Οι μουσικές παραστάσεις του Summer Nostos Festival για το 2020

Από Κυριακή 21 έως Κυριακή 28 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδ. Συγγρού 364 Καλιθέα.

Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.snf.org | www.snfestival.org

Κυριακή 21 Ιουνίου

Burna Boy: Με απανωτά sold outs και ηχηρές συνεργασίες, ο δυναμικά ανερχόμενος Νιγηριανός Burna Boy που έχει δημιουργήσει τη δική του afro-fusion μουσική -έναν συνδυασμό afrobeat, dancehall, hip-hop και R&B- έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια μοναδική εμφάνιση στο SNFestival.

The Irrepressibles: Σε αναμονή της κυκλοφορίας του επόμενου άλμπουμ τους, Superheroes, στα μέσα Μαρτίου, ο Jamie Irrepressible και το art-pop σύνολό του θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους την καινούρια τους δουλειά στη σκηνή του SNFestival.

Δευτέρα 22 Ιουνίου

The Casbah Club: Ο καλλιτέχνης και μουσικός Paul Simonon (The Clash και The good, The bad and The Queen) και ο συνθέτης, κιμπορντίστας και remixer Dan Donovan (Big Audio Dynamite, Dreadzone και The Sisters of Mercy) δημιουργούν μια DJ συνεργασία με το όνομα The Casbah Club. Μαζί θα παρασύρουν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι σε σπάνια κλασικά κομμάτια από βινύλιο, με Jamaican Dub, Rock ‘n’ Roll, Parisian Beat Girls, Garage και Nothern Soul.

Πέτρος Κλαμπάνης: Η ερμηνεία του Πέτρου Κλαμπάνη με τίτλο Τώρα, μια γέφυρα μεταξύ διαφορετικών μουσικών παραδόσεων, φέρνει μαζί επί σκηνής δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Τρίτη 23 Ιουνίου

Clean Bandit (DJ set): Ο Luke Patterson της διάσημης βρετανικής μπάντας, που συνεχίζει τις επιτυχίες της συνδυάζοντας διαφορετικά είδη μουσικής -ηλεκτρονική, χορευτική, κλασική, R&B και ποπ- έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για ένα μοναδικό DJ set.

Alloy Orchestra: Προβολή της κλασικής πλέον ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Fritz Lang Metropolis, συνοδευόμενη από ζωντανή μουσική από την Αμερικάνικη μπάντα Alloy Orchestra –ένα τριμελές σχήμα που συνθέτει και ερμηνεύει μουσική σε κλασικές ταινίες του βουβού κινηματογράφου.

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Μια ιδιαίτερη εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, θα ερμηνεύσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνοδεία συνόλου εγχόρδων.

Τετάρτη 24 Ιουνίου

Caribou: Ο πολυτάλαντος μουσικός, Dan Snaith, δεν παύει ποτέ να πειραματίζεται και δικαιωματικά θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής της τελευταίας δεκαετίας. Τον Φεβρουάριου του 2020 επιστρέφει με το νέο του άλμπουμ, Suddenly, το οποίο θα παρουσιάσει στο SNFestival, δίνοντας ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show με τη συνοδεία βιντεο-προβολών.

Ed O’Brien: Ο κιθαρίστας των Radiohead αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ Earth, στα μέσα Απριλίου, με εντυπωσιακές συνεργασίες, όπως ο Glenn Kotche των Wilco, ο Adrian Utley των Portishead, και ο παλιός του φίλος από τους Radiohead, Colin Greenwood.

Wordless Music Orchestra, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών & Sofia National Philharmonic Choir: Προβολή της αριστουργηματικής ταινίας του Stanley Kubrick 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Wordless Music Orchestra και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, και ερμηνεία από τη χορωδία Sofia National Philharmonic Choir.

Πέμπτη 25 Ιουνίου

My Brightest Diamond: Η Shara Nova, τραγουδίστρια με κλασική εκπαίδευση και αυτοδίδακτη multi-instrumentalist, επιστρέφει στη χώρα μας με το σχήμα της, My Brightest Diamond. Έντονα ανεξάρτητη μουσική που αντιστέκεται στις συμβάσεις, συνδυάζοντας στοιχεία από ροκ, pop art και μουσική δωματίου, σε έναν ήχο εξ ολοκλήρου δικό της. Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο του πιο πρόσφατου άλμπουμ της, A Million And One, όπου η Shara Nova επανεφηύρε τον εαυτό της.

DJ Spooky (DJ set): O Paul D. Miller, aka DJ Spooky, είναι συνθέτης, καλλιτέχνης πολυμέσων και συγγραφέας, το έργο του οποίου μυεί το κοινό σε μια μίξη ειδών, παγκόσμιου πολιτισμού και περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων. Ο Miller έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως οι Metallica, Chuck D, Steve Reich και Yoko Ono.

Φωτεινή Βελεσιώτου: Με την ξεχωριστή φωνή της, η Φωτεινή Βελεσιώτου συγκινεί τραγουδώντας παλιά λαϊκά τραγούδια και σκοπούς αγαπημένων συνθετών που άφησαν εποχή.

Παρασκευή 26 Ιουνίου

Cut Copy: Η Αυστραλιανή μπάντα που ξέρει να κάνει πάρτι, επιστρέφει στις ευρωπαϊκές σκηνές. Χορευτική μουσική από το τετραμελές electro-pop γκρουπ που υπόσχεται να ανεβάσει τη διάθεση του SNFestival με τη συναυλία του.

ΜΕΛΙSSES & Friends: Με 10 χρόνια μουσικής παρουσίας, δεκάδες βραβεύσεις, πάνω από χίλια live, οι ΜΕΛΙSSES έχουν συνεργαστεί με περισσότερους από 20 καλλιτέχνες από όλα τα είδη της μουσικής αποδεικνύοντας ότι στη μουσική δεν υπάρχουν στεγανά.

Μια βραδιά του Gabriel Prokofiev με το Ergon Ensemble: Tο μουσικό σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble προσκαλεί τον Ρώσο-Βρετανό συνθέτη, παραγωγό και DJ, Gabriel Prokofiev, σε ένα διαφορετικό club night.

Theodore & Athens Academica Orchestra: Συνδυάζοντας την κλασική σύνθεση με ηλεκτρονικά στοιχεία για να δημιουργήσει όμορφα, ατμοσφαιρικά και συχνά κινηματογραφικά κομμάτια, ο ήχος του Theodore χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις που καλύπτουν ένα ευρύ ηχητικό πεδίο. Η μοναδική μίξη επιρροών τού επιτρέπει ένα ευρύ πεδίο κίνησης από το μελαγχολικό στο κλασικό και το post-rock, αναμειγνύοντας αιθέριες μελωδίες σε ένα καζάνι ψυχεδελικών ήχων.

Σάββατο 27 Ιουνίου

Έλενα Παπαρίζου: Μετρώντας ήδη 20 χρόνια πορείας στη δισκογραφία με πάνω από 10 προσωπικά άλμπουμ, δεκάδες ραδιοφωνικές επιτυχίες, αμέτρητες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και αναρίθμητες sold out συναυλίες, η Έλενα Παπαρίζου έχει αφήσει το δικό της στίγμα στην ιστορία της ελληνικής ποπ μουσικής.

The World of Blues: Ήχοι από κάθε γωνιά της γης μας ταξιδεύουν στα μπλουζ του κόσμου: ο Boubacar Traoré από το Μάλι, ο μπλουζίστας Corey Harris από τις ΗΠΑ, η Katia Guerreiro τραγουδίστρια των fados από την Πορτογαλία, ο Danyèl Waro από την Ρεϋνιόν, ο Δημήτρης Μυστακίδης από την Ελλάδα, και η Aynur Doğan από την Τουρκία, ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί σε ένα jam session μας ταξιδεύουν στη μουσική των μπλουζ που εκφράζει μοναδικά και αυθεντικά τα ανθρώπινα πάθη.

Philip Glass’s Études for Solo Piano, Book 1: Nos. 1-10 με τον Νίκο Λαάρη: Μια ανθολογία συνθέσεων για σόλο πιάνο του Philip Glass, o οποίος θέλησε με αυτές να επεκτείνει την τεχνική του. Τις σπουδές για πιάνο του Glass τις χαρακτηρίζει ένα ευρύ φάσμα δυναμικών ρυθμών και συναισθημάτων που θα ερμηνεύσει ο πιανίστας Νίκος Λαάρης. Την ατμόσφαιρα συμπληρώνουν ο Δημήτρης Δεληνικόλας στη σκηνοθεσία και τα visuals, και ο Γιώργος Σεραφείμ στο animation.

Philadelphia Youth Orchestra & Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: H Philadelphia Youth Orchestra (PYO) είναι μια από τις παλαιότερες ορχήστρες νέων στις ΗΠΑ, με εμφανίσεις σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου και αμέτρητες συναυλίες. Στο SNFestival, η PYO συμπράττει με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και παρουσιάζει έργα Μπραμς, Βέμπερ και Τσαϊκόφσκι, σε μουσική διεύθυνση του Louis Scaglione.

Πηγή

Top