Χειμερινό ηλιοστάσιο στον Υμηττό

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 16:00
Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από την Μονή Καισαριανής
Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)
Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

Χειμερινό ηλιοστάσιο στον Υμηττό!

Υποδεχόμαστε τον χειμώνα, αναζητώντας το φως μέσα στο σκοτάδι. Με παραδοσιακά έθιμα προετοιμαζόμαστε για τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν. Καθώς πλησιάζει το χειμερινό ηλιοστάσιο, η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ανάβουμε φαναράκια, τραγουδάμε παραδοσιακά κάλαντα και πορευόμαστε μέσα στο σούρουπο στο ήσυχο δάσος. 

Φέρτε μαζί ένα γυάλινο βάζο μεσαίου μεγέθους για να κατασκευάσετε και να στολίσετε το δικό σας φαναράκι. 

Πάρτε Μαζί: 
Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Για τις οικογενειακές και τις σχολικές, εκπαιδευτικές δράσεις της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, την ευθύνη σχεδιασμού και οργάνωσης έχει η παιδαγωγός Ρόζα Τριανταφυλλίδη, ενώ υπεύθυνη συντονισμού είναι η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες: Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, facebook event

Πηγή

Top