Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στο Big Bang Seminar της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση

Πως ενθαρύνεις την ανταλλαγή της πληροφορίας και της τεχνολογίας ανάμεσα σε καλλιτένχες από διάφορες χώρες της Ευρώπης για τη δημιουργία, παραγωγή και παρουσίαση μουσικής για το νεανικό κοινό;

Κανένας δεν κατανοεί τη μουσική όπως τα παιδιά. Μετά από πέντε χρόνια μουσικής εξερεύνησης μέσα από το Big Bang Festival, το μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην υπέροχη περιέργεια των παιδιών, επιστρέφουμε με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη δημιουργία μουσικών παραστάσεων για παιδιά.

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση  καλεί μουσικούς, συνθέτες, σκηνοθέτες, και δραματουργούς στο πρώτο Big Bang Seminar. Ένα μουσικό εργαστήριο με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, με έναν τρόπο που θα συμβάλλει στην ικανότητα τους να δημιουργούν καινοτόμες μουσικές και μουσικό-θεατρικές παραστάσεις για παιδιά.

Μετά από πέντε χρόνια μουσικής εξερεύνησης μέσα από το Big Bang Festival, το μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην υπέροχη περιέργεια των παιδιών, επιστρέφουμε με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη δημιουργία μουσικών παραστάσεων για παιδιά.

Βασικοί στόχοι του Big Bang Seminar είναι η βελτίωση της ποιότητας του μη εμπορικού μουσικού τοπίου για τα παιδιά στην Ευρώπη, η ενίσχυση των στρατηγικών ανάπτυξης κοινού για τη συμμετοχή των παιδιών στη μουσική, αλλά και η έμπνευση καλλιτεχνών με δεξιότητες και τεχνογνωσία που συμβάλλουν στην ενίσχυση του μουσικού τοπίου για παιδιά. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να ζήσεις την έκρηξη μουσικής είναι να μάθεις πως δημιουργείται.

*Το σεμινάριο διαρκεί δύο ημέρες και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υποβολή αιτήσεων έως 31.10.2019. 
Αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο Big Bang

Μάθετε περισσότερα, εδώ

Προσκεκλημένοι ομιλητές/ συντονιστές εργαστηρίων:
Wouter Van Looy (BE) – Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Zonzo Compagnie
Sonoscopia (PT) – Gustavo Costa (μουσικός), Ana Luísa Veloso (μουσικός, εκπαιδευτικός, ερευνήτρια)
Brian Irvine (IR) – Συνθέτης, Μαέστρος
ΓΚΝΟΥ (Gnous) (GR)- Μιχάλης Μοσχούτης (μουσικός/εκπαιδευτικός), Ερατώ Τζαβάρα (visual artist), Βασίλης Τζαβάρας (μουσικός, /εκπαιδευτικός)
Ελένη Ευθυμίου (GR) – Σκηνοθέτης, performer, τραγουδίστρια

 

 

Πηγή

Top