Σεμινάριο της Κέλυς Θωμά – Μουσική Ομάδα

9 – 14 Ιουλίου 2018 | Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, Χουδέτσι. Ηράκλειο Κρήτης

 

Είδος Σεμιναρίου: Ανοικτό – Μουσική Ομάδα (Μουσικά όργανα – κυρίως μη συγκερασμένα. Η Κέλυ μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα μαθητές με τοξωτά όργανα όσον αφορά τεχνική και στολίδια, καθώς η ίδια παίζει λύρα, ωστόσο μαθητές που παίζουν άλλου τύπου όργανα είναι άκρως ευπρόσδεκτοι και σίγουρα θα επωφεληθούν).

Το επίπεδο των συμμετεχόντων θα πρέπει να είναι αρκετά καλό στο όργανό τους , ώστε να μπορούν με σχετική ευκολία να αποστηθίσουν και να παίξουν μελωδίες οι οποίες ενδέχεται να είναι και ως και αρκετά περίπλοκες.

Όποιος έχει υπομονή, αγάπη για ομαδική δουλειά και όρεξη για επανάληψη είναι ευπρόσδεκτος!

Παρτιτούρες: ένας από τους στόχους του σεμιναρίου είναι να αποστηθίσουν οι μαθητές το ρεπερτόριο, οπότε δεν θα χρησιμοποιηθεί παρτιτούρα, αλλά αν κάποιος δυσκολεύεται ιδιαίτερα να το κάνει αυτό δεν θα τον αφήσουμε να υποφέρει και θα του χορηγήσουμε παρτιτούρα σε μικρές δόσεις…

Στο σεμινάριο αυτό η Κέλυ θα δουλέψει μαζί με την ομάδα μια επιλογή από κομμάτια συνθετών σύγχρονης τροπικής μουσικής, καθώς και κάποιες παραδοσιακές μελωδίες.

Χωρίς τη χρήση παρτιτούρας, αλλά με πολλή επανάληψη, οι μαθητές θα κληθούν να αποστηθίσουν τις συνθέσεις και μαζί με την Κέλυ να τις ενορχηστρώσουν με τη χρήση δυναμικών, αρμονίας, συχνοτικών σχέσεων, στολισμού, παραλλαγών και άλλων ιδεών που θα προκύψουν στη διαδικασία.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου εξαρτάται πολύ από τη σύνθεση της ομάδας, από τα ποιά όργανα δηλαδή θα παίζουν οι συμμετέχοντες, οπότε δεν μπορεί να είναι ακόμα προβλέψιμο το ακριβές ρεπερτόριο. Ωστόσο, ένα μήνα πριν την έναρξη του σεμιναρίου θα τούς σταλούν κάποια προτεινόμενα κομμάτια ώστε να προετοιμαστούν, αν το επιθυμούν..

Τονικότητες: κυρίως Ρε, Λα, Σολ (supurde, mansur)

Ενδεικτικά κουρδίσματα για διάφορα όργανα:

Λύρα (κρητικό ή πολιτικό κούρδισμα)
Λαούτο (κρητικό ή στεριανό)
Ούτι (αραβικό κούρδισμα )
Νέυ (σουπουρντέ, μανσούρ)
Βιολί, τσέλο, μπάσο (κανονικό)

Για άλλα όργανα μπορείτε να ρωτήσετε: kellythoma@yahoo.com

Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος

Η Κέλυ Θωμά, το 1995, ξεκίνησε να ασχολείται με τη λύρα με δάσκαλο τον Ross Daly. Από το 1998 ταξιδεύει με τον ίδιο και το συγκρότημα του «Λαβύρινθος» σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας…

Τιμή σεμιναρίου ανά άτομο: 230€

Top