Mουσικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους

Σάββατο 16.10.2021, 17:00

Εργαστήριο χορού για εφήβους από 12 ετών

Ένα δίωρο πειραματισμού με κάποια από τα εργαλεία που δομούν το τελευταίο μέρος της παράστασης Salema Revisited: παλμός, συντονισμός, αντίστιξη, επανάληψη, έκσταση. Με την καθοδήγηση των βοηθών χορογράφου, οι συμμετέχοντες θα βρεθούν ταυτόχρονα στη θέση των χορευτών και του χορογράφου, με σκοπό να βιώσουν καλύτερα ένα μέρος της δημιουργικής διαδικασίας της παράστασης, προσπαθώντας να γίνει ο χορός ένα με τη μουσική, και ο χορευτής ένα με την ομάδα. Δεν απαιτείται εμπειρία, μόνο διάθεση για σάλεμα!Σχεδιασμός, υλοποίηση: Μαρκέλλα Μανωλιάδη και Pierre Magendie, βοηθοί χορογράφου

Περισσότερα εδώ

————————————

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2021

Όπερα από κούνια
Εθνική Λυρική Σκηνή

Εργαστήριο μουσικοκινητικής για βρέφη & προνήπια με συνοδεία ζωντανής μουσικής από όργανα με αντιπροσωπευτικό ρεπερτόριο της κάθε εποχής.  Η κινησιολογική και ακουστική αφύπνιση των βρεφών και των προνηπίων μέσα από τέσσερις περιόδους της κλασικής μουσικής: Μπαρόκ, κλασικισμός, ρομαντισμός και μουσική του 20ού αιώνα, σε μια προσέγγιση που περιλαμβάνει και τη συμμετοχική παρουσία του γονέα. Με μουσικοκινητικά παιχνίδια τα βρέφη και τα προνήπια ανακαλύπτουν μέσα στην ομάδα τις έννοιες του ηχοχρώματος και του ύφους, εξοικειώνονται με τον ήχο της κλασικής μουσικής, καθώς και με τις βασικές οικογένειες των μουσικών οργάνων.  Ηλικίες: 1 έως 2,5 (ομάδα Α) και 2,5 έως 4 ετών (ομάδα Β)

Περισσότερα εδώ

—————————————

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2021

Meet the Nutcracker
Εργαστήριο μπαλέτου για εφήβους

Για δεύτερη χρονιά έφηβοι θα έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του κλασικού χορού μέσα από ένα εργαστήριο που γίνεται με αφορμή την παράσταση Ο καρυοθραύστης που ανεβαίνει σε νέα χορογραφία του Διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (πρεμιέρα 17/12). Το εργαστήριο Meet the Nutcracker, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μπαλέτο της ΕΛΣ και υλοποιείται από Α΄ Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ, έχει ως στόχο την εισαγωγή σε ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του ρεπερτορίου, που συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Στην αρχική δίπρακτη μορφή του, σε χορογραφία του Λεφ Ιβάνοφ και λιμπρέτο του Μαριύς Πετιπά, για το οποίο συνέθεσε τη μουσική του ο Τσαϊκόφσκι, ο Καρυοθραύστης πρωτοπαρουσιάστηκε στο αυτοκρατορικό θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892.

Περισσότερα εδώ

——————————————–

24/10 – 7 & 21/11 –  5 & 19/12

«Μουσική Συμμορία» για 2η χρονιά 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για παιδιά 2-5 ετών 
Ειρήνη Περσίδου, Ειρήνη Γεωργιάδη

Γνωστά παιχνίδια ξεπηδούν από τις σελίδες των παραμυθιών της Μουσικής Βιβλιοθήκης και ζωντανεύουν σε ένα ευφάνταστο μουσικοκινητικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Το παιδικό δωμάτιο, το μέρος όπου ένα παιδί περνά αμέτρητες ώρες παιχνιδιού, δημιουργίας και χαλάρωσης, αποτελεί πηγή έμπνευσης και μυθοπλασίας, καθώς τα παιχνίδια μάς μαθαίνουν τις βασικές αρχές της μουσικής. Τα παιδιά παρατηρούν, ανακαλύπτουν, κινούνται και εξοικειώνονται με το χώρο, συνδυάζουν ήχους με κίνηση και μελωδία, παίζουν παιχνίδια μίμησης και τραγουδούν. 

Περισσότερα εδώ

—————————————–

11.10.2021 έως 06.06.2022

Μουσικοθεατρικό εργαστήρι, Ε & ΣΤ Δημοτικού 
Χορεύουμε και τραγουδάμε τα όνειρά μας 
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Έλενα Χούντα
ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ / Εργαστήρια για παιδιά

Το αγαπημένο σε όλους μιούζικαλ  συνδυάζει λόγο, τραγούδι, χορό, μουσική, μουσικούς διαλόγους. Σ’ αυτό το εργαστήριο τα παιδιά μαθαίνουν την σωστή χρήση της φωνής και τα ηχοχρώματα με τα οποία  μπορούν να εκφράσουν το ύφος και τους στίχους των τραγουδιών. Συντονίζουν το σώμα τους με την μουσική και τον ρυθμό και συνδυάζουν το τραγούδι, την υποκριτική και την κίνηση. Φέτος θα ασχοληθούν με αποσπάσματα από γνωστά μιούζικαλ και θα αυτοσχεδιάσουν πάνω σε μουσικές ιστορίες δικής τους επινόησης, έχοντας πάντα σαν στόχο να ανακαλύψουν την χαρά που δίνει η μουσική και ο πειραματισμός. Με εργαλεία την ομαδικότητα, την συνεργασία, την φαντασία, την δημιουργικότητα και την μουσική, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν στο τέλος της χρονιάς την δουλειά τους, το δικό τους μιούζικαλ!

Περισσότερα εδώ

——————————–

17/10

Αβγώ 
Παραμύθι
Μέγαρο Μουσικής (Εκθεσιακός Χώρος)

Με όχημα τη μουσική, τη μιμική και την παραγωγή ήχων που ηχογραφούνται ζωντανά, ένα μικρό ανθρωπάκι μέσα σε ένα αβγό, προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο λαμβάνοντας ερεθίσματα που του κινούν την περιέργεια μέχρι να πει: «Θα βγω!».

Περισσότερα εδώ

 

 

*κεντρική εικόνα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική Συμμορία» 

Top