Ιστιοπλοΐα, παιχνίδι μυστηρίου & χούλα χουπ με τα παιδιά γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο

Σινεμά με «101 σκυλιά της Δαλματίας», κωπηλασία και άλλες διασκεδαστικές δράσεις προτείνουμε στην πόλη για το ΣΚ

Από την Πέπη Νικολοπούλου

 

Όσοι ακόμα δεν έχουμε την ευκαιρία μιας απόδρασης για το ΣΚ που μας έρχεται τότε οι δράσεις που προτείνουμε για την πόλη ίσως χαροποιήσουν μικρούς και μεγάλους. Δράση μυστηρίου, διασκεδαστικό εργαστήρι, καγιάκ, roller skates και υπαίθριο σινεμά μερικές από τις προτάσεις μας γι’ αυτό το ΣΚ.

Σάββατο 21 Ιουλίου, 09.00
Ιστιοπλοΐα- ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα, Κανάλι
Παιδιά 6+

Το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου έχουν σχεδιάσει μια σειρά από ιστιοπλοϊκές δράσεις, με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο Κανάλι, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Η δράση θα επαναληφθεί την Κυριακή 22/07

09.00-10.00 | Για παιδιά 6–9 ετών & 6-14 ετών με νοητική αναπηρία*
10.00-11.00 | Για παιδιά 9–12 ετών
11.00-12.00 | Για εφήβους 17+ & ενήλικες
12.00-13.00 | Για εφήβους 12–17 ετών
13.00-14.00 | Για εφήβους 17+ & ενήλικες & εφήβους 14+ με νοητική αναπηρία*
Ελεύθερη είσοδος, έως 15 συμμετοχές ανά 60′ με ηλεκτρονική προεγγραφή. 

Σάββατο 21 Ιουλίου, 11:30 
Ένα παιχνίδι με βιβλία, Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων, Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (Πάρκο ΚΑΠΑΨ) Λάμψα & Τριφυλλίας 11524 Αμπελόκηποι
Παιδιά 6-10 ετών

Ένα διαδραστικό και πρωτότπο παιχνίδι με βιβλία, αριθμούς, λέξεις. Τα παιδιά καλούνται να μαντέψουντο βιβλίο βρίσκοντας το όνομα του ήρωα, κάνοντας παντομίμα τον τίτλο του, αναγνωρίζοντας μια εικόνα του,
συμπληρώνοντας τις λέξεις που λείπουν στον τίτλο του, διαβάζοντας ένα απόσπασμα.
Εμψυχώτρια η Έλλη Κούβαρη
Είσοδος ελεύθερη

 

Σάββατο 21 Ιουλίου, 17.30
Καγιάκ στο κανάλι – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα, Κανάλι
Παιδιά 10+

Αθλητικό πρόγραμμα που στόχο έχει τη γνωριμία μικρών και μεγάλων με το καγιάκ, ενώ συγχρόνως δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας.

Προτείνεται οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος
Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 17.30. Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική ηλεκτρονική προεγγραφή.

Eως 20 συμμετοχές ανά 30 λεπτά – Απαραίτητη η παρουσία συνοδού για παιδιά κάτω των 15 ετών

 

Σάββατο 21 Ιουλίου, 18.00
Detective Stories – Τεχνόπολη, Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100
Παιδιά 15+

Ένα παιχνίδι ρόλων και μυστηρίου που μας αποκαλύπτει τη δύναμη της ανάγνωσης, της διαδραστικής αφήγησης και του βιβλίου μέσα από το παιχνίδι. Μια συνεργασία του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και της οργάνωση Challedu- challenging education και εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Ανακαλύπτοντας θησαυρούς».

Πρόκειται για ένα συνεργατικό παιχνίδι ρόλων (RPG) μυστηρίου, όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του ντετέκτιβ και προσπαθούν να εξιχνιάσουν το έγκλημα ακολουθώντας τα στοιχεία. Παίρνοντας το ρόλο και τις ικανότητες ενός αγαπημένου ήρωα της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας όπως του Ηρακλή Πουαρώ, του Σέρλοκ Χολμς, της Μις Μαρπλς, του Φίλιπ Μάρλοου, του Γουίλιαμ Μέρντοχ, του Χάρι Χόλε, του Αστυνόμου Μπέκα, του Πέπε Καρβάλιο και με τη βοήθεια ενός ευρετηρίου διευθύνσεων και στοιχείων από τη σκηνή του εγκλήματος, οι παίχτες καλούνται να αποφασίσουν ποιους μάρτυρες θα ανακρίνουν, ποιους χώρους θα επισκεφθούν και ποια στοιχεία της υπόθεσης είναι σημαντικά για να βρουν τον ένοχο!

