η µελέτη πρέπει να γίνεται σε ένα πλαίσιο (πολιτισµικό-κοινωνικό, µουσικό, ιδεολογικό) και να αντλεί από τις εµπειρίες των µαθητών στην καθηµερινή τους ζωή. Στο εργαστήριο θα προσεγγιστούν τα παραπάνω ζητήµατα µέσα από το παράδειγµα του Space Oddity του David Bowie. Αιθ. Β: Δέσποινα Ματθαιοπούλου: Συνταγές µε κουτάλες και µαράκες Μια σύγχρονη προσέγγιση διδασκαλίας των µουσικών εννοιών, µέσα από την καθηµερινότητα των παιδιών και τις επιρροές τους από το διαδίκτυο και τα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης και Επικοινωνίας. Με έµφαση στον µουσικό αυτοσχεδιασµό, την κίνηση και την δηµοφιλής µουσική θα δούµε «συνταγές» µε «κουτάλες» και µαράκες, για µια πιο σύγχρονη και προσαρµοσµένη στο σήµερα, διδασκαλία της µουσικής. Στόχο µας να κινήσουµε ευχάριστα το ενδιαφέρον των παιδιών µε απώτερο σκοπό την διδασκαλία και εκµάθηση της µουσικής για τη δηµιουργία «Μικρών Μουσικών – Master Chef».

Εργαστήρια 15:00-17:00 Αιθ. Α: Δηµήτρης Βαρελάς:

Ta ke di mi: Μια σύγχρονη µέθοδος διδασκαλίας ρυθµού και µελωδίας H συγκεκριµένη µέθοδος αποτελεί µια νέα πρόταση µε βασικό της στόχο η διδασκαλία του σολφέζ να είναι ευχάριστη και να συνδέεται µε τον «πραγµατικό» κόσµο της µουσικής. Αποτελεί µια σύγχρονη προσέγγιση στη διδασκαλία ρυθµού και µελωδίας που προάγει µέσα από µια διαφορετική παιδαγωγική σκοπιά την διδασκαλία του σολφέζ. Μία ακριβής ρυθµική ανάγνωση επιτυγχάνεται καλύτερα µέσα από τη χρήση ρυθµικών συλλαβών. Η χρήση της φωνής είναι προτιµότερη από το χτύπηµα των χεριών ή του ποδιού -οι δυναµικές και οι κρατηµένες νότες εκτελούνται ευκολότερα, καθώς και οι γρήγοροι ρυθµοί. Οι ρυθµικές συλλαβές αυξάνουν την αντίληψη της σχέσης που υπάρχει ανάµεσα στο ρυθµό και το µέτρηµα και βοηθούν στην αναγνώριση συγκεκριµένων ρυθµικών µοτίβων που επαναλαµβάνονται. Σ’ αυτή τη µέθοδο οι µαθητές ενθαρρύνονται να µην τραγουδούν νότα-νότα αλλά να προσπαθούν να αντιληφθούν κάθε φράση σαν ενότητα ενώ είναι σε θέση να αναπαράγουν µε τη φωνή τους prima vista κάθε παρτιτούρα, κάτι το οποίο είναι πολύ σηµαντικό για κάθε µουσικό.

