Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ «Μουσική και Ποίηση 2018»

Το Φεστιβάλ «Μουσική και Ποίηση» 2018 θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2018. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες και ο τόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Τελική ημερομηνία αποστολής του ηλεκτρονικού μηνύματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 20 Ιουλίου 2018.

Η ομάδα των συντονιστών του δικτύου Music Is Network αποτελείται από μουσικούς δημιουργούς, οι οποίοι επιδιώκουν την προβολή εκείνης της μερίδας του σύγχρονου μουσικού έργου που σχετίζεται με την έρευνα, την καινοτομία και την αναζήτηση νέων δυνατοτήτων μουσικής έκφρασης: της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας που πρωτοπορεί, διαφοροποιείται, τολμά, δεν επαναπαύεται σε ευρείας κατανάλωσης στερεότυπα και επιχειρεί να προσπελάσει νέους δρόμους.

Το Φεστιβάλ Μουσική και Ποίηση [«Συνομιλία των δύο Τεχνών σε Χρόνο Ενεστώτα»] αποτελεί ένα ετήσιο γεγονός σύμπραξης καλλιτεχνών από τον χώρο της Μουσικής και από τον χώρο της Ποίησης, με σκοπό την διερεύνηση της σχέσης των δύο τεχνών μέσα από μία επίκαιρη οπτική γωνία. Τους προηγούμενους κύκλους και Φεστιβάλ διοργάνωσε και επιμελήθηκε το δίκτυο Music Is Network σε συνεργασία με: το ηλεκτρονικό περιοδικό .poema το 2014-15, τον εκδοτικό οίκο «Κουκούτσι» το 2015-16, με τον ποιητή Γιάννη Ευθυμιάδη το 2017.

Φέτος, για τέταρτη χρονιά, το δίκτυο Music Is Network διοργανώνει το Φεστιβάλ «Μουσική και Ποίηση» 2018, σε συνεργασία με τον ποιητή Γιώργο Γώτη, ο οποίος επιμελείται τις επιλογές των κειμένων που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ.

Η Μουσική και ο Λόγος έχουν διανύσει ένα μακρύ δρόμο συσχέτισης διαμέσου των αιώνων, συνδυαζόμενα με διάφορους τρόπους και τεχνικές, από την μελοποίηση μέχρι την αφήγηση συνοδεία μουσικής και από την ανάδειξη μέχρι την αποδόμηση του Λόγου με τα διάφορα μουσικά μέσα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μουσική και Ποίηση» 2018, αναζητούμε καινοτόμες προσεγγίσεις του Λόγου μέσω της μουσικής, που να συνεισφέρουν στην ανανέωση των μέσων έκφρασης, χωρίς στιλιστικό περιορισμό, αλλά με άξονα την ερευνητική διάθεση, την ιδιαιτερότητα, την διαφορετικότητα, την μοναδικότητα.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Καλούνται οι συνθέτες και οι συνθέτριες κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτως είδους και αισθητικής, που μοιράζονται τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν παραπάνω και επιθυμούν να καταγραφεί η οπτική τους μέσα στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, να δηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή στο Φεστιβάλ «Μουσική και Ποίηση» 2018, με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στην διεύθυνση musicisnetwork@gmail.comμε θέμα: «Μ+Π 2018».

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισυνάψουν στο μήνυμά τους ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, καθώς και δείγμα της δουλειάς τους ανεβασμένο στο διαδίκτυο (κατά προτίμηση έργο που αφορά τη σχέση Λόγου και Μουσικής, αλλά χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό). Προαιρετικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν και ένα σύντομο κείμενο (μέχρι 180 λέξεων) στο οποίο να αναφέρονται στις καλλιτεχνικές τους προθέσεις ή τις γενικές τους αντιλήψεις σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης του Λόγου μέσω της Μουσικής.

Τα 8 ποιήματα που θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας στο ερχόμενο Φεστιβάλ είναι αναρτημένα για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, στη διεύθυνση: Μουσική & Ποίηση 2018

Για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Μουσική και Ποίηση» 2018, τα μέλη του δικτύου Music Is Network θα επιλέξουν 5 συνθέτες, βάσει της συνάφειας με το ζητούμενο πλαίσιο που τέθηκε στην εισαγωγή (οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τα μέλη του δικτύου). Οι μουσικές συνθέσεις θα μπορούν να έχουν διάρκεια έως 10 λεπτά. Οι επιλεγμένοι συνθέτες θα ειδοποιηθούν και θα τους ζητηθεί να δηλώσουν ιεραρχημένες προτιμήσεις κειμένων μεταξύ των διατιθέμενων από το Φεστιβάλ, ώστε να διαμορφωθούν τα ζεύγη των συνεργασιών συνθετών – ποιητών.

Το δίκτυο Music Is αναλαμβάνει να παρέχει:

  • τον χώρο παρουσίασης
  • την επαγγελματική φωτογράφιση και βιντεοσκόπησή του
  • την προώθησή του με τα μέσα που διαθέτει η ομάδα
  • την ασφάλιση των συμμετεχόντων για τις ημέρες των παραστάσεων.

 

Διευκρινίζεται ότι το δίκτυο Music Is δεν είναι εταιρεία παραγωγής, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δεν αποδίδει αμοιβές στα μέλη της για τις υπηρεσίες που παρέχουν στη διοργάνωση των φεστιβάλ. Στόχος της προσπάθειάς του είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας των μελών του και των καλλιτεχνών που έχουν την διάθεση να συνεργαστούν μαζί του.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Top