Υποτροφίες Μουσικής Γεωργίου και Μαρίας Βεργωτή 2018-2019

Το Ωδείον Αθηνών προκηρύσσει στο όνομα Γεωργίου και Μαρίας Βεργωτή, τις εξής υποτροφίες μουσικών σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019:

A.   Υποτροφίες σπουδών για μελετηρούς και προικισμένους σπουδαστές μουσικής της Μέσης και Ανωτέρας Σχολής του Ωδείου Αθηνών, διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους.

B.   Υποτροφία για την παρακολούθηση μαθημάτων τελειοποίησης ή πρακτικών ασκήσεων μεταπτυχιακού ή μεταδιπλωματικού επιπέδου σε ιδιαίτερα προικισμένο μουσικό, απόφοιτο του Ωδείου Αθηνών, διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους.

Υποψηφιότητα για την υποτροφία μπορούν να υποβάλλουν αριστούχοι απόφοιτοι των μουσικών σχολών του Ωδείου Αθηνών οι οποίοι διαθέτουν ήδη εγγραφή ή προέγκριση εγγραφής σε εκπαιδευτικό φορέα παροχής σπουδών μεταπτυχιακού ή μεταδιπλωματικού επιπέδου της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

 

Όροι Συμμετοχής

Όλες οι υποτροφίες χορηγούνται αποκλειστικά κατόπιν ακρόασης ενώπιον Κριτικής Επιτροπής.

 

Προκήρυξη

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2018

Αριθμ. Πρωτ.: Β1286

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗ

Ο Μουσικός και Δραματικός Σύλλογος «Ωδείον Αθηνών – 1871», προς εκπλήρωση των διατάξεων και επιθυμιών της αείμνηστης Μαρίας Βεργωτή, προκηρύσσει τις ακόλουθες υποτροφίες στο όνομα Γεωργίου και Μαρίας Βεργωτή για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019:

  1. Υποτροφίες σπουδών για μελετηρούς και προικισμένους σπουδαστές μουσικής της Μέσης και Ανωτέρας Σχολής του Ωδείου Αθηνών διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους.

 

  1. Υποτροφία για την παρακολούθηση μαθημάτων τελειοποίησης ή πρακτικών ασκήσεων μεταπτυχιακού ή μεταδιπλωματικού επιπέδου σε ιδιαίτερα προικισμένο μουσικό, απόφοιτο του Ωδείου Αθηνών, διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους.

 

Όροι συμμετοχής και διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κατηγορία Α.

  • Οι υποτροφίες χορηγούνται αποκλειστικά κατόπιν ακρόασης ενώπιον Κριτικής Επιτροπής και αφορούν σπουδές πλήρους παρακολούθησης στο Ωδείο Αθηνών.
  • Κατά την ακρόαση οι υποψήφιοι οφείλουν να παρουσιάσουν από μνήμης έργα δύο διαφορετικών εποχών συνολικής διάρκειας μέχρι 15 λεπτών.
  • Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις που αφορούν το πρόγραμμα ελεύθερων σπουδών, σπουδές εξ αποστάσεως ή σπουδές μερικής παρακολούθησης.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ήδη εγγεγραμένοι στα μαθητολόγια του Ωδείου Αθηνών κατά την ακρόαση.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν αριστεύσει στις μουσικές σπουδές τους κατά το αμέσως προηγούμενο της ακρόασης εκπαιδευτικό έτος.
  • Η αίτηση συμμετοχής στις ακροάσεις θα πρέπει να προσυπογράφεται από τον διδάσκοντα του υποψήφιου στο ειδικό μάθημα.
  • Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από στοιχεία από τα οποία να εμφαίνεται η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου ή, σε περίπτωση ανηλίκου, της οικογένειάς του.
  • Η φυσική παρουσία των υποψηφίων στην ακρόαση είναι υποχρεωτική. Αιτήσεις που βασίζονται σε ηλεκτρονικά μέσα όπως ηχογραφήσεις, βίντεο κ.λπ. δεν λαμβάνονται υπόψη.
  • Η αίτηση συμμετοχής συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά γίνεται στη Γραμματεία του Ωδείου με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018. Η ακρόαση των υποψηφίων που πληρούν τα ως άνω προαπαιτούμενα θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στους χώρους του Ωδείου Αθηνών.
  • Για πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών, καθημερινές στο τηλ. 2107240673.

 

 

Όροι συμμετοχής και διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κατηγορία Β.