Αιθ. Β: Νίκος Θεοδωρίδης

Τραγουδοχοροί της Γης- Το ταξίδι αξίζει! Από την εµψύχωση στη µάθηση και από την επικοινωνία στη δηµιουργία Τα τραγούδια-παιχνίδια από διαφορετικούς πολιτισµούς ήταν διαχρονικά ένα ελκυστικό υλικό για τα παιδιά, χρήσιµο ως υλικό και ως µεθοδολογικό εργαλείο για τη διδασκαλία της µουσικής, τα θεµατικά-διεπιστηµονικά προγράµµατα ή τα προγράµµατα δηµιουργικής απασχόλησης. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να βιώσουν οι συµµετέχοντες τη διαδικασία οργάνωσης και εφαρµογής διαπολιτισµικών προγραµµάτων µέσω της µουσικής και να αναγνωρίσουν τους πολύπλευρους 1η Προσυνεδριακή Ημερίδα Ε.Ε.Μ.Ε. – Νέα Ιωνία – 17 Μαρτίου 2018 – www.eeme.gr 4 στόχους και τα οφέλη που ενυπάρχουν σε αυτά. Παράλληλα επιδιώκεται να διαφανούν/αναδειχτούν οι διαφοροποιηµένοι τρόποι της επίδρασης των µουσικών του κόσµου, τόσο ως µέσο ψυχαγωγίας ή ενός ευχάριστου µουσικού ταξιδιού σε άλλα µέρη, όσο και ως µέσο διευκόλυνσης της επαφής, της εµβάθυνσης, κατανόησης, αποδοχής και αλληλεπίδρασης µε το διαφορετικό πολιτισµό και τον διαφορετικό «άλλο» συνοµήλικο. Περιεχόµενο και δραστηριότητες του εργαστηρίου αποτελούν τα µουσικά παιχνίδια και κυρίως χορευτικά τραγούδια-παιχνίδια που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της γης και διαφορετικά πολυπολιτισµικά περιβάλλοντα. Επίσης, προτείνονται τρόποι σύνδεσής τους µε µορφή µουσικού ταξιδιού. Εργαστήρια 17:00-19:00

Αιθ. Α: Ολυµπία Αγαλιανού:

Μικρά όργανα, µεγάλη χαρά: εξερευνώντας τη µουσική µέσα από την κίνηση και τα µικρά όργανα της ορχήστρας Orff Το ensemble Orff, εκτός από τα µελωδικά όργανα µε τις κινούµενες µπάρες, περιλαµβάνει µικρά ιδιόφωνα όργανα εµπνευσµένα από τις µουσικές παραδόσεις διαφόρων µουσικών πολιτισµών. Τα πλούσια ηχοχρώµατα, το µέγεθός και η απλή τεχνική δίνουν αφήνουν περιθώρια πολύ-επίπεδης παιδαγωγικής αξιοποίησης των οργάνων αυτών. Στο εργαστήριο, αρχικά, θα παρουσιαστούν τρόποι γνωριµίας και εξοικείωσης µε τα όργανα µέσα από παιχνίδια έκφρασης και επικοινωνίας. Στη συνέχεια, µέσα από τεχνικές µουσικής συνοδείας κίνησης οι οποίες συνδυάζουν τις φυσικές ιδιότητες του ήχου µε τις ποιότητες της κίνησης και τις ρυθµικές αξίες µε τις βασικές µορφές µετακίνησης, θα δηµιουργήσουµε µουσικές συνθέσεις σε µικρές και µεγαλύτερες οµάδες. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν τεχνικές καθοδηγούµενου αυτοσχεδιασµού στον κύκλο και θα εξερευνήσουµε τις επικοινωνιακές δυνατότητες του ήχου. Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρουσιαστούν τρόπο οι οποίοι επιτρέπουν σε κάθε συµµετέχοντα να αποκτήσει την εµπειρία µουσικού αυτοσχεδιασµού και σύνθεσης, ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων µέσα από µουσικοκινητικές δραστηριότητες έκφρασης, δηµιουργίας και επικοινωνίας.

Αιθ. Β: Ελισσάβετ Περακάκη και Μαρίνα Μίντζα:

Boomwhackers: χρωµατιστοί µουσικοί σωλήνες που βοηθούν µικρούς και µεγάλους να µάθουν µουσική Στο εργαστήριο θα παίξουµε µε τους ρυθµούς, τη µελωδία και την αρµονία χρησιµοποποιώντας boomwhackers και άλλα κρουστά. Επιπλέον θα συζητηθούν θέµατα οργάνωσης του µαθήµατος και διαχείρισης

