Ίδρυμα Ωνάση: Διαδραστικό webinar που εμβαθύνει στα λεγόμενα των καλλιτεχνών με αναπηρία

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει, 18-20 Νοεμβρίου, το δωρεάν webinar «Εργαστήριο Ανάπτυξης Κοινού», αφιερωμένο στο έργο και την ακτιβιστική δράση της χορογράφου Tanja Erhart και εισηγήτρια την Μέντη Μέγα.

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για τον χορό και τη συμπεριληπτική τέχνη; Πάρτε μέρος, από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, στο δωρεάν διαδραστικό διαδικτυακό εργαστήριο του Ιδρύματος Ωνάση«Εργαστήριο Ανάπτυξης Κοινού», που εμβαθύνει στα λεγόμενα των καλλιτεχνών με αναπηρία, ρίχνοντας φως στο έργο και την ακτιβιστική τους δράση.

«Εργαστήριο Ανάπτυξης Κοινού»: Λίγα λόγια για το webinar

Tα επιτυχημένα εργαστήρια ανάπτυξης κοινού της σεζόν 2019-20 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζονται, με ελαφρώς παραλλαγμένη λογική και… διαδικτυακά. Φέτος, η θεματική του εργαστηρίου δεν βασίζεται σε κάποια παράσταση, αλλά σε υλικά από την καλλιτεχνική δημιουργία (συνέντευξη, βίντεο με αποσπάσματα από χορογραφίες). Η επαγγελματίας χορεύτρια και χορογράφος με αναπηρία Tanja Erhart από την Αυστρία αποτελεί την αφορμή και τη βάση για όλες τις θεματικές που θα συζητηθούν γύρω και πέρα από τον συμπεριληπτικό χορό.

Το εργαστήριο συντονίζει η Μέντη Μέγα και βασίζεται στη συνέντευξη που της έδωσε η ίδια η χορογράφος, Tanja Erhart. Στις διαδικτυακές συναντήσεις θα δοθεί έμφαση στην ακτιβιστική διάσταση της δουλειάς της καλλιτέχνιδας, η οποία θα εξηγήσει και θα αναλύσει σε βάθος όρους μέσα από τους οποίους αρθρώνει τον ακτιβιστικό της λόγο, βοηθώντας μας να καταλάβουμε τα πολιτικά διακυβεύματα της συμπεριληπτικής τέχνης.

Απευθύνεται σε: Επαγγελματίες και ανερχόμενους καλλιτέχνες από το πεδίο του χορού, δραματουργούς, κριτικούς χορού, δημοσιογράφους, ανθρώπους με ειδικό ενδιαφέρον στον συμπεριληπτικό χορό, με ή χωρίς αναπηρία.

*Το webinar μπορούν να παρακολουθήσουν μέλη προηγούμενων εργαστηρίων του iDance και του Europe Beyond Access, μαζί με καινούριους συμμετέχοντες. 

Συντελεστές:

Χορογράφος, χορεύτρια και θεωρητικός χορού: Μέντη Μέγα
Χορογράφος και ακτιβίστρια σε θέματα προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία: Tanja Erhart

*Μια παραγωγή του τομέα Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Ωνάση
Μέρος του προγράμματος Europe Beyond Access
Με τη συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφορίες

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 0178002
Ημερομηνίες & Ώρες: Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 | 18:00-19:30
Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education.stegi@onassis.org

Πηγή

Top