Φτιάχνουμε τον Έλμερ τρισδιάστατο!

Αχ αυτός ο πολύχρωμος και παρδαλός ελέφαντας, ο Ελμερ μας έχει κλέψει την καρδιά! Για το κέφι του, τη ζωντάνια του, τα παιχνίδια του, τη διάθεση του να βοηθήσει τους φίλους του και για το πόσο ξεχωριστός και μοναδικός ειναι! Καταλάβατε βέβαια για ποιον σας λέω! Μα για τον Έλμερ τον αγαπημένο ελέφαντα των παιδιών από το ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη που μιλάει για αξίες όπως η διαφορετικότητα και η φιλία.

Κι αφού διαβάσαμε και ξαναδιαβάσαμε δεκάδες φορές το βιβλίο, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον Έλμερ τρισδιάστατο με πλαστικά μπουκάλια γιατί, μη ξεχνάμε, τίποτα δε πετάμε!

Πήρα δυο μπουκάλια με χερούλι από μαλακτικό παιδικών ρούχων, τα ξέπλυνα κι αφού στέγνωσαν τα έκοψα, με καλό ψαλίδι, όπως στην παραπάνω φωτογραφία.

Από ένα χαρτόνι έκοψα αυτιά για τους ελέφαντες μας και τα κορίτσια έκοψαν πολλά τετράγωνα, πολύχρωμα χαρτάκια.

Τα κορίτσια άλειψαν τους πλαστικούς ελέφαντες με κόλλα χειροτεχνίας και μετά κόλλησαν τα χαρτάκια όπως στο βιβλίο με τον Έλμερ. Με τον ίδιο τρόπο κόλλησαν μπρος-πίσω πολύχρωμα χαρτάκια και στα χαρτονένια αυτιά.

Κι αφού κολλήσαμε (έβαλα κι εγώ λίγο το χεράκι μου γιατί ενθουσιάστηκα πολύ) χαρτάκια σε όλο το σώμα και στους δυο ελέφαντες περιμέναμε λίγο να στεγνώσουν και μετά κολλήσαμε τα μάτια και τα αυτιά διπλώνοντας λίγο τις άκρες τους (φωτο 3).

Κι ύστερα ο μεγάλος κι ο μικρός Έλμερ, πόζαραν περήφανοι παρέα με τον αυθεντικό από το ομώνυμο βιβλίο!

Τέλος, ξεκίνησαν οι δυο τους για νέες περιπέτειες και ταξίδια που θα μας συντροφεύουν στα παιχνίδια της φαντασίας μας!

Πηγή

Top