Σεμινάριο της Μάρθας Μαυροειδή -Ελληνικό Παραδοσιακό Τραγούδι

9 – 14 Ιουλίου 2018 | Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, Χουδέτσι. Ηράκλειο Κρήτης

 

Είδος Σεμιναρίου: Ανοικτό Σεμινάριο – Τραγουδιού

Επίπεδο Συμμετεχόντων: Όλα τα επίπεδα

Παρτιτούρες: Στο σεμινάριο θα μοιράζονται παρτιτούρες για το κάθε κομμάτι, χωρίς όμως να είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή η μουσική ανάγνωση ή προηγούμενη εμπειρία στο τραγούδι.

Στόχος σεμιναρίου:

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας, εστιάζοντας στις στυλιστικές λεπτομέρειες κάθε περιοχής: τα στολίδια, τα διαστήματα, την αίσθηση του ρυθμού κλπ. Ταυτόχρονα θα πάρουμε μία γεύση και από το λαογραφικό πλαίσιο του κάθε τραγουδιού, τα έθιμα με τα οποία συνδέεται και τη θέση του μέσα στον ετήσιο κύκλο των εορτών.

Μελετώντας τραγούδια από διαφορετικές τοπικές παραδόσεις του Ελλαδικού χώρου θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε την σχέση του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού με τις μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος

Η Μάρθα Μαυροειδή γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Έχει σπουδάσει σάζι με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, Βυζαντινή μουσική με τον Ιωάννη Αρβανίτη, Βουλγάρικο τραγούδι με την Dessislava Stefanova, την Galina Durmushlyiska, και την Tzvetanka Varimezova και φωνητική με τον Γιώργο Σαμαρτζή…

Τιμή σεμιναρίου ανά άτομο: 230€

 

Top