Παιχνίδια με μαντήλια στο σπίτι

Το ιπτάμενο μαντήλι

Βρίσκουμε έναν χώρο στο σπίτι που να μπορεί να έχει το παιδί κάποια ελευθερία κινήσεων. Δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλος ο χώρος μας, αρκεί να μπορούμε να παίξουμε σχετικά ανεμπόδιστα.

Σχηματίζουμε ένα ζευγάρι με το παιδί (ο ένας πίσω από τον άλλο) και κρατάμε μια απόσταση 2 μέτρων μεταξύ μας. Αρχίζουμε να κινούμαστε γρήγορα στον χώρο. Όποιος είναι μπροστά, κρατάει με τα 2 του χέρια, όσο πιο ψηλά από το κεφάλι του μπορεί, ανοιχτό το μαντήλι και κατά διαστήματα το αφήνει να πέσει κάτω. Όποιος είναι από πίσω προσπαθεί να μην αφήσει το μαντήλι να ακουμπήσει το έδαφος. Για να δυσκολέψουμε το παιχνίδι, μπορεί όποιος/α βρίσκεται μπροστά να κρατά με το ένα χέρι το μαντήλι ή μπορούμε ακόμα πέρα από το γρήγορο περπάτημα να δοκιμάσουμε να κάνουμε κουτσό ή να χοροπηδάμε καθώς κινούμαστε στον χώρο.

Μαντήλια ψηλά!

Ζητάμε από το παιδί ενώ είναι όρθιο να πετάξει όσο πιο ψηλά μπορεί το μαντήλι. Με το που αρχίσει αυτό να είναι στον αέρα, το παιδί πρέπει να κάτσει κάτω και να ακουμπήσει το μαντήλι με τα διαφορετικά κάθε φορά μέρη του σώματος που θα του ζητάμε (αριστερό χέρι, δεξί πόδι, πλάτη, μύτη κ.λπ). Αν θέλουμε να δυσκολέψουμε λίγο το παιχνίδι, μπορούμε να του ζητήσουμε να κάνει μια στροφή πριν κάτσει ή να ζωγραφίσει νοητά στον αέρα με το μέρος του σώματος που του είπαμε, έναν αριθμό, ένα γράμμα ή οτιδήποτε άλλο, πριν ακόμη πιάσει το μαντήλι.

Βρείτε όλα τα μαντήλια εδώ

Δωρεάν έξοδα αποστολής

Top