  • Η υποτροφία χορηγείται αποκλειστικά κατόπιν ακρόασης ενώπιον Κριτικής Επιτροπής.
  • Κατά την ακρόαση οι υποψήφιοι οφείλουν να παρουσιάσουν από μνήμης έργα τριών διαφορετικών εποχών συνολικής διάρκειας μέχρι 30 λεπτών.
  • Υποψηφιότητα για την υποτροφία μπορούν να υποβάλλουν αριστούχοι απόφοιτοι των μουσικών σχολών του Ωδείου Αθηνών οι οποίοι διαθέτουν ήδη εγγραφή ή προέγκριση εγγραφής σε εκπαιδευτικό φορέα παροχής σπουδών μεταπτυχιακού ή μεταδιπλωματικού επιπέδου της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
  • Στις ειδικές περιπτώσεις προγραμμάτων σπουδών τελειοποίησης εκτός επίσημου εκπαιδευτικού φορέα, υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλλουν αριστούχοι απόφοιτοι των μουσικών σχολών του Ωδείου Αθηνών επί τη βάσει απλής επιστολής του διδάσκοντα της επιλογής τους, στην οποία να βεβαιώνεται ότι ο εν λόγω διδάσκων αποδέχεται τον υποψήφιο ως μελλοντικό σπουδαστή του.
  • Η φυσική παρουσία των υποψηφίων στην ακρόαση είναι υποχρεωτική, και αιτήσεις που βασίζονται σε ηλεκτρονικά μέσα όπως ηχογραφήσεις, βίντεο κ.λπ. δεν θα λαμβάνονται υπόψη.
  • Οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από: α) σύντομο βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, β) δύο συστατικές επιστολές από μουσικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, γ) στοιχεία από τα οποία να εμφαίνεται η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου ή, σε περίπτωση ανηλίκου υποψηφίου, της οικογένειάς του.
  • Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι υποψήφιοι που έχουν εξασφαλίσει ανάλογη υποτροφία από άλλο φορέα της ημεδαπής ή αλλοδαπής για την ίδια περίοδο φοίτησης. Σε περίπτωση που, μετά την απόκτηση υποτροφίας Γεωργίου και Μαρίας Βεργωτή, ο υπότροφος εξασφαλίσει και άλλη υποτροφία για την ίδια περίοδο φοίτησης, οφείλει να ενημερώσει αμέσως το Ωδείο Αθηνών.
  • Η αίτηση συμμετοχής συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@athensconservatoire.gr με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018. Η ακρόαση των υποψηφίων που πληρούν τα προαπαιτούμενα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 στους χώρους του Ωδείου Αθηνών.
  • Για πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών, καθημερινές στο τηλ. 2107240673 είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: info@athensconservatoire.gr

 

Οι υποτροφίες υπόκεινται στους όρους και προϋποθέσεις του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗ, ως ισχύει για το αντίστοιχο διδακτικό έτος.

 

Σημαντική σημείωση: Ο ΜΔΣΩΑ πλήρως συμμορφούμενος με το ΓΚΠΔ(2016/679), σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και ακολουθεί αυστηρή πολιτική ως προς αυτά.

Με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής  παρέχεται στο ΜΔΣΩΑ  ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση προκειμένου να τηρεί, σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή, ένα ή περισσότερα αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά την έννοια του ΓΚΠΔ, στα οποία θα καταχωρεί δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που δηλώνονται προς το ΜΔΣΩΑ  με την αίτηση αυτή ή θα δηλωθούν στο μέλλον στο  πλαίσια υλοποίησης της ως άνω διαδικασίας χορήγησης υποτροφιών. 

Η συγκατάθεση του αιτούντα περιλαμβάνει όχι μόνο την τήρηση του αρχείου, αλλά και την περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων αυτών που τηρεί ή θα τηρεί ο ΜΔΣΩΑ  στο μέλλον.

Τα παραπάνω αρχεία θα τηρούνται από το ΜΔΣΩΑ  για τους σκοπούς της ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής και αυτής ταύτης της χορήγησης της υποτροφίας και ειδικότερα, για την εκπλήρωση υποχρεώσεών του που επιβάλλονται από τον Κανονισμό Υποτροφιών «Γ. και Μ. ΒΕΡΓΩΤΗ», όπως ενδεικτικά αναφέρουμε την αξιολόγηση των δικαιολογητικών συμμετοχής από την Επιτροπή, την εγγραφή του υποτρόφου στο αντίστοιχο τμήμα του ΜΔΣΩΑ, την ολοκλήρωση της φοίτησης,  καθώς και από τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του ΜΔΣΩΑ σχετικά με την τήρηση μητρώου σπουδαστών, την τήρηση παρουσιολογίου κλπ και την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο ΜΔΣΩΑ  προτίθεται να κάνει χρήση των δεδομένων και του αρχείου ενόσω διαρκεί η διαδικασία χορήγησης της υποτροφίας, μετά τη λήξη της οποίας δύναται να περιορίζει τη χρήση σε καθαρά στατιστικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς, έχοντας λάβει τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη αθέμιτη επεξεργασία.

Μετά από σχετική αίτηση σας, ο ΜΔΣΩΑ θα διαγράψει τα προσωπικά σας δεδομένα ή θα περιορίσει την επεξεργασία αυτών, με τη ρητή επιφύλαξη των σχετικών νόμιμων υποχρεώσεών του.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΜΔΣΩΑ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΧΛΟΣ

 

 

Κατεβάστε εδώ το αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων (αρχείο pdf): http://bit.ly/2Mm60Rf

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Ωδείου Αθηνών, καθημερινές στο Τηλ: 210 724 0673 ή στο email: info @ athensconservatoire.gr

 

Πηγή

Top