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

Η Ολυµπία Αγαλιανού είναι διδάκτορας Φ.Π.Ψ. Ε.Κ.Π.Α. πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α., Ε.Κ.Π.Α., απόφοιτος της διετούς µεταπτυχιακής επιµόρφωσης στη Μοησικοκινητική Αγωγή Orff, πτυχιούχος αρµονίας, τριετής εκπαίδευση στη χοροθεραπία, τετραετής εκπαίδευση στη συστεµική επιστηµολογία/σκέπτεσθαι. Μέλος της συγγραφικής οµάδας των βιβλίων φυσικής αγωγής του δηµοτικού σχολείου και άλλων συλλογικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγγραφέας επιστηµονικών άρθρων δηµοσιευµένων σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει εργαστεί σε προγράµµατα των πανεπιστηµίων του Dortmund και Bohum, είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήµιου Κύπρου και διδάσκει σε δύο µεταπτυχιακά προγράµµατα του Ε.Κ.Π.Α. Από το 2000 συµµετέχει σε επιµορφώσεις εκπαιδευτικών και σε σεµινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπηρετεί ως Ε.Ε.Π. στη Τ.Ε.Α.Π.Η., Ε.Κ.Π.Α.

Η Σοφία Αγγελίδου είναι απόφοιτος του Τµήµατος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Από το 2003 εργάζεται ως µουσικός στην πρωτοβάθµια εκπαίδευση ενώ είναι και διευθύντρια χορωδιών. Έχει δηµοσιεύσει άρθρα σε µουσικοπαιδαγωγικά και µουσικολογικά περιοδικά. Έχει εργαστεί µε τρίµηνη υποτροφία µε τον καθηγητή κ. Graham Welch στο Institute of Education στο Λονδίνο. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Τµήµατος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ (2005-2008) και είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Ένωσης για την Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε).

Ο Δηµήτρης Βαρελάς σπούδασε µουσική στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και παιδαγωγικά της µουσικής στην Αγγλία (Ph.D. in Music Education, Πανεπιστήµιο Reading). Παράλληλα έχει παρακολουθήσει κύκλους σπουδών στη µουσικοκινητική αγωγή Orff στο ινστιτούτο Orff του Salzburg στην Αυστρία. Από το 1986 διδάσκει µουσική σε όλες τις βαθµίδες εκπαίδευσης: πρωτοβάθµια, δευτεροβάθµια και τριτοβάθµια (στο τµήµα Ε.Α.Π.Η του Πανεπιστηµίου Αθηνών). Έχει συµµετάσχει ως οµιλητής σε διάφορα µουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ως εισηγητής σε πλήθος σεµιναρίων και εργαστηρίων µε αντικείµενα τη µουσικοκινητική αγωγή, τις κατασκευές οργάνων και τη χρήση των νέων τεχνολογιών. 1η Προσυνεδριακή Ημερίδα Ε.Ε.Μ.Ε. – Νέα Ιωνία – 17 Μαρτίου 2018 – www.eeme.gr 5 Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων µουσικής εκπαίδευσης που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις fagottobooks («Μουσική το πιο συναρπαστικό παιχνίδι», «Τραγουδώντας Λέξεις: από τη θεωρία στην τάξη», «Plug and Play: οι νέες τεχνολογίες στο µάθηµα µουσικής») τα οποία διανέµονται ως πανεπιστηµιακά συγγράµµατα σε παιδαγωγικά τµήµατα. Πρόσφατα και από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησαν τα πρώτα δύο τεύχη από «το βιβλίο της µουσικής ανάγνωσης: µια σύγχρονη προσέγγιση στην εκµάθηση ρυθµού και µελωδίας».

O Νίκος Θεοδωρίδης δραστηριοποιείται στο χώρο της µουσικής παιδαγωγικής µε έµφαση στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία . Είναι διδάκτωρ Μουσικής Παιδαγωγικής και ερευνητής στο πεδίο της αποτελεσµατικότητας της µουσικοπαιδαγωγικής εκπαίδευσης και επιµόρφωσης των εκπαιδευτικών καθώς και της οργάνωσης προγραµµάτων για παιδιά. Από το 2012 ανήκει στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ, Α΄ βαθµίδα) του ΤΕΠΑΕ του Α.Π.Θ., ενώ έχει διδάξει στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστηµίου Δυτικής Μακεδονίας από το 1993 έως το 2011 και επίσης ως επιµορφωτής στα ΠΕΚ, στην Εξοµοίωση, στο Διδασκαλείο, σε Μεταπτυχιακά προγράµµατα κ.ά. Έχει δηµοσιεύσει βιβλία µε cd’s και άρθρα µουσικοπαιδαγωγικού περιεχοµένου. Έχει συνθέσει παιδικά τραγούδια για θέατρο και για µουσικοπαιδαγωγικές εφαρµογές. Επιµελήθηκε και πήρε µέρος σε παραστάσεις µουσικού θεάτρου και εµψύχωσης για όλες τις ηλικίες µε χαρακτήρα µουσικοπαιδαγωγικό, διαπολιτισµικό και επικοινωνιακό. Υπήρξε µέλος οργανωτικών επιτροπών και εισηγητής σε συνέδρια και ηµερίδες. Είναι ιδρυτικό µέλος της καλλιτεχνικής-παιδαγωγικής οµάδας ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ, της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.), όπου διετέλεσε µέλος του ΔΣ επί τρεις θητείες και ακόµη της µουσικοπαιδαγωγικής οµάδας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ «Παιχνιδιάτορες του Πύργου». Τέλος, είναι ιδρυτικό µέλος και επί σειρά ετών πρόεδρος της ΑΜΚΕ Εργαστήρι Κρουστών-Μουσικό Παιχνιδοθέαµα ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ, στο οποίο συµπράττει έως σήµερα, ως επιστηµονικά υπεύθυνος των µουσικοπαιδαγωγικών δράσεων και συν-συντονιστής της Παιδικής σκηνής και πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η Μαίη Κοκκίδου (PhD) είναι ερευνήτρια στο πεδίο της µουσικής παιδαγωγικής και της µουσικής σηµειωτικής. Διδάσκει ως εντεταλµένη λέκτορας στα µεταπτυχιακά προγράµµατα Μουσική Παιδαγωγική (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήµιο Κύπρου) και Σηµειωτική και Επικοινωνία (Πανεπιστήµιο Δυτικής Μακεδονίας). Άρθρα της έχουν δηµοσιευτεί σε πολλά διεθνή επιστηµονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, µε πρόσφατες εκδόσεις: «Διδακτική της Μουσικής» και «Η εµψύχωση στη Διδασκαλία-Μάθηση» (εκδόσεις Fagotto) και «From kindergarten to early adulthood – Findings from a longitudinal study» (εκδόσεις Ε.Ε.Μ.Ε.). Τα πρόσφατα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη φιλοσοφία της µουσικής εκπαίδευσης και στην πολυτροπική πρόσληψη και αντίληψη της µουσικής.

Η Δέσποινα Ματθαιοπούλου είναι Μουσικοπαιδαγωγός και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κατέχει Mεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University of London, Institute of Education στη Μουσική Παιδαγωγική µε υποτροφία από το ίδρυµα Λίλιαν Βουδούρη. Έχει πτυχίο Εθνοµουσικολογίας από το τµήµα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος και αριστούχος στο επαγγελµατικό τµήµατος Φούγκας του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του ετήσιου µουσικοπαιδαγωγικού προγράµµατος επιµόρφωσης του Ωδείου «Μουσικό Κολλέγιο» Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεµινάρια µουσικοκινητικής αγωγής στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. Από το Σεπτέµβρη του 1992 ως και σήµερα διδάσκει Μουσικοκινητική Αγωγή σε ενηλίκους και παιδιά και από τον Οκτώβριο του 2011 δισάσκει το πρόγραµµα «Παιδική Όπερα» στο Κολλέγιο Αθηνών. Έχει παρουσιάσει βιωµατικά εργαστήρια σε συνέδρια και πολλά σεµινάρια όπως επίσης έχει επιµεληθεί και παρουσιάσει πολλές µουσικοθεατρικές παραστάσεις για παιδιά. Έχει συγγράψει τα βιβλία µε τίτλο «Το Πρώτο µου Βιβλίο – Θεωρία της Μουσικής», «Μουσικοπονηριές 1&2», «Η κυρα-Μάρω πάει στο Μέγαρο Μουσικής», «Πιανοπονηριές» και «Μεγάλη Συναυλία στην Μπουµπουζαλία, Παιδική Οργανογνωσία» τα οποία εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο Φ. Νάκας.

H Μαρίνα Μίντζα είναι εκπαιδευτικός µουσικής-µουσικοπαιδαγωγός. Είναι απόφοιτος του τµήµατος Μουσικών Σπουδών Αθήνας (2005) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών (Πτυχίο Φούγκας) από το Ωδείο N.Σκαλκώτας. Έχει σπουδάσει πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο και είναι απόφοιτος του Επιµορφωτικού Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής και Δηµιουργικής Εκπαίδευσης «ΑΝΙΜΑ» (2008-2010). Το 2014 έλαβε το πιστοποιητικό εξειδίκευσης του προγράµµατος : «Μουσικοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις στη Γενική και Ειδική Αγωγή» από το Πανεπιστήµιο Μακεδονίας. Διδάσκει Μουσική στην πρωτοβάθµια εκπαίδευση από το 2005 έως σήµερα και µουσικοκινητική αγωγή στο Δηµ. Ωδείο Ζωγράφου. Το διάστηµα 2001-2010 απασχολήθηκε ως µουσικοπαιδαγωγός στην ιδιωτική προσχολική εκπαίδευση, σε κατασκηνώσεις και προγράµµατα καλοκαιρινής δηµιουργικής απασχόλησης. Κατά το διάστηµα αυτό, έχει συµµετάσχει ως εισηγήτρια σε παιδαγωγικές συναντήσεις για τους Μουσικούς Πρωτοβάθµιας Β’ και Γ΄ Αθήνας και σε πολιτιστικά φεστιβάλ ως εµψυχώτρια εργαστηρίων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος µουσικοπαιδαγωγικών σεµιναρίων και εργαστηρίων, εστιάζοντας τα τελευταία χρόνια στα αφρικάνικα κρουστά, τη µαρίµπα και body percussion. Το 2018 εκδόθηκε το βιβλίο που έγραψε µε την Ελισσάβετ Περακάκη «Παιχνίδια µε τους µουσικούς σωλήνες Bommwhackers» (Fagotto, 2018).

Η Ελισσάβετ Περακάκη είναι διδάκτορας (2009) και απόφοιτος (1997) του Τµήµατος Μουσικών Σπουδών Αθήνας. Υπηρετεί την εκπαίδευση από το 1998 ως εκπαιδευτικός µουσικής και έχει συνεργαστεί µε ωδεία και µουσικές σχολές, καθώς και µε τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» (περιγραφές ελληνικών, αγγλικών και γερµανικών βιβλίων). Έρευνές της έχουν δηµοσιευτεί σε περιοδικά (ελληνική και αγγλική γλώσσα), ενώ συµµετέχει µε επιστηµονικές ανακοινώσεις και εργαστήρια σε µουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας του «Σχεδιάζοντας το σχολικό µάθηµα Μουσικής» (Fagotto, 2008), του οδηγού «Παίζοντας µουσική µε τα Boomwhackers» (Fagotto,2009) και συν-συγγραφέας του «Παιχνίδια µε τους µουσικούς σωλήνες Boomwhackers» (Fagotto, 2018). Διατηρεί το ιστολόγιο: Perakaki.wordpress.com.

Συμμετοχή: Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. και μέλη του Ε.Σ.Μ.Α. CARL ORFF: 20€ – Μη μέλη: 35€
Δηλώσεις συμμετοχής: https://goo.gl/forms/R5KkoYZCGMICSYn73
Πληροφορίες: info@eeme.gr
Ηλεκτρονική πληρωμή: Εθνική τράπεζα -IBAN: GR06 0110 2230 0000 2234 8020 557, BIC: ETHNGRAA – Δικαιούχος: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και τη σημείωση: Ημερίδα 17 Μαρτίου
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Χορηγός επικοινωνίας: Fagottobooks
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αυτόματα μέρος σε κλήρωση μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων από τις εκδόσεις Fagottobooks, που θα γίνει την ημέρα της ημεριδας.  Facebook event

 

Μαίη Κοκκίδου, Σοφία Αγγελίδου

Ολυμπία Αγαλιανού

Ελισσάβετ Περακάκη

Mαρίνα Μίντζα

Νίκος Θεοδωρίδης

Δέσποινα Ματθαιοπούλου

Δημήτρης Βαρελάς, Νίκος Θεοδωρίδης, Ρούλα Μπίτζιου, Δήμητρα Κόνιαρη

Top