Η ποίηση του Ελύτη και οι συνθέσεις του Κουρουπού σε μία μοναδική βραδιά στο Λονδίνο

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην British Library στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη.

Μία συναυλία βασισμένη στην ποίηση του Ελύτη και στη μουσική ενός από τους πλέον διακεκριμένους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες του Γιώργου Κουρουπού που έχει αφιερώσει ένα σημαντικό μέρος του έργου του στην μελοποίηση του Ελύτη.

 

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και πραγματοποιείται με την αφορμή της έκδοσης της πεντάγλωσσης ανθολογίας του έργου του Οδυσσέα Ελύτη με τον τίτλο : «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας! του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος. 

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλογή ποιημάτων και πεζών κειμένων του Οδυσσέα Ελύτη στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τραγούδια και μουσική του Γιώργου Κουρουπού, γραμμένα ειδικά για αυτήν την έκδοση, καθώς και βίντεο προβολές που βασίζονται σε εικαστικά του ποιητή και σε φωτογραφίες του.

Στη συναυλία συμμετέχουν: 
Τραγούδι: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Θεοδώρα Μπάκα

Απαγγελία: John Kittmer, Ιουλίτα Ηλιοπούλου 

Πιάνο: Θανάσης Αποστολόπουλος
Βιολί: Παναγιώτης Τζιώτης 
Βιόλα: Ηλίας Σδούκος
Βιολοντσέλο: Λευκή Κολοβού

Eισαγωγή: Dr Πολίνα Ταμπακάκη

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, και της Links of London. Οργάνωση: Ark4Art 

Πηγή:  iefimerida.gr 

7
Top