Μουσικό εκπαιδευτικό εργαστήριο με κόμικς στο Μέγαρο

Μπορεί ένα παιδί να μάθει μουσική με τη βοήθεια των κόμικς; Ένα μουσικό εκπαιδευτικό εργαστήριο που γίνεται στο Μέγαρο έρχεται να μας πείσει ότι η απάντηση είναι καταφατική.  Η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και η δημιουργός κόμικς Δήμητρα Αδαμοπούλου συναντιούνται στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής, για να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο που συνδυάζει μοναδικά τη μουσική με τον λόγο και την εικόνα.

Σε κάθε συνάντηση, τα παιδιά ταξιδεύουν σε έναν διαφορετικό μουσικό προορισμό με τη βοήθεια της εικονογραφημένης αφήγησης. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά γίνονται τα ίδια δημιουργοί και φτιάχνουν τα δικά τους κόμικς.

 

Πρόγραμμα για παιδιά από 7-12 ετών

 

Κυριακή 29/10, 11 π.μ.: «Ταξίδι στην Ινδία»

Ένα ταξίδι στη μακρινή χώρα της Ανατολής με την τεράστια μουσική παράδοση και τους περιπετειώδεις μύθους. Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα διδαχθούν τα βασικά για τα καρέ και τα μπαλονάκια στα κόμικς.

Κυριακή 19/11, 11 π.μ.: «Στραβίνσκι»

Ένα ταξίδι στο χρόνο και τον τόπο θα κάνουν τα παιδιά για να γνωρίσουν τον ξεχωριστό αυτό συνθέτη, τη ζωή και το έργο του. Ο μεγάλος ρώσσος συνθέτης επηρεάστηκε και επηρέασε τον εξπρεσιονισμό μέσα από τη στενή φιλία αλλά και συνεργασία με τον ίδιο τον Πικάσο. Η αγάπη του για την τέχνη γενικότερα, για τη ζωγραφική αλλά και τη λογοτεχνία θα είναι η έμπνευση για να μάθουν τα παιδιά βασικές αρχές σχεδίου.

Κυριακή 17/12, 11 π.μ.: «Όπερα»

Ταξίδι στην Ιταλία, την πατρίδα της όπερας, θα κάνουν τα παιδιά το Δεκέμβριο. Θα περιπλανηθούν στους ήχους του Μότσαρτ και του Βέρντι, θα δουν γνωστές όπερες να γίνονται κόμικς και θα μάθουν τη βασική δομή μιας ιστορίες σε τρεις πράξεις.
Επιπλέον παραστάσεις στις 13:00 εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός των παιδιών στις 11μμ.

 

Πρόγραμμα για εφήβους

 

Κυριακή 15/10, 3 μ.μ.: «Hip Hop»

Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Bronx, γεννιέται ένα νέο είδος μουσικής που θα αλλάξει τον κόσμο: η hip hop. Τις αρχές, τους πρωταγωνιστές και τα κλασικά πια κομμάτια της hip hop θα ερευνήσουμε μαζί με τους συμμετέχοντες. Οι ιστορίες αυτές θα είναι η αφορμή για να μάθουμε τις βασικές αρχές των κόμικς σε ένα εισαγωγικό μάθημα.

Κυριακή 5/11, 3 μ.μ.: «Pop»

Από το rock’n’roll ως την ιαπωνική j-pop, η pop είναι πάντα στο προσκήνιο. Θα την βάλουμε και εμείς στο προσκήνιο και θα γίνει η αφορμή για να μάθουμε πως να φτιάχνουμε manga, τα ιδιαίτερα ιαπωνικά κόμικς.

Κυριακή 26/11, 3 μ.μ.: «Metal»

Και αν σας λέγαμε ότι η metal rock έχει επηρεαστεί από την κλασική μουσική; Και όμως είναι αλήθεια. Το παρελθόν και το παρόν σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό με φοβερές ιστορίες, θρυλικές μπάντες και φανατικό κοινό. Παράλληλα, θα μάθουμε τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας ενός κόμικ.

Κυριακή 10/12, 3 μ.μ.: «Από τον Puccini στους The Who»

Από την κλασική όπερα ως την ροκ όπερα και από την Turandot ως The Rocky Horror Show, θα κάνουμε ένα ταξίδι στο μοναδικό αυτό θεατρικό είδος και τις πιο σπουδαίες στάσεις του. Ταυτόχρονα, θα μάθουμε πώς δομείται μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος μέσα από τις τρεις πράξεις ενός θεατρικού έργου.

Διάρκεια προγράμματος: 90’
Τιμή εισιτηρίου: € 10

Εισητήρια

Πηγή

Top