Ποιος είναι ο ένοχος; Ποιο ήταν το κίνητρό του; Υπάρχουν συνεργοί και ποιοι είναι; Θα καταφέρει η ομάδα να λύσει το μυστήριο προτού υπάρξουν νέα θύματα;

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Για την εγγραφή παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα.

Η δράση έχει διάρκεια 2 ώρες και θα επαναληφθεί στις 20:00-22:00

Σάββατο 21 Ιουλίου, 18.30
Εργαστήρια στο βαθύ μπλε: Βρες το άστρο σου – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα, Πίδακες Νερού
Για όλη την οικογένεια

Καλλιτεχνικό εργαστήρι που συνδυάζει αστροπαρατήρηση με εικαστική δράση. Πλανήτες θα συναγωνιστούν με αστέρια, κομήτες με ουράνια σώματα, με στόχο να γίνουν πιο λαμπερά. Αστροφώτιστα έργα τέχνης όπως η «Έναστρη νύχτα» του Vincent van Gogh και «Οι αστερισμοί» του Joan Miró συναντούν το ταξίδι του «Μικρού Πρίγκηπα» του Antoine de Saint-Exupéry σε άλλους πλανήτες και αποτελούν την έμπνευση για να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι το δικό τους ζωγραφικό άστρο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός
Η δράση διαρκεί 1 ώρα και θα επαναληφθεί στις 19.30 (έως 15 συμμετοχές ανά εργαστήριο)

 

Σάββατο 21 Ιουλίου, 19.00
Roller Skates – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα, Κέντρο επισκεπτών
Παιδιά 6-12 ετών

Μαθήματα Roller Skates για παιδιά καθώς θεωρείται το απόλυτο ψυχαγωγικό και διασκεδαστικό μεταφορικό μέσο. Μέσα από τα αυτοτελή, εισαγωγικά μαθήματα, τα παιδιά θα εξασκήσουν την ισορροπία τους κάνοντας βόλτες με πατίνια. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν δικό τους εξοπλισμό (πατίνια, κράνη, επιγονατίδες).

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ακαδημία πατινιών Powerskate.eu, Γιάννης Κούσπαρης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής με Level 1, 2 και 3 από τον οργανισμό ICP.

Για παιδιά 6-12 ετών

Έως 15 συμμετοχές

Κυριακή 22 Ιουλίου, 19.00
Hoop Dance Party –ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα, Νότια Μονοπάτια
Παιδιά 4+

Διασκεδαστικό εργαστήριο για εκγύμναση σώματος και πνεύματος. Το χούλα χουπ αποτελεί ένα διαχρονικό παιχνίδι για παιδιά. Πολλοί όμως δε γνωρίζουν ότι συμβάλλει στο συντονισμό, στην ισορροπία του σώματος και στην εγρήγορσητου μυαλού. Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλους τρόπους με το αγαπημένο τους παιχνίδι και να γυμνάσουν σώμα και πνεύμα διασκεδάζοντας!

Θα υπάρχουν διαθέσιμα χούλα χουπς για όλους τους συμμετέχοντες.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Sunny Diz

Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας -έως 20 συμμετοχές
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, σημαντικό θα είναι να βρίσκεστε στο χώρο διεξαγωγής της δραστηριότητας 30’ νωρίτερα.

Κινηματογράφος – Park Your Cinema Kids

Σάββατο 21 Ιουλίου, 21.00
Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας / 101 Dalmatians (1961) – ΚΠΙΣΝ, Ξέφωτο
Για όλη την οικογένεια

Mε τη δράση «Park Your Cinema Kids» το ΚΠΙΣΝ θέλει να φέρει τους μικρούς επισκέπτες του κοντά σε μερικά από τα πιο διαχρονικά αξιολάτρευτα κατοικίδια ζωάκια του σινεμά που μας συντρόφευαν από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα.

Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας ήταν αρχικά παιδικό βιβλίο του 1956 που στη συνέχεια μεταφέρθηκε με επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες και έγινε από τους πιο θρυλικούς τίτλους της Disney στο είδος των ταινιών κινουμένων σχεδίων. Η Κρουέλα Ντε Βιλ βάζει στο μάτι όλα τα κουτάβια Δαλματίας που κυκλοφορούν στο Λονδίνο, με σκοπό να δημιουργήσει τη… γούνα που πάντα ονειρευόταν! Ο Πόνγκο και η Περντίτα δίνουν αγώνα για να σώσουν τα παιδιά τους από τα σατανικά χέρια της Κρουέλα και ανακαλύπτουν ότι ακόμη 84 σκυλάκια κινδυνεύουν να γίνουν παλτό εξαιτίας της. Ένα παιδικό βιβλίο του 1956 μετατρέπεται σε έναν από τους πιο θρυλικούς τίτλους της Disney για το είδος των ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Σκηνοθεσία: Wolfgang Reitherman

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης
Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

Πηγή

Top