Διήμερο εργαστήριο: Μουσικά ταξίδια με τραγούδια, παιχνίδια και χορούς της γης

Διήμερο εργαστήριο
Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιανουαρίου
Ώρες: 10:00 έως 14:00
Αίθουσα Ήβη Βοζαλή, Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

Η ποικιλία των τραγουδιών –παιχνιδιών από διαφορετικούς τόπους αποτελεί διαχρονικά ένα ελκυστικό υλικό για τα παιδιά. Παράλληλα αποτελεί ένα χρήσιμο υλικό και ένα πολύτιμο μεθοδολογικό εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών-εμψυχωτών για τη διδασκαλία της μουσικής, τα θεματικά-διεπιστημονικά προγράμματα ή τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να βιώσουν οι συμμετέχοντες τη διαδικασία οργάνωσης και εφαρμογής διαπολιτισμικών προγραμμάτων μέσω της μουσικής και να αναγνωρίζουν και να αξιοποιούν τους πολύπλευρους – παιδαγωγικούς, μουσικούς και κινητικούς – στόχους και τα οφέλη που ενυπάρχουν σε αυτά, ιδιαίτερα στην εποχή μας. Επίσης, προτείνεται μια βιωματική μέθοδος εύκολης και αποτελεσματικής εκμάθησης χορευτικών τραγουδιών με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της μουσικής, της γυμναστικής, ή του εμψυχωτή σε όποιο χώρο και εάνεργάζεται.

Επιμέλεια: Νίκος ΘεοδωρίδηςΚόστος Συμμετοχής:40€ / 25€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό) Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Κρατήσεις γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.mousikotropo.gr, Facebook event

Top