Bιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες»

Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!
Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!
Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο!
Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικά έργα τέχνης!!!
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου, Νηπιαγωγός, Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

30 Σεπτεμβρίου: «Κύκλοι» του Βασίλι Καντίνσκι
Πως θα νιώθατε αν ζούσατε σε έναν κόσμο γεμάτο κύκλους; Μικρούς, μεγάλους, χρωματιστούς και ανακατεμένους μεταξύ τους; Ας ανακαλύψουμε πως αυτοί οι κύκλοι συνδέονται ο ένας με τον άλλο, παίζοντας και δημιουργώντας ο καθένας τον δικό του μοναδικό κόσμο από πολλούς – πολλούς κύκλους!

7 Οκτωβρίου: «Έναστρη νύχτα» του Vincent Van Gogh
Θα παρατηρήσουμε καλά, τον πίνακα ζωγραφικής: «Έναστρη νύχτα». Θα προσπαθήσουμε να δούμε προσεκτικά τι υπάρχει μέσα σ’ αυτόν, ποιος μπορεί να ζει εκεί και πως ο ζωγράφος τον δημιούργησε! Τι να σκεφτόταν άραγε; Λέτε να είναι εύκολο κανείς να ζωγραφίσει έναν τέτοιο πίνακα; Εσείς θα αλλάζατε κάτι;

Ελάτε λοιπόν, έπειτα από την μικρή μας έρευνα να γίνουμε μικροί ζωγράφοι και να δημιουργήσουμε την δική μας έναστρη νύχτα!

14 Οκτωβρίου: «Μωσαϊκό τέχνης» του Antoni Gaudi
Τοποθετώντας μικρά κομμάτια από πλακάκια δίπλα – δίπλα και συνδυάζοντας χρώματα πολλά, ένας κύριος κατασκεύασε κάτι φανταστικό! Η τέχνη η οποία θα παρατηρήσουμε είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ χρωματιστή!

Ας ανακαλύψουμε πως λέγεται αυτό που έκανε, αν είναι εύκολο ή δύσκολο και αν θα άρεσε και σε εμάς να το κάνουμε! Πολύ άνθρωποι έχουν ενθουσιαστεί με την τέχνη αυτή και την έχουν χρησιμοποιήσει με πολλούς τρόπους σε διάφορα αντικείμενα! Είστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;

21 Οκτωβρίου: «Γεωμετρικός αμφορέας – Αγγειογραφία»
Ένας αμφορέας μας περιμένει στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.. Τι να σημαίνει αμφορέας και σε τι να χρησιμεύει; Επάνω του θα δούμε ζωγραφισμένα διάφορα σχέδια.. έρχεται από την Γεωμετρική εποχή! Ποια άραγε είναι η Γεωμετρική εποχή και γιατί ονομάζεται έτσι;

Όλα αυτά θα τα ανακαλύψουμε μαζί, και μάλιστα ο κάθε μικρός καλλιτέχνης θα φτιάξει τον δικό του ξεχωριστό αμφορέα!

28 Οκτωβρίου: «Φτερωτός Φίλος» του Αλέκου Φασιανού
Αυτή τη φορά δίνουμε ραντεβού στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, για να συναντήσουμε έναν φίλο φτερωτό, ο οποίος έχει να μας πει κάτι μοναδικό! Θα ανακαλύψουμε τι έχει να μας πει μέσα από διάφορα παιχνίδια και στο τέλος όλοι θα ζωντανέψουμε τον δικό μας φτερωτό φίλο!

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα

  •  Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@ekedisy.gr
  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

50€ ο κύκλος (5 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Προτεραιότητα κρατήσεων για συμμετοχή σε ολόκληρο κύκλο

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου, Νηπιαγωγός, Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

 

 
 
Top