H ζωή του Nick Cave σε graphic novel

O Γερμανός σχεδιαστής Reinhard Kleist δημιουργεί ένα μείγμα βιογραφίας και μυθοπλασίας, σε ένα ταξίδι στον παράξενο κόσμο του Αυστραλού τραγουδοποιού

 

Οι βιογραφίες κατέχουν εξέχουσα θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία, άρα και στα graphic novels. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Γερμανός κομίστας Reinhard Kleist διηγείται με σκληρό, ασπρόμαυρο πενάκι τη ζωή του Αυστραλού τραγουδοποιού και ερμηνευτή που αγαπάμε πολύ εδώ στην Ελλάδα, του Nick Cave.

Tην “γραφή” του Reinhard Kleist την έχουμε γνωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια όταν το 2010 είχε επιλέξει να διηγηθεί τη ζωή του «άντρα με τα μαύρα», του θρυλικού μουσικού της κάντρι Johnny Cash. Όμως τώρα για τη δημιουργία της βιογραφίας που τιτλοφορείται Nick Cave: Mercy On Me, ο ίδιος ο Nick Cave ήταν αυτός που έδωσε στον Reinhard βιογραφικές πληροφορίες και δημιουργικές συμβουλές ενώ σε δήλωσή του σχολιάζοντας το τελικό αποτέλεσμα είπε ότι: «ο Reinhard ξέφυγε από τις συμβάσεις του graphic novel δημιουργώντας ένα περίπλοκο, ψυχρό και απολύτως περίεργο ταξίδι στο Σύμπαν Cave. Είναι πιο κοντά στην αλήθεια απ ‘ό, τι κάθε άλλη βιογραφία, αυτό είναι σίγουρο!».

 

Το βιβλίο καλύπτει την παιδική ηλικία του μουσικού στην Αυστραλία, την εποχή με τους The Birthday Party και εκείνη με τους The Bad Seeds αλλά και τη μάχη του με την ηρωίνη. Ωστόσο, δεν είναι η ακρίβεια απόδοσης των γεγονότων, αλλά η πίστη με την οποία υπηρετεί την αφήγηση μιας ιστορίας αυτό που ξεχωρίζει στη δουλειά του Kleist. Επιπλέον, καταλυτικό ρόλο παίζει η ιδιαίτερη σχέση του Kleist με τη μουσική γενικότερα, πράγμα που αποδεικνύεται μέσα από τα πολλά εξώφυλλα δίσκων που κατά καιρούς έχει επιμεληθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Πηγή

To βιβλίο Nick Cave: Mercy On Me ( σελ. 328) κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, στις 7 Σεπτεμβρίου, και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες εδώ

Top