«Kατάδυση» στον μαγικό κόσμο της μουσικής και των ωκεανών γι’ αυτό το ΣΚ με τα παιδιά

Μουσικό φεστιβάλ Big Bang με μια ορχήστρα που μαγειρεύει, πικ νικ και μια κατάδυση στο μαγικό κόσμο των Ωκεανών με δεινοσαύρους και προϊστορικά τέρατα

Από την Πέπη Νικολοπούλου

Λίγο πριν βρεθείτε πίσω από τα παραβάν και τις κάλπες οι δραστηριότητες, αν και περιορισμένες για αυτό το ΣΚ, είναι άκρως δημιουργικές και ξεχωριστές. Μουσικό φεστιβάλ Big Bang με μια ορχήστρα που μαγειρεύει και περίεργα μουσικά όργανα, πικ νικ και μουσικές με κρουστά για όλη την οικογένεια, μια κατάδυση στο μαγικό κόσμο των Ωκεανών με δεινοσαύρους και προϊστορικά τέρατα αλλά και έναρξη του Park your Cinema μερικές από τις προτάσεις μας.

«Αν η μουσική είναι η τροφή της αγάπης, παίξε κι άλλο» ~ William Shakespeare

Σάββατο 25 Μαΐου, 10.00
Μέσα έξω/Πάνω Κάτω – Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Παιδιά 1+

Διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήριο που βασικό στόχο έχει, να αγαπήσουν τα παιδιά το μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία.

Πού κρύφτηκαν τα πράγματα; Ας βάλουμε το ένα πάνω στο άλλο! Ας τα βγάλουμε έξω από το κουτί. Ας τα κρύψουμε κάτω από το πανί. Και ας δημιουργήσουμε το δικό μας πρωτότυπο παιχνίδι για να συνεχίσουμε να βάζουμε τα μέσα-έξω και τα πάνω-κάτω.

H οικονομική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των: 10,00 € (για 1 ενήλικα και 1 παιδί) & 8,00 € για τους συνδρομητές του Ε.Π.Μ.

Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων : 10:00 – 10:50
Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων: 11:10 – 12:00
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2103312995, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00. Παρακαλείστε να φοράτε άνετα και απλά καθημερινά ρούχα καθώς θα χρειαστεί να καθίσετε στο πάτωμα, αλλά και να παίξετε με χρώματα, υλικά μαγειρικής κλπ.

Ελληνικό Παιδικό μουσείο, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β 17-19, 106 75 Aθήνα

Σάββατο 25 Μαΐου, 12.30 
Η χώρα που δεν έχω ξαναδεί ποτέ – Στέγη Ιδρύματος Ωνάση 
Παιδιά 5-8 ετών

Διαδραστικό εργαστήριο σύγχρονης μουσικής βασισμένη στο κίνημα αντι-τέχνης του ’60, Fluxus, που σκοπός του ήταν η κατάργηση της απόστασης μεταξύ του κοινού και των ίδιων των καλλιτεχνών μέσω του σουρεαλισμού και του χιούμορ για τη δημιουργία ουσιαστικής σχέσης μεταξύ τέχνης και ζωής.

Μια βόλτα στη χώρα που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ, που την κατοικούν πλάσματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ, που κάνουν πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ. Εκεί δεν υπάρχει λάθος, όλοι είναι φίλοι και έχουν μόνο μία αίσθηση, την ακοή. Με τους ήχους επικοινωνούν και από τους ήχους τρέφονται. Βασισμένο στην εκπαιδευτική μεθοδολογία Backward Thinking™ της Doreen Nelson όπου τα παιδιά βρίσκουν μόνα τους την απάντηση στο ερώτημα: ποια ανάγκη δημιουργεί την τέχνη και τι είναι η μουσική;

Σύλληψη, Σχεδιασμός, Performance: Άννα Παγκάλου (voice soloist)

Σάββατο: 12:30, 14:30, 17:00, 19:00 | Κυριακή 26/05: 13:00, 15:00, 16:30, 18:30

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ μουσικής για παιδιά Big Bang που αποτελεί μια συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και της Zonzo Compagnie, ενώ είναι τμήμα του ευρωπαϊκού δικτύου BIG BANG.

Τιμή εισιτηρίου 5,00 Ευρώ

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, The Galaxy Corner, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα 11745, +30210 9005800

Σάββατο 25 Μαίου, 13.00
The cooking Orchestra – Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Παιδιά 4+

Μουσική και μαγειρική σε ένα μουσικομαγειρικό ταξίδι ξετυλίγεται μπροστά μας την ώρα που στην κουζίνα μας όλα είναι πιθανά, με περφόρμερ τον Άγγελο Παπαδημητρίου.

Τι συμβαίνει στην κουζίνα του master chef Άγγελου Παπαδημητρίου όταν προσκαλεί μια ιδιόμορφη ομάδα βοηθών μαγείρων-μουσικών για να δημιουργήσουν ένα γεύμα για πολλά παιδιά; Πώς γίνεται οι ήχοι από κουτάλια, πιρούνια, ψυγεία, κατσαρόλες και μίξερ να μπερδεύονται και να γίνονται ένα με συνθεσάιζερ και ντραμς, σε ένα ηχητικό τοπίο να γλείφεις τα δάχτυλά σου; Πώς μπορεί η μαγειρική να γίνει παιχνίδι και τραγούδι;

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ μουσικής για παιδιά BIG BANG που αποτελεί μια συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και της Zonzo Compagnie, ενώ είναι τμήμα του ευρωπαϊκού δικτύου BIG BANG. Δείτε εδώ περισσότερα για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 15.30, 17.30 και την Κυριακή 26/05 στις 13:00, 15:00, 17:00
Τιμή εισιτηρίου 5,00 Ευρώ

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μικρή Σκηνή Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα 11745, +30210 9005800

Κυριακή 26 Μαΐου, 10.00
Δεινόσαυροι και Τέρατα των θαλασσών – Κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Για όλη την οικογένεια

Διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική έκθεση, που απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα. Μια κατάδυση στο μαγικό κόσμο των Ωκεανών με δεινόσαυρους και προϊστορικά τέρατα που ήρθε για να μας ταξιδέψει σε αρχαίους ωκεανούς και να μας γνωρίσει επιβλητικά προϊστορικά τέρατα.

Μάθετε για τις απαρχές της ζωής 4 εκατομμύρια χρόνια πριν σε μία εποχή που η Γη ήταν πολύ πιο διαφορετική απ΄όσο μπορούμε να φανταστούμε. Θαυμάστε θαλάσσια ερπετά της Μεσοζωικής Περιόδου, προγόνους όλων των μετέπειτα δεινοσαύρων και καρχαρίες που υπήρξαν 200 εκατομμύρια χρόνια πριν ακόμα τους δεινόσαυρους.

Ελάτε πρόσωπο με πρόσωπο με τεράστια κητοειδή, όπως φάλαινες και πολλά ακόμα εντυπωσιακά και τρομακτικά πλάσματα που κατοικούσαν τους ωκεανούς πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Συνδυαστικό εισιτήριο με την ταινία «Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων» στη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας: 10 ευρώ
Οικογενειακό 4 ατόμων: 20 ευρώ

Κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος

Κυριακή 26 Μαΐου, 11.30
Πικ νικ για χαρτογράφους – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 4+

Μια ξεχωριστή δράση για όλη την οικογένεια όπου μικροί και μεγάλοι συναντιούνται για πικ νικ και μετατρέπονται σε χαρτογράφους της πόλης, με αφετηρία έναν χάρτη τραπεζομάντηλο. Με τη βοήθεια των παιδαγωγών του Playroom, γυρνώντας βέλη προσαρμοσμένα πάνω στον χάρτη, τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους θα συμμετάσχουν σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που θα τους ταξιδέψει στην πόλη και θα τους πλημμυρίσει με εικόνες τέχνης.

Σε κάθε προορισμό πάνω στον χάρτη-οδηγό ένα μνημείο θα μας αποκαλύπτει ιστορίες του παρελθόντος και του σήμερα. Τα μνημεία-αγάλματα που θα συλλέξουν οι μικροί χαρτογράφοι στη διαδρομή τους θα τους μάθουν περισσότερα για την πόλη μας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom
Έως 60 συμμετοχές ανά 30’
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Στις 11.00 εγγραφή με σειρά προτεραιότητας για τα slots 11.30-12.00 | 12.00-12.30 | 12.30-13.00
Στις 12.00 εγγραφή με σειρά προτεραιότητας για τα slots 13.00-13.30 | 13.30-14.00 | 14.00-14.30

ΚΠΙΣΝ, Πίδακες Νερού

Κυριακή 26 Μαΐου, 12.00
Κύκλος Κρουστών – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 5+

Ρυθμικά παιχνίδια συνοδεύουν τις μεταλλικές, μουσικές πλάκες εδάφους, δημιουργώντας κινητικές μελωδίες, ήχους και τραγούδια. Τα παιδιά θα μάθουν πώς να φτιάχνουν μουσική ηχοχορεύοντας πάνω σε πεντατονικές μελωδίες και κρουστά.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: QUILOMBO LAB

Κατάλληλο για άτομα με ή χωρίς αναπηρία
Έως 40 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

ΚΠΙΣΝ, Μουσικός Κήπος

Κινηματογράφος

Σάββατο 25 Μαΐου 21.00
Ωραία κοιμωμένη – ΚΠΙΣΝ
Για όλη την οικογένεια

Mε τη δράση «Park Your Cinema Kids» το ΚΠΙΣΝ θέλει να φέρει τους μικρούς επισκέπτες του κοντά στις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και να αποδείξει ότι στο σινεμά… τα πάντα γίνονται! Για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι, προτείνει κλασικές ταινίες ρεπερτορίου τις οποίες είτε θα ανακαλύψουν για πρώτη φορά είτε θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν σε μεγάλη οθόνη. Έργα που γέννησαν αναμνήσεις και δεν σταμάτησαν να αγαπιούνται στο πέρασμα του χρόνου, θυμίζοντάς μας πόσο μαγικός είναι ο κινηματογράφος.

Δεν έχει επιλεγεί τυχαία για αρχή, η ταινία Ωραία Κοιμωμένη, που φέτος κλείνει τα 60 χρόνια, από την πρώτη της προβολή.

Η κακιά μάγισσα Μαλέφισεντ καταριέται την πριγκίπισσα Ορόρα την ημέρα της βάπτισής της. Τα ξόρκια θα μπορέσει να «σπάσει» μονάχα ο ερχομός ενός πρίγκιπα, όμως κανείς δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο. Η 16η animated ταινία μεγάλου μήκους του studio της Disney αποτελεί μεταφορά του κλασικού παραμυθιού του Γάλλου Charles Perrault.

Η μουσική περιλαμβάνει κυρίως διασκευές και προσθήκες από συνθέσεις του Pyotr Ilyich Tchaikovsky για το ομώνυμο μπαλέτο, δηλαδή ακόμη μια τολμηρή ποιοτική επιλογή του πρωτοπόρου Walt Disney.

Σκηνοθεσία: Clyde Geronimi
Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

ΚΠΙΣΝ, Ξέφωτο

Πηγή

Top