«Καλησπέρα κ. Ντβόρζακ!»: Εργαστήρι μουσικής για γονείς και παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 18.00
Χαρά και Μουσική, Μεταμορφώσεως 13 Θεσσαλονική

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 6.00-7.00 το απόγευμα τα παιδιά και οι γονείς τους θα γνωρίσουν τον συνθέτη Αντονίν Ντβόρζακ. Με αφορμή γνωστά και σημαντικά έργα του όπως Η συμφωνία του Νέου Κόσμου, η Χουμορέσκ και οι Σλαβόνικοι χοροί, τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι θα παίξουν μουσική, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν με την καρδιά τους.

Στη Χαρά και Μουσική εγκαινιάζουμε και φέτος τις δράσεις που αφορούν τους μεγάλους συνθέτες. Κάθε μήνα όλα τα παιδιά του εργαστηρίου μας, στα ομαδικά τμήματα αλλά και στα ατομικά μαθήματα πιάνου θα γνωρίζουν στοιχεία της ζωής και μεγάλα μουσικά έργα ενός συνθέτη. Επίσης θα παίζουν και κομμάτια του στο πιάνο ή στην μπάντα Ορφ-ορχήστρα προσαρμοσμένα για την ηλικία και το επίπεδο κάθε φορά των παιδιών μας.

Ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στον Αντονίν Ντβόρζακ. 

Ο Αντονίν Λέοπολντ Ντβόρζακ γεννήθηκε  το 1841 και πέθανε το 1904 ήταν Τσέχος συνθέτης της ρομαντικής περιόδου, που χρησιμοποίησε στο έργο του το μουσικό ιδίωμα και τις μελωδίες της Μοραβίας και της γενέτειράς του, Βοημίας. Τα έργα του περιλαμβάνουν όπερες, συμφωνική και χορωδιακή μουσική και μουσική δωματίου.  Μερικά από τα γνωστότερα έργα του είναι η Συμφωνία του Νέου Κόσμου, Οι Σλαβονικοί Χοροί, η Χουμορέσκ και άλλα.

Είσοδος: 10 ευρώ παιδί και ένας γονιός (ο δεύτερος γονιός συμμετέχει δωρεάν).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ 2392400752, 6973599041 και 6937216816.

Εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή, facebook event

Top