Σεμινάριο του Murat Aydemir – Ρεπερτόριο για το Τούρκικο Τανμπούρ

25 – 30 Ιουνίου 2018 | Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, Χουδέτσι. Ηράκλειο Κρήτης

 

Είδος Σεμιναρίου: Ανοικτό – Οργανοκεντρικό (Τούρκικο Τανμπούρ)
Παρτιτούρες: Θα σταλούν από τον δάσκαλο λίγο πρίν την έναρξη του σεμιναρίου
Απαιτήσεις: Βασικό επίπεδο γνώσεων τροπικών συστημάτων & Ανάγνωση Παρτιτούρας

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα επικεντρωθούμε στο σύστημα των μακάμ της αστικής τούρκικης μουσικής καθώς επίσης και σε μορφές σύνθεσης (από τη θρησκευτική, την αυλική και την ψυχαγωγική μουσική) που συχνά συναντώνται σε αυτή την παράδοση. Θα διδαχθούν και θα παιχτούν συνθέσεις διαφόρων περιοχών απ’ το παρελθόν μέχρι σήμερα.

Το Tanbur είναι ένα από τα αρχαιότερα όργανα στη μουσική της Τουρκίας. Απαιτεί ιδιαίτερη ακρίβεια, έλεγχο και προσοχή στην ποιότητα του ήχου, σε συνδυασμό με μια περιεκτική γνώση της παράδοσης των μακάμ, πράγμα που κάνει ιδιαίτερα δύσκολη τη μουσική «κατάκτησή» του. Παραδοσιακά, οι μουσικοί του Tanbur είναι ιδιαίτεροι γνώστες των μακάμ, δεδομένου ότι το μουσικό τους όργανο θεωρείται το ιδανικό για όποιον θέλει να μελετήσει αυτή την πολύπλοκη και πλούσια παράδοση.

 Ο Murat Aydemir αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς μουσικούς Tanbur της Τουρκίας. Έχει καταφέρει επιτυχημένα να ”παντρέψει” τις γνώσεις και την εμπειρία του απ’ την παλιά γενιά των δασκάλων του Tanbur με νέες τεχνικές και ιδέες, διαμορφώνοντας έτσι ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα…

Τιμή σεμιναρίου ανά άτομο: 230€

Διαδικασία Εγγραφής

 